Αναπαραγωγή Πως θα ζευγαρώσω κανάρα με καρδερίνα;

Κώστα, νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα.

Το site έχει κάποια πολιτική (μας αρέσει καθόμαστε αλλιώς φεύγουμε ), η οποία σου έγινε γνωστή εδώ : https://community.petbirds.gr/threads/Καλησπέρα-σε-όλους.3373/
και την αποδέχτηκες ευχαριστώντας το Σταύρο για την υπόδειξή που σου έκανε.

Η πολιτική του site λέει : "ότι έκανες έκανες, δεν μπορεί να συνεχιστεί η παράνομη και καταστροφική αυτή τακτική της βίαιης αιχμαλωσίας πουλιών, από εδώ και πέρα εκτροφή πουλιών και όχι άλλο πιάσιμο".
Άρα το να λέμε αν είναι σωστή η πολιτική δεν βοηθά, τη στιγμή που σου δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσεις μεθόδους και γνώσεις πάνω στην εκτροφή που αλλιώς δεν θα αποκτούσες ούτε 100 βιβλία να διάβαζες (έχω διαβάσει πολλά).

Είσαι στα πρόθυρα να μάθεις πολλά και όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, είσαι από τους προνομιούχους που έφτασαν στην πηγή της γνώσης και πίνουν, μην καταναλώνεις δυνάμεις να διεκδικείς κάτι που ανήκει σε άλλον.

Η κριτική σκέψη είναι κάτι που θαυμάζω στους ανθρώπους, προϋποθέτει βαθιά γνώση του αντικειμένου που δεν έχεις, (αλλά μπορείς να αποκτήσεις), έχεις πολλά να μάθεις ακόμη, μην φύγεις από κοντά μας (πράγμα που δεν μπορεί να γίνει όσο συνεχίζεις να διαλαλείς ότι το να συνεχίζουμε να πιάνουμε πουλιά είναι καλό), εδώ μόνο θα ωφεληθείς και με τον καιρό θα μπεις στο "πνεύμα" των υπολοίπων.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lee
Με κάλυψαν πλήρως οι υπόλοιποι και θέλω μόνο να συμπληρώσω μια λεπτομέρεια.

"Ε λοιπον τα έβαλα στο μπαλκόνι επάνω σε μία κλούβα και μου έδωσαν πρώτη γέννα δύο αρσενικά καρδερινοκάναρα. Όμως η κανάρα δεν άντεξε στον καύσωνα. Όυτε το αυγό έφταιξε όυτε η διατροφή της ούτε η καθαριότητα της τα οποίαφυσικά προσπαθώ να τα τηρώ χωρίς όμως ακρότητες του τύπου."

Με αυγό 24 ώρες στον καύσωνα και να άντεχε η κανάρα δεν άντεξε το αυγό. Γιατί δεν δοκιμάζεις να αφήσεις ένα αυγό 5-6 ώρες στον καύσωνα ή μια ολόκληρη μέρα και μετά να το φας εσύ; Θα καταλάβεις τι κάνεις στα πουλιά σου. Καλά που υπάρχουν και αυτές οι "ακρότητες" και δεν μένουν τα πουλιά μέσα στις ακαθαρισίες τους να τρούνε ξινισμένα αυγά.
 
Παιδιά ας μην συνεχιστεί άλλο αυτή η συζήτηση από τη στιγμή που ο συνομιλητής έχει αποχωρήσει καταθέτοντας την άποψή του, η οποία προφανώς είναι αδιαπραγμάτευτη για αυτόν.

Δυστυχώς το θέμα δεν μπορεί να κλειδώσει γιατί αφορά στο "Ζευγάρωμα κανάρας με καναρίνι" και όχι στο αν ο νόμος περί προστασίας των ιθαγενών πουλιών είναι άδικος για τους πουλιοπιάστες επαναστάτες οι που προσπαθούν να τον αλλάξουν.

Παρακαλώ εφόσον συνεχιστεί η κουβέντα να αφορά στον τίτλο του θέματος και όχι στο πρώην μέλος διότι δεν έχει τη δυνατότητα να απαντήσει.
 
Back
Top