Διατροφή Πως θα κάνω τα καναρίνια μου να φάνε από τις ταΐστρες οικονομίας;

Kostas Pyl

PB Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2022
Μηνύματα
596
Πόλη
Δυτική Ελλάδα
Ερώτηση ξανά μετά από πρόβλημα με τις νέες ταΐστρες οικονομίας που έβαλα σε καναρίνια και δεν βάζουν το κεφάλι μέσα στην οπή για να φάνε σπόρους. Υπάρχει τρόπος να τα κάνω να φάνε από τις νέες ταΐστρες ή να ξαναβάλω τις παλιές; Επισυνάπτω εικόνα της ταΐστρας την οποία έχω τοποθετήσει. Πόσο μπορεί να αντέξει ένα καναρίνι νηστικό χωρίς να κινδυνέψει; Ευχαριστώ.

z.webp
 
Καλημερα. Όταν θα πεινασει σε σημείο που δεν θα μπορει να σκεφτεί το φόβο του θα φάει.
Για να σιγουρευτείς ότι όντως έφαγε βάλε ενα χαρτί Α4 κάτω στο πάτωμα ή αντικολλητικό χαρτί. Άστο για 1-2 μέρες και θα δεις ότι συντομα θα γεμίσει σποράκια.
 
Απλά βάλτην σε μια γωνία του κλουβιού ώστε το πάτηθρο να είναι παράλληλο με την ταίστρα και όχι όπως φαίνεται στην φωτογραφία . Θα πεινάσει και θα πάει . Τώρα εάν δεν μπορείς να κάθεσαι καταπάνω για σιγουριά βάλε λίγο , πολύ λίγο φαγητό και σε μια συμβατική . Δεν την έχω χρησιμοποιήσει , μπορεί κάποιος φίλος να έχει πιο συγκεκριμένη άποψη , απλά εκφέρω την γνώμη μου .
 
Αν μπορείς γέμισε την ταΐστρα έως το χείλος της, ώστε η τροφή να είναι ορατή από τα πουλιά. Επιπρόσθετα αν τα καταφέρεις ισορρόπησε κάποιους σπόρους στην πατήθρα και πάνω στο κάτω άκρο της οπής, ώστε να τα έλξεις κοντά. Εναλλακτικά θα μπορούσες ίσως να βάλει μέσα στην ταΐστρα, χωρίς να έχεις βάλει σπόρους, για λίγη ώρα, λίγα χορταρικά (να εξέχουν), π.χ. άνηθο
 
@gianniskilkis Στην γωνία το έχω βάλει Γιάννη, η φωτογραφία είναι όπως την έχει ανεβάσει το μαγαζί που την αγόρασα ηλεκτρονικά. Έχω βάλει κλασικό πάτηθρο για να έχει άνεση να φτάσει στους σπόρους. Αυτή που είχε ήταν πολύ μικρή.
[automerge]1661342562[/automerge]
@ianos το έχω κάνει αυτό, περισσότερο δεν μπορώ να βάλω 😄😄. Έσπασα και ένα stick με σπόρους και έβαλα ένα μικρό κομμάτι στην οπή γιατί αυτό στερεωνόταν πιο εύκολα για να τα προσελκύσω στον χώρο την φράζει κιόλας βέβαια για αυτό έβαλα και μια δεύτερη ταΐστρα ώστε να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Kostas Pyl εγώ νομίζω ότι η ιδέα του @ianos θα πιάσει. Βάλε στην ταίστρα ένα λαχανικό που ξετρελαίνονται πχ λίγο σπανάκι ή μπρόκολο ή λίγους σπόρους σνακ από versele laga ή λίγους κία κ δεν μπορεί θα κάνουν την ανασκαφή!!
 
Η λύση ήρθε από το πρώτο καναρινάκι μου τον Clyde. Το πώς είναι λίγο κωμικό τώρα που το σκέφτομαι αλλά την ώρα που συνέβη είχε πετάξει η 💓 μου. Το καναρίνι που είχα σε ξεχωριστό κλουβί καθώς έβαζα μια πατήθρα μέσα βγήκε και έκατσε ακριβώς δίπλα μου πάνω στο τραπέζι όπου κοιταζόμασταν ο καθένας φαντάζομαι για διαφορετικούς λόγους. Κάνοντας κίνηση να το πιάσω πέταξε από δεύτερο όροφο. Μη τα πολυλογώ μετά από τρέξιμο και ψεκασμό με νερό κατόρθωσα να το πιάσω και για να συνέλθει πιο γρήγορα το έβαλα στο κλουβί με τα δύο θηλυκά την Bonnie και την Mary που είχαν να φάνε σπόρο μια μέρα. Ο αρσενικός μετά από ένα τέταρτο χώθηκε μέσα και άρχισε να τρώει λαίμαργα. Μετά από μισή ώρα τρώγανε και οι θηλυκές εναλλάξ. Δηλαδή όχι μόνο έσωσα το καναρινάκι μου αλλά αυτό μου βρήκε και λύση στο πρόβλημα. Πέσαμε από τον πέμπτο δηλαδή και βρήκαμε και πορτοφόλι που λένε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπράβο Clyde! Πολύ πετυχημένη η ονοματοδοσία! Καθόμασταν κ το σκεφτόμασταν κ ήρθε το "μουτράκι" ο Clyde που δεν μασάει από "εμπόδια" κ έβαλε τα πράγματα στην θέση τους!! 🤣. Καλημέρα.
 
Είναι αρκετά συχνό όταν υπάρχουν πολλά καναρίνια μαζί να επιρρεάζονται από τους άλλους συγκατοίκους και να κάνουν πράγματα που δίστασαν πριν π.χ μπάνιο ή να φάνε κάποιο μυρωδικό κ.τ.λ. Το είχα παρατηρήσει στην κλούβα, όπου κάποια αρσενικά όταν ήταν μόνα τους ούτε πλησίαζαν την μπανιέρα ενώ μέσα στην κλούβα γίνονταν όλα παπάκια!
 
@Kostas Pyl
χρησιμοποιώ 2 τύπους ταΐστρες οικονομίας και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα Κώστα με καμία. Το γκλόστερ μόνο αντιμετώπισε πρόβλημα, και δεν χωρούσε το κεφάλι του στην τρύπα, είχα την εναλλακτική και έβαλα την large οπή.

Είναι πολύ βολικές ειδικά η μικρή γιατί σου δίνει 3 διαφορετικά μεγέθη οπής. Σε όλα κλουβιά μου έχω προσαρμόσει ταίστρες οικονομίας και έχω γλυτώσει με την καθημερινή αγγαρεία να φυσώ κάθε πρωί τα περισσευούμενα φλούδια των σπόρων.
 

Συνημμένα

  • 1665844219329.webp
    1665844219329.webp
    258,5 KB · Προβολές: 42
  • 1665844219312.webp
    1665844219312.webp
    329,3 KB · Προβολές: 43
Είχαν δίκιο οι προλαλήσαντες ότι άμα πεινάσουν θα μπουν κανονικά μέσα. Απλά δεν είχα εμπειρία και τα θηλυκά ήταν πιο επιφυλακτικά. Κανένα πρόβλημα εδώ και καιρό. Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες για την μικρή ταΐστρα και τις διαφορετικές ωπές. Μπορεί να φανεί χρήσιμο στο μέλλον.
 
@kasapidis giorgos αυτές που είναι δύο μπαίνουν κανονικά στη θέση για ταίστρες; Αν μπορείς βγάλε μία φώτο απο μπροστά και απο που τις πήρες.
Βλέπω τιμές απο 5,7Ε μέχρι 12Ε για τις μεγάλες, πιστεύεις αξίζουν;
 
IMG_20220906_162743.jpgΗ ερώτηση ήταν για τον Γιώργο βέβαια αλλά μέχρι να σου απαντήσει ο ίδιος να σου πω δυο πράγματα για τις δικές μου που είναι της 2gr. Για να μπει η ταΐστρα αυτή που έχω εγώ σε πόρτα ελατηρίου πρέπει να βγάλεις την πόρτα. Δηλαδή αυτή η πόρτα δεν ξαναμπαίνει. Σε συρόμενη πόρτα μπαίνει άνετα. Απλά αν υπάρχουν κάποια κενά στο πλάι τα κλείνεις με το αξεσουάρ που έχει μέσα η ταΐστρα για άλλο λόγο βέβαια. Σου ανεβάζω και εικόνα για να δεις την βάση πάνω στην οποία πατάει. Για μένα αξίζει μόνο όταν έχεις πολλά πουλιά γιατί, αν θέλεις όπως κάποια άτομα, να αλλάζεις κάθε μέρα την τροφή με φρέσκια τότε δεν έχει νόημα. Δλδ θα βάζεις δύο κουταλάκια του γλυκού και θα κάθονται στον πάτο. Θεωρώ τέλος ότι η ταΐστρα λειτουργεί καλύτερα με βάρος. Δηλαδή αν βάλεις αρκετά σπόρια πίσω (μέχρι την μέση αρκεί) από το βάρος βγαίνουν πιο πολλά μπροστά από όπου θα φάει το πουλί. Αν βάλεις 2-3 κουταλάκια θα πρέπει να την κουνάς που και πού να κατεβαίνουν και τα πίσω. Εν ολίγοις θεωρώ ότι οι κλασικές ταΐστρες είναι πιο βολικές για λίγα πουλιά και οι μεγάλες οικονομίας για όσους έχουν πολλά σε ένα κλουβί. Εκεί πραγματικά βολεύει καθότι μπορεί και σε μια μέρα να αδειάζει η μισή οπότε δεν έχει άγχος ο εκτροφέας να γεμίσει 3-4 ταΐστρες ή να ξεχάσει καμιά άδεια. Αυτά.IMG_20220906_162754.webp
 
@TheKostis ναι αξίζει να πάρεις, γλυτώνεις από τον μπελά να ελέγχεις για φλούδια όπως και να αποβάλεις αυτά από τις ταίστρες. Επίσης γίνεται κατανάλωση από όλων των ειδών σπόρων της ταίστρας. Εγώ είμαι Θεσσαλονίκη και τις πήρα από https://animal-foods.gr/
Φυσικά θα χρειασθεί να κάνεις μια μικρή πατέντα. Θα βγάλεις το πορτάκι και θα πιάσεις την σούστα πρός τα επάνω και να την στερεώσεις. Δεν είναι δύσκολα. Ελπίζω να βοήθησα..

@TheKostis επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι άνω των 15 ευρώ στα https://animal-foods.gr τα μεταφέρει στον χώρο σου χωρίς επιβάρυνση..
 

Συνημμένα

  • 1665910793858.webp
    1665910793858.webp
    94,9 KB · Προβολές: 38
  • 1665910793835.webp
    1665910793835.webp
    72,2 KB · Προβολές: 38
  • 1665910793883.webp
    1665910793883.webp
    127,9 KB · Προβολές: 38
Εχω παρει κ εγω δυο απο αυτες με 3 διαφορετικες τρυπες, στην αρχη δεν πηγεναν κ ετσι εβγαλα τις οπες αλλα συντομα ειδα οτι πηγεναν κ σκαβαν χειροτερα απο τις συμβατικες με αποτελεσμα να εχουν χυσει στο ποτα το κεχρι απο μια ολοκληρη ταιστρα μεσα σε λιγες μερες. Τωρα αφου πανε ανετα τους ξαμαεβαλα την μεσαια οπη κ περιμενω αποτελεσματα...
 
View attachment 91829Η ερώτηση ήταν για τον Γιώργο βέβαια αλλά μέχρι να σου απαντήσει ο ίδιος να σου πω δυο πράγματα για τις δικές μου που είναι της 2gr. Για να μπει η ταΐστρα αυτή που έχω εγώ σε πόρτα ελατηρίου πρέπει να βγάλεις την πόρτα. Δηλαδή αυτή η πόρτα δεν ξαναμπαίνει. Σε συρόμενη πόρτα μπαίνει άνετα. Απλά αν υπάρχουν κάποια κενά στο πλάι τα κλείνεις με το αξεσουάρ που έχει μέσα η ταΐστρα για άλλο λόγο βέβαια. Σου ανεβάζω και εικόνα για να δεις την βάση πάνω στην οποία πατάει. Για μένα αξίζει μόνο όταν έχεις πολλά πουλιά γιατί, αν θέλεις όπως κάποια άτομα, να αλλάζεις κάθε μέρα την τροφή με φρέσκια τότε δεν έχει νόημα. Δλδ θα βάζεις δύο κουταλάκια του γλυκού και θα κάθονται στον πάτο. Θεωρώ τέλος ότι η ταΐστρα λειτουργεί καλύτερα με βάρος. Δηλαδή αν βάλεις αρκετά σπόρια πίσω (μέχρι την μέση αρκεί) από το βάρος βγαίνουν πιο πολλά μπροστά από όπου θα φάει το πουλί. Αν βάλεις 2-3 κουταλάκια θα πρέπει να την κουνάς που και πού να κατεβαίνουν και τα πίσω. Εν ολίγοις θεωρώ ότι οι κλασικές ταΐστρες είναι πιο βολικές για λίγα πουλιά και οι μεγάλες οικονομίας για όσους έχουν πολλά σε ένα κλουβί. Εκεί πραγματικά βολεύει καθότι μπορεί και σε μια μέρα να αδειάζει η μισή οπότε δεν έχει άγχος ο εκτροφέας να γεμίσει 3-4 ταΐστρες ή να ξεχάσει καμιά άδεια. Αυτά.View attachment 91830
Γεια χαρά!

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει στο ποια η χρησιμότητα του επιπρόσθετου εξαρτήματος (παρακάτω εικόνα-κόκκινο πλαίσιο) της εν λόγω ταΐστρας?

Να είστε καλά.
Untitled ταιστρα.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@seneka21 Δυστυχώς και εγώ δεν έβγαλα άκρη με τα εξαρτήματα απλά επειδή τοποθετώντας την ταΐστρα στη θέση της πόρτας δημιουργούνται κενά εκατέρωθεν εγώ τα τοποθέτησα με αυτό τον τρόπο ώστε να μειώσω το κενό. Δεν είναι αυτός ο σκοπός ύπαρξης υποθετω αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάποια άλλη χρήση και έτσι τα τοποθέτησα στα σημεία της φωτό.
 
Γεια χαρά σε όλους!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ψάχνοντας λοιπόν για ταΐστρες οικονομίας βρήκα κάσποια eshops στα οποία εν προκειμένω απεικονίζεται η χρήση της όπως στις παρακάτω εικόνες:
TAISTRA ECONOMY 1.webpTAISTRA ECONOMY 2.webp
Επίσης στο website της copelehellas αναφέρεται:
copele.webp

οπότε λογικά το επιπλέον εξάρτημα είναι για να κλείνει η τρύπα που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στην ταΐστρα.

Να είστε όλοι καλά.
 
Back
Top