Φροντίδα Πως θα κάνω το Cockatiel μου να με συνηθίσει και να εξημερωθεί;

panagiotism123

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2018
Μηνύματα
14
Πόλη
Μάλτα
Γεια σε όλους σας!
Πριν μια εβδομάδα απέκτησα την Κoki. Είναι ένα θηλυκό cockatiel 6 μηνών απ ότι μου είπε η πωλήτρια του pet shop . Είναι η πρώτη αγορά παπαγάλου που κάνω και γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας για το πως θα την κάνω να με συνηθίσει και να εξημερωθεί. Το παπαγαλάκι αρχικά να πω πως δεν είναι ταϊσμένο στο χέρι. Όπως ανέφερα και προηγουμένως το παπαγαλάκι το έχω εδώ και μια εβδομάδα αλλά ακόμα δεν έχω ακούσει τη φωνή του στο να κελαηδάει. Μερικές φορές όταν φωνάζω το όνομα της ή της σφυρίζω κάνει ένα σφύριγμα ως προς απάντηση και που και που κάνει κάποιους ήχους αλλά ως εκεί καθώς επίσης πηγαίνει δεξιά κ αριστερά; Είναι λογική η κίνηση αυτή ή το κάνει λόγω φόβου ή συμπάθειας;
Ακόμα παρατηρώ ότι συνεχώς τεντώνεται και μασάει τα πούπουλά της. Είναι η εποχή πτερόρροιας;
Αναμένω τις απαντήσεις σας!

Ευχαριστώ
 
Καλως ήρθες στη παρεα και να σου σηζει η μικρή σου!
Μπορείς να μας βγαλεις μερικες φωτο τη μικρη ώστε να δουμε το χρωματισμο της και να σιγουρεψουμε (αν αυτο ειναι εφικτο) το φυλο της; Γιατι πολλοι αγορασαν απο το πετ σοπ κοριτσια και τελικα ήταν αγορια...ή το αντιθετο.
Για να σιγουρεψουμε, στο περιπου και την ηλικια της θα πρεπει να μας πεις αν φοραει δαχτυλιδι στο ποδι και τι χρωμα ειναι αυτο. Διαφορετικα θα μιλαμε υποθετικα για την ηλικια του πουλιου γιατι ειναι σχεδον αδυνατο να μαθοτμε τη πραγματικη χρονολογια που γεννηθηκε.
Αν οντως ειναι κοριτσι ειναι φυσιολιγικο να βγαζει μονοτονες φωνουλες με διαφορα συνηθως στην ενταση. Τα θηλυκά πιο σπανια εχουν μελωδικοτητα στη φωνη τους και δε μιμούνται συχνα ηχους...
Το πηγενε ελα που κανει μπορει να ειναι απο το στρες της αλλαγης ή και να προσπαθει να ερθει προς το μερος (λιγο νωρις βεβαια για κατι τετοιο).
Εχει προσαρμοστει στο χωρο; Τρωει και πινει νερο κανονικα; Κινεται στο χωρο μεσα στο κλουβι ή καθεται μαρμαρωμενο τη περισσοτερη ωρα και με το τσουλουφι τεντωμενο;
Οσον αφορα το φτερωμα... Ναι ειναι εποχη πτερροροιας και ολα τα πουλια ασχολουνται αρκετες στιγμες μεσα στη μερα με το φτερωμα τους... και τα κοκατιλ φημιζονται για τη περποιοήση των φτερων τους.

**συγγμωμη για τα ορθωγραφικα και τις παραποιημενες λεξεις... Ειμαι απο κινητο και δυσκολευομαι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
**συγγμωμη για τα ορθωγραφικα και τις παραποιημενες λεξεις... Ειμαι απο κινητο και δυσκολευομαι

Καλως σας βρικα Βαγγέλη! Απο τιν πρώτη κιολας μερα που ήρθε στο σπιτι αρχισε να τρωει και να πινει κανονικοτατα. Εχω παρατηρήσει οτι τις αρεσουν οι ηλιόσποροι και τα στιξ με τους διαφορους σπορους. Δεν φοραει καποιο δαχτυλιδι στο ποδι τις. Τα χρωματα της ειναι οπως αυτα που εχεις στη φωτογραφια προφιλ σου. Κιτρινο λοφιο, αχνο γρι στα φτερα, πλατη, θωρακα και λαιμο και αχνα κοκκινα μαγουλα. Επίσης η ουρα της εχει κιτρινο και γρι. Κοιμαται κανονικα στο χωρο της και προτίμηση εχει στο ψηλότερο σταντ. Το λοφιο συνιθως ειναι σηκωμένο και αλλες φορες οχι τοσο εντονα σηκωμένο. Πολλες φορες οταν της μιλαω γυριζει την πλάτη και παει δεξια αριστερα. Φωτογραφιες θα ανεβουν προσεχως!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για σου Παναγιώτη κάλως όρισες.

Από την περιγραφή σου μάλλον μοιάζει με τον Angel μου,

IMG_5451.jpg


Μη παιδεύεσαι με τις φώτο πήγαινε εδώ : https://imgbb.com/ ανέβασε όσες θέλεις και πόσταρε τες μετά εδώ.

Για το φύλλο (αν είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη ) δε θα μπορέσεις να μάθεις με σιγουριά παρά μόνο με dna test. Εκτός και αν το πουλάκι ξεκινήσει και κελαηδάει οπότε θα ξέρεις ότι είναι αγοράκι. Τα δικά μου ξεκίνησαν από τον 4ο μήνα να τραγουδάνε δειλά δειλά στην αρχή οπότε αν το δικό σου είναι όντως 6 μηνών, θα πρέπει να το ακούσεις σύντομα... Μόλις προσαρμοστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον αλλά και στην παρουσία σου. Όπως και να έχει δεν έχει καμία σημασία το φύλο του από τη στιγμή που έχεις ένα και στόχος σου δεν είναι το ζευγάρωμα. Άλλωστε αν θέλαμε "τραγούδι" δε θα επιλέγαμε παπαγαλάκια, άλλα πράγματα θα σου δώσει η σχέση σου μαζί του.

Καλό θα είναι να διαβάσεις λίγο σχετικά με τη διατροφή του συγκεκριμένου είδους και να αποφεύγεις τα τυποποιημένα stick τα οποία από αγάπη θέλουμε να τους τα προσφέρουμε αλλά κάνουν σχεδόν ότι και τα γαριδάκια στα μικρά παιδιά... Περισσότερο κακό από ότι καλό. Υπάρχουν λιχουδιές σαν το μιλετ που είναι φυσικό αρέσει σε όλα τα παπαγαλάκια και θα το βρεις εύκολα στα περισσότερα pet shop.

CC_818500_FS60068_C_Bird.jpg


Βάλε μας φωτογραφίες με το πουλάκι και με το κλουβί του για να έχουμε μια εικόνα της κατάσταση και να σε βοηθήσουμε πιο στοχευμένα. Η διαβίωση του, η διατροφή του και το σημαντικότερο όλων η υπομονή σου είναι τα κλειδιά της εξημέρωσης του.

Ένα πουλάκι σε ένα χώρο διαμορφωμένο σωστά, με σωστή τροφή είναι σίγουρα πιο δεκτικό στην προσέγγιση που θα του κάνεις για να έρθετε πιο κοντά.

Όταν πας να καθαρίσεις το κλουβί του, η να του βάλεις τροφή και νερό πώς αντιδρά;

Περιμένουμε φωτογραφίες για περάσουμε στα υπόλοιπα.

Το πέρα - δώθε που αναφέρεις, μπορεί να το κάνει για πολλούς λόγους, τα δικά μου το κάνουν για παράδειγμα από ενθουσιασμό, αν πλησιάσω το κλουβί τους γιατί το συνδυάζουν με το αγαπημένο τους ξεπόρτισμα, για πέταγμα και ζαβολιές.

Να σου ζήσει και πάλι, περιμένουμε νέα σου.
 
Οταν παω να το καθαρισω η να αλλαξω τροφη ειναι σχετικα normal. Φαινεται οτι ειναι λιγο ανυσηχο αλλα δν πεταει σαν τρελο απλα σκαρφαλωνει απο stand σε stand κ με κοιταει προσεκτικα.
 
Δε δείχνει κάποιο "πρόβλημα" το πουλάκι εκτός απ' τα αναμενόμενα. Αγχος, προσπάθεια προσαρμογής στο νέο περιβάλλον και φυσικά φόβος. Θέλει υπομονή και "κανάκεμα" και ξανά υπομονή για να έρθετε κοντά.
Οσα σου είπαν τα παιδιά παραπάνω ακολούθησέ τα και συνέχισε να της μιλάς απαλά και ήρεμα να σε συνηθίσει. Και επίσης όπως σου είπαν, βγάλτης αυτό το στικ.
Να χαίρεσαι το καινούριο σου φιλαράκι.
 
Back
Top