Διατροφή Πως θα κάνω τα καναρίνια μου να φάνε από τις ταΐστρες οικονομίας;

οπότε λογικά το επιπλέον εξάρτημα είναι για να κλείνει η τρύπα που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στην ταΐστρα.
@seneka21 καλημερα μιλας για το προιον που ανεβασες εσυ στο ποστ #20 ή απαντας στις δικες μου φωτογραφιες που δειχνουν ακριβως γιατι η 2gr δινει τα συγκεκριμενα εξαρτηματα που ειναι προφανης η χρηση τους ?
 
Γεια χαρά σε όλους.

Θα ήθελα να καταθέσω την δική μου εμπειρία με την ως άνω ταΐστρα οικονομίας.
Έτσι λοιπόν μετά από ένα διήμερο εκτός για θάλασσα επέστρεψα και βρήκα την ταΐστρα σχεδόν άδεια, με μεγάλο ποσοστό αφάγωτων σπόρων στο πάτωμα του κλουβιού.
Σημειωτέον, πριν φύγω είχα μισογεμίσει το δοχείο το οποίο είναι για 250gr. Συμπέρανα λοιπόν ότι ο "μάγκας" διάλεγε τους σπόρους και αναλόγως της προτίμησης του τους πέταγε έξω αφάγωτους. Έτσι λοιπόν η ταΐστρα από οικονομίας έγινε ταΐστρα σπατάλης.
Να αναφέρω επίσης ότι δεδομένου των αυξημένων θερμοκρασιών της παρούσης περιόδου είχα ρυθμίσει το air-condition να λειτουργεί αυτόματα 12 με 5μμ. Οπότε δε νομίζω να ήταν κάποιο σύμπτωμα θερμοπληξίας ή κάτι σχετικό.
Αυτά για την ώρα. Αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία αν θέλει ας μας την μεταφέρει.

Να είστε όλοι καλά.
 
@seneka21 σ'ευχαριστώ πρώτα από όλα που μοιράστηκες την εμπειρία σου γιατί οι ταιστρες οικονομίας ήταν κάτι που σκεφτόμουν.
Συμπέρανα λοιπόν ότι ο "μάγκας" διάλεγε τους σπόρους και αναλόγως της προτίμησης του τους πέταγε έξω αφάγωτους.
Πονηρούλης! Είμαι σίγουρη ότι δεν τεμπελιάζει αν θέλει να πετύχει τον στόχο του! 🤗 Το πρόβλημα σε αυτό που περιγράφεις είναι όταν πεινάσει κ αναγκαστεί να φάει το κεχρί, θα μπορεί να το φάει από κάτω από την σχάρα; Δεν νομίζω.
Μάλλον το κλειδί για να τους τρώνε όλους τους σπόρους είναι η παροχή περιορισμένης ποσότητας σπόρων σε καθημερινή βάση. Εγώ ακόμα δεν τοχω κάνει. Αλλά μου ακούγεται το πιο αποτελεσματικό.
 
@MARY58 Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι το ότι η μισή τροφή ήταν εντός κλουβιού και η μισή εκτός (αλλά ευτυχώς μέσα στο προστατευτικό βρακάκι). Έτσι αναγκαστικά κάποιο σημαντικό ποσοστό δεν θα ήταν ούτως ή άλλως προσβάσιμο έστω και διαμέσου της σχάρας. Επιπλέον δεν νομίζω ότι θα ήταν υγειινό να τρώει ποσότητα από κάτω.
Αυτά.

Να είσαι καλά.
 
@seneka21 εννοείται δεν θα ήταν υγιεινό να τρώει από εκεί που μπορεί να είχε κουτσουλήσει. Δεν το είπα με την λογική ότι δεν μπορεί να τους φτάνει ενώ πρέπει αλλά με την λογική ότι ακόμα κ να πεινάει δεν θα μπορεί να τους φτάνει. Καλό βράδυ.
 
Back
Top