Φροντίδα Πως θα κάνω αλλαγή κλουβιού στο cockatiel μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης IOulio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα απέκτησα ένα κοκατιλ πριν περίπου δύο βδομαδες Ήρθε μόνο του και κάθησε πάνω μας . Έφυγε και ξαναήρθε . Είναι ελεύθερος στο σπιτι . Εχει βρει το μέρος που κοιματε και το μέρος που τρώει . Σήμερα του πήραμε ένα μεγάλο όμορφο κλουβί που ανοίγει και από πάνω . Δεν ξέρω πως θα μπει μέσα . Περιμένω να το επεξεργαστεί . Το φαΐ του είναι στο μέρος που ήξερε μέχρι τώρα . Να το πάρω από εκεί ή θα μπερδευτεί και θα πεινάσει ; Θα το καταλάβει ότι θα είναι μέσα στο κλουβί; Πως θα γίνει η αλλαγή; Ευχαριστώ

Καλημέρα.
Σϋμφωνα με αυτά που μας γράφεις, θεωρώ ότι το πουλί δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να μπει μόνο του στο κλουβί. Άφησε λοιπόν το κλουβί ανοιχτό από πάνω και βάλε μέσα το μπολ με το φαγητό και το νερό του και απλά περίμενε.

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. Για να κοιματε θέλει ξυλάκι ή καλύτερα ένα επίπεδο ξύλο;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
σήμερα το πρωί το κοίταγε και του έβαλα Λυκουδία όπως μου είπατε και σιγά σιγά μπήκε μέσα . Το έχω ανοικτό το κλουβί και μπαίνει και βγαίνει οπότε θέλει . Νομίζω δεν πρέπει να το κλείσω μέχρι να δω ότι κάθετε αρκετή ώρα από μόνο του . Ευχαριστώ

Καλησπέρα απέκτησα ένα κοκατιλ πριν περίπου δύο βδομαδες Ήρθε μόνο του και κάθησε πάνω μας . Έφυγε και ξαναήρθε .
καλησπερα. Σε πια περιοχη εισαι αν επιτρεπεται? Αν καταλαβαινω σωστα δεν το απεκτησες/αγορασες το cockatiel. αυτο ετυχε και κατεληξε στο σπιτι σου .Σωστα @IOulio ?

• Like
@IOulio δες αυτό κ τα επισυναπτόμενα άρθρα που έχουν ανεβάσει τα μέλη. Σε υιοθέτησε ο μικρός. Όποτε θες ανέβασε φωτογραφία για να μάθεις για το φύλο του κ γενικά όποια απορία έχεις.

• Like
@IOulio
Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. Για να κοιματε θέλει ξυλάκι ή καλύτερα ένα επίπεδο ξύλο;
θέλει πατήθρα. Κοίταξε αυτό το άρθρο που σου επισυνάπτω

@IOulio Καλησπερα
Μενεις αθηνα? Επειδη τα κοκατιλ δεν ειναι οπως τα monks και τα Ringneck που εχουν εγκατασταθει και αναπαραγονται ελευθερα
και επισης απο την περιγραφη σου δεν μιλαμε σε καμια περιπτωση για "αγριο" και ανεκπαιδευτο κοκατιλ
μπορει καποιος να το εχασε και να το αναζητα
Οπως βοηθαμε παντα καποιον να προσπαθησει να βρει το pet bird που εχασε και το αναφερει εδω ετσι και οταν βρισκει καποιος ενα pet bird το σωστο ειναι να ψαχνουμε αν καποιος εχει χασει καποιο και ειναι σε αναζητηση

@IOulio έχει δακτυλίδι; Αν έχει, μην αναφέρεις τα στοιχεία του δακτυλιδιού. Έχει δίκιο ο @filomathis κάνε μια έρευνα μην κ έχει φύγει από κάποιο σπίτι.
Τσέκαρε https://www.parrotalert.com/ ή
το https://lostandfound.gr/κ το FB.
Φαίνεται ότι έχει εξοικείωση με τον άνθρωπο.
Αν το έχει σκάσει από πετ σοπ, ομολογουμένως προσωπικά δεν θα με ένοιαζε. Με το νέο κλουβί που του πήρες κ το ότι ξαναήρθε πάλι στο σπίτι σου, άνετα συμπεραίνω ότι εσύ το φροντίζεις καλύτερα από οποιοδήποτε πετ σοπ, που έχει (στην καλύτερη) τόσα πουλάκια να διαχειριστεί.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έχω διαβάσει ότι ζει ελεύθερο κοκατιλ!

Τελευταία επεξεργασία:
d
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έχω διαβάσει ότι ζει ελεύθερο κοκατιλ!
Δεν διαφωνω οτι μπορει να επιβιωσει και να καταληξει σε καποιο αλλο σπιτι καλη ωρα. αλλα για να αναπαραχθει ελευθερο θα πρπει να βρει ταιρι και να μπορεσει να κανει φωλιες. τα monks και τα ringnecks πλεον εχουν γινει μερος της ορνιθοπανιδας με τον ρυθμο που αναπαραγονται.
Αλλα οταν βρισκουμε εμεις κατι που δειχνει τοσο ηρεμο και φιλικο στους ανθρωπους μαλλον καποιος το εχασε.

Γενικά πάντως ήθελα να πω, ότι όταν βρίσκουμε ένα πουλάκι ή ένα pet γενικότερα, το σωστό είναι να ψαχνόμαστε μήπως κάποιος το αναζητά. Πέρα από σωστό είναι και το πιο ανθρώπινο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με δεδομένο ότι τα κοκατίλ δεν ζουν ελεύθερα στην Ελλάδα, το ότι κάθησε αμέσως πάνω σας @IOulio σημαίνει ότι κάποιος / κάποιοι είχαν πολύ στενή σχέση μαζί του, το φρόντιζαν και το αγαπούσαν - κι αυτό ομοίως, και τώρα θα νιώθουν την έλλειψή του, αλλά κυρίως θα ανησυχούν για την τύχη του, η οποία για το είδος του στην Ελλάδα είναι προδιαγεγραμμένος θάνατος από ασιτία ή από αρπακτικό, αν δεν βρεθεί άνθρωπος να το φροντίσει. Ευτυχώς το μικρό είχε την τύχη να σας βρει και εσείς να απολαμβάνετε τη συντροφιά και τη φροντίδα του. Αλλά, καλόπιστα σου λέω, ότι θα ήταν χρήσιμο για εσένα και για τους άγνωστους σε εσένα πρώην φροντιστές του, να ρίξεις μια ματιά στα απωλεσθέντα και τουλάχιστον αν βρεθούν, να πάρουν έστω και τηλεφωνικά το μήνυμα ότι το πουλάκι είναι ζωντανό και καλά.
Καλησπέρα απέκτησα ένα κοκατιλ πριν περίπου δύο βδομαδες Ήρθε μόνο του και κάθησε πάνω μας . Έφυγε και ξαναήρθε . Είναι ελεύθερος στο σπιτι . Εχει βρει το μέρος που κοιματε και το μέρος που τρώει . Σήμερα του πήραμε ένα μεγάλο όμορφο κλουβί που ανοίγει και από πάνω . Δεν ξέρω πως θα μπει μέσα . Περιμένω να το επεξεργαστεί . Το φαΐ του είναι στο μέρος που ήξερε μέχρι τώρα . Να το πάρω από εκεί ή θα μπερδευτεί και θα πεινάσει ; Θα το καταλάβει ότι θα είναι μέσα στο κλουβί; Πως θα γίνει η αλλαγή; Ευχαριστώ

Back