Φροντίδα Πως μπορεί να εξημερωθεί η ροζέλα;

δεν εχει κανενα προβλημα το πουλι, απλα καθαριζεται. μην το μπουκονεις στις βιταμινες και στα σπρευ..
μονο αν θα δεις οτι σε καποιο σημειο εχει καραφλιασει να ανυσηχησεις.
 
Οχι δεν μαδιέται. Αυτό το έκανε ο Ζακό που έχω και τελικά του είχα δώσει κάτι βιταμίνες ιδακά για αυτό το πρόβλημα και το σταμάτησε και είναι τώρα μια χαρά:) Αν θες να σου πω ποιές είναι.
 
Οχι δεν μαδιέται. Αυτό το έκανε ο Ζακό που έχω και τελικά του είχα δώσει κάτι βιταμίνες ιδακά για αυτό το πρόβλημα και το σταμάτησε και είναι τώρα μια χαρά:) Αν θες να σου πω ποιές είναι.

για πες για πες!
 
Ένα ανάλογο προιόν σαν αυτό που λέει η Μαίρη είναι της JBL Papageno Anti feather- picking. Είναι απλά ένα σύμπλεγμα βιταμινών και τίποτα παραπάνω.

Φιλικά
 
Είναι της Βogena το Multi Vit. Kάνει πολύ καλή δουλειά. Ο δικός μου με αυτό σταμάτησε το μάδημα μετά απο 3 μήνες θεραπεία. Του έβαζα 7 σταγόνες στο νερό του, γιατί είναι μεγαλόσωμος ( Ζακό ). Καλά εχει οδηγίες η συσκευασία. Όντως είναι πολυβιταμίνες αλλά έχουν σε μεγάλη ποσότητα την βιταμίνη Α που είναι απαραίτητη για τους παπαγάλους και το φτερωμά τους. Ειδικά αυτούς που δεν τρωνε λαχανικά και φρούτα. Παιδιά δοκιμάστε το. Δεν έχετε να χάσεται τίποτα. Στον δικό μου έχει κάνει δουλειά...
 
πως εισαι τοσο σιγουρη οτι αυτο ηταν που εφτιαξε ο παπαγάλος σου;
σε ρωταω οχι με αμφισβιτηση αλλα με ενδιαφερον γιατι ξερω οτι τις περισσοτερες φορες οι γριζοι απο κατι ψυχολογικο αρχιζουν να μαδιουντε και οχι τοσο απο ελλειψη βιταμινών!

εσυ για 3 μηνες το εδινες;καθε μερα;
 
Γιατί ο δικός μου είχε έλλειψη απο βιταμίνη Α. Ψυχολογικό δεν ήταν γιατί τον έχω χρόνια και όλη μέρα άσχολείται μαζί μας και εμείς το ίδιο. Τον έχουμε και τον αντιμετωπίζουμε σαν άνθρωπο στην οικογενειά μου.Α! Και άρχισα να του δίνω και καρότα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Είχα διαβάσει σε ένα ξένο site ότι οι παπαγάλοι που μαδιούνται εκτος οτι μπορεί να είναι ψυχολογικό όπως λες μπορεί να είναι και απο έλλειψη βιταμίνης Α. Τελικά εμένα ήταν το δεύτερο.
 
μαλιστα!
και απο ελειψη ιχνοστοιχειων εχω διαβασει εγω οπωτε εχετο και αυτο στο νου σου. Βαλτου κανενα ασβεστη να εχει και νασε και συ σιγουρη!
 
Μπορει να ειναι και διατροφικη η αιτια αλλα τις περισσοτερες φορες ειναι ψυχολογικο. Του Νασου διατροφικα απ'οσο γνωριζω καλυπτεται πληρως και δεν ενδεικνυται διατροφη με πελετς παραλληλα με βιταμινουχο συμπληρωμα. Το γραφουνε και οι συσκευασιες των πελετς. Τα πελετς ειναι καλα μελετημενα και επιπροσθετα συμπληρωματα μπορει να εχουν αρνητικα αποτελεσματα οπως υπερβιταμινωσεις κτλ.

Δεν υπαρχει το φαρμακο θαυμα για το μαδημα των φτερων!
 
τα post μετα απ το #6 ως το #29
ποια σχεση εχουν με την εξημερωση της ροζελας;

η μαιρη,
ειχε ηδη ανοιξει ενα ποστ, για την φαγουρα του παπαγαλου της
κ τελικα μεταφερθηκε η συζητηση εδω; 😕
 
anesti i stayro balte ta στον αρθουρο αυτα για να μην ειναι οφφ εδω.
και καλα ειναι να ανοιξουμε ενα θεμα για φαγωμα φτερων και να μαζεψουμε αρκετα χρησιμα στοιχεια γιατι δεν υπαρχει κατι τωρα και ειναι συχνο φαινομενο δυστηχως.
 
Γεια σασ και η δικη μου Ροζελα σχεδον το ιδιο κανει μηποσ εχει ψφειρες τι πρεπει να κανω για να την χαιδεψω και να μην με φοβαται και να την ωγαλω ελεφθερη στο σπιτι τησ εχω ανιχτει την πορτα ολη μερα και δεν ωγαινει.2ο μερεσ την εχω φροθτα δεν τα αγκιζει ουτε λαχανικα.
 
Γεια σασ και η δικη μου Ροζελα σχεδον το ιδιο κανει μηποσ εχει ψφειρες

Δώσε μας περισσότερα στοιχεία, αν μπορείς! Ξύνεται συνέχεια; Μπάνιο κάνει; Είναι σε εσωτερικό χώρο; Βρίσκεις πούπουλα στον πάτο του κλουβιού; Πόσο καιρό το κάνει;

τι πρεπει να κανω για να την χαιδεψω και να μην με φοβαται

Πόσο καιρό την έχεις; Αν την έχεις πάρει πρόσφατα λογικό είναι να σε φοβάται! Δεν έχει συνηθίσει ακόμα το καινούριο της περιβάλλον και την παρουσία σου... Είναι σε ετοιμότητα, αφού είναι σε μια νέα κατοικία!

Να της δώσεις λίγο χρόνο για να εξοικειωθεί λιγάκι και θα δεις που όλα θα πάρουν τον δρόμο τους σιγά σιγά! Με την προϋπόθεση ότι ασχολείσαι μαζί της αρκετά (να ασχολείσαι μαζί της ουσιαστικά κι όχι επιφανειακά 😉 )...όχι δέκα ή είκοσι λεπτά την μέρα.

Μπορείς να την βάλεις σε έναν χώρο όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου για να σε συνηθίσει πιο γρήγορα αλλά μην κάνεις απότομες κινήσεις και γενικά ο, τιδήποτε μπορεί να την τρομάξει.

Επίσης μπορείς να τις δίνεις λιχουδιές με το χέρι σου (στην αρχή καλό είναι να μην βάζεις το χέρι σου στο κλουβί χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Μόνο όταν είναι ανάγκη, όπως για να της βάλεις φαγητό, νερό κτλ.) και να της μιλάς γλυκά και ήρεμα.

Ρίξε μια ματιά και σε διάφορες συζητήσεις, έχουν αναφερθεί πολλά που θα σου φανούν χρήσιμα: Φροντίδα, Διαμονή, Εκπαίδευση Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB

[quote="georgepap, post: 112619]και να την ωγαλω ελεφθερη στο σπιτι τησ εχω ανιχτει την πορτα ολη μερα και δεν ωγαινει.[/quote]

Λογικό είναι! Κάθεται στο κλουβί της γιατί νιώθει σιγουριά! Μην την βγάλεις έξω ακόμα! Να την βγάλεις έξω όταν θα έχει εξοικειωθεί μαζί σου.

Και να βγει δηλαδή μην περιμένεις ότι θα έρθει και θα κάτσει πάνω σου και θα θέλει παιχνιδάκια και χαδάκια. Το πιο πιθανό είναι να πάει σε ένα ψηλό σημείο και να μην κατεβαίνει... Και άντε πιάστην μετά! 😉

Γενικά οι ροζέλες είναι λίγο δύσκολοι χαρακτήρες, οπότε οπλίσου με υπομονή... Κι επιμονή!

[quote="georgepap, post: 112619]φροθτα δεν τα αγκιζει ουτε λαχανικα.[/quote]

Οι παπαγάλοι δεν είναι και τόσο δεκτικοί σε νέα τρόφιμα. Εσύ να τις προσφέρεις φρουτάκια, λαχανικά και χορταρικά τακτικά και κάποτε θα αρχίσει να δοκιμάζει.

Μπορείς να κόψεις φρουτάκια και να προσθέσεις και σποράκια για να την δελεάσεις. Αυτό ίσως πιάσει!

Ή να κάνεις μια ποικιλία φρούτων ή λαχανικών και να τα βάλεις σε ένα μπολάκι. Οι παπαγάλοι έλκονται απο τα χρώματα, οπότε πιθανόν να δοκιμάσει.

Ή να πάρεις κι εσύ μια φέτα φρούτου και να την τρως μπροστά της δείχνοντας ότι σ' αρέσει. Ζηλιάρικα πλάσματα οι παπαγάλοι... Θα της κεντρίσεις το ενδιαφέρον!

Γενικά πειραματίσου και θα την βρεις την άκρη!

Τώρα που δεν τρώει φρούτα, λαχανικά κλπ καλό είναι να της χορηγείς κάποια πολυβιταμίνη (πχ multi-vit) για να προσλαμβάνει ο οργανισμός της τις ουσίες που χρειάζεται.

Διάβασε και κάποιες συζητήσεις για να κάνεις πιο πλούσια την διατροφή της: Διατροφή Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB
 
Σας εφχαριστω πολθ. Την ωαφτισα κουκλα ειναι 6 μηνων δαχτυλιδι δεν φοραει την πηρα 120 ευρω και την εχω απο τησ 13 φεωρουαριου 2 ωδομαδεσ και κατι. Το πρωι την εχω στο σαλονι μαζι μου εχω αδεια απο την δουλεια μου και περναω αρκετεσ ωρεσ μαζι τησ μιλοντασ τησ και σφυριζοδασ τησ αλλα αφτη με εχει συνδεσει με καιρο. Δεν ειναι καθολου επιθετικη μαζι μου απλα οταν ωαζω το χερι μου στο κλουβι να τισ δωσω τροφη στριωει και με αγνωει, τρωει αρκετα σπορια και τροφη για παπαγαλους παιζει με ολα τα παιχνιδια που τησ εχω μπανιο εχει κανει μια φορα, καθε μερα τησ ωαζω μηλο καροτο αλλα τα αγνψει τησ εδωσα και μαγοσ αλλα δεν το αγκιχε την ακουσα και ειπε μια λεχουλα προχτεσ. Το ωραδυ την μεταφερω σε αλλο υπνοδωματιο στο σπιτι να εχει υσηχια και το πρωι κατα της εφταμισηι μου σφυριζει για να την φερω στο σαλονι και αρχιζει να χωροπιδαει να σφυριζει και να τρωει συνεχεια παρατιρισα οτι τρωει αρκετο σουπιοκοκαλο. Να τησ δωσω βιταμινεσ ΜΟΥΛΤΙΩΙΤ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ?
 
Back
Top