Γενικά Πως μπορεί να καταλάβει κάποιος αν οι καρδερίνες είναι εκτροφής ή πιασμένες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasioskis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Γεια σας παιδια, βρηκα σε αγγελια οτι πωλουνται 2 καρδερινες ζευγαρι, ο αρσενικος ειναι του 2015 και η θυληκια ειναι το 2017 . Πηρα τηλ το ατομο, και το πρωτο που τον ρωτησα αν ειναι δικης του εκτροφης η αν ειναι πιασμενα απο την φυση, ο ανθρωπος μου ειπε να τον επισκεφτω στο σπιτι του για να μου δειξει τις εκτροφες του και οτι ειναι και σε συλλογο γραμμενος (ασχετο, αλλα τοσα χρονια στη κυπρο δεν εχω ακουσει για συλλογους πτηνων ανεξαρτητου ειδος, βεβαια δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν, φανταζομαι) Το αλλο που τον ρωτησα ηταν για τα δακτυλιδια, και μου ειπε οτι ειναι κλειστου τυπου και οποτε θελω να περασω να τα δω . Μαλιστα μου ειπε οτι ο αρσενικος ειναι ετοιμος για αναπαραγωγη κατι μου ελεγε οτι στη μυτη του δεν θα δω καθολου μαυρο.
Anyway , πως μπορει ενα απειρο ματι να καταλαβει οτι οι καρδερινες ειναι πιασμενες και δεν ειναι εκτροφης;
Ο ανθρωπος μου εχει στειλει απειρες φωτος, αλλα δεν καταλαβαινω κατι, μονο απο την τιμη υποψιαζομαι οτι κατι δεν παει καλα, αυριο θα τον επισκεφτω και αν γινεται θα βγαλω και εγω φωτος, απλα δεν ξερω τι να φωτογραφισω για να σας δειξω, εδω ειναι που θελω τα φωτα σας.
 
Βάλε μας φωτό, μα κράτα και μικρό καλάθι, μπορει να μην φαινεται κατι.
Ποια ειναι η τιμή τους;
Πάντως να ξέρεις οτι εν μέσω αναπαραγωγής κανεις δεν πουλά καλούς γεννήτορες, άρα αυξάνεται και το ρίσκο της αγοράς. Μπορει δλδ τα πουλακια να ειναι μια χαρά, μπορει και να του έσπασαν τα αυγά, να γέννησαν άσπορα κλπ.
Αν αποφασίσεις να μην αγοράσεις τωρα, ζήτησέ του να πας κάποια η,ΕΡΑ που θα δαχτυλιδωσει πουλιά και καπαρωσε ενα ζευγάρι απο αυτά η δύο μικρά, αρκεί να μην ειναι σε παραμανες καναρες.
 
Μου εχει στειλει πανω απο 20 φωτος αλλα δεν φαινεται κατι, εγω δεν μπορω να καταλαβω κατι. 200 ευρω με τροφη και το κλουβι,
ξεχασα να πω οτι πουλαει ολες τις καρδερινες που ειχε, γιατι θελει να επικεντρωθει στα ισπανικα τιμπραντο για να παει σε διαγωνισμους και λεει οτι οι καρδερινες μπερδευουν τα τιμπραντο.
 
Τι να σου πω... Αν πουλά όλες τις καρδερίνες του...ρώτα τον τον κωδικό του ως εκτροφέα, και σε ποιον σύλλογο ανήκει, κάνε cross check γκούγκλαρε και το όνομά του να δεις αν γράφεται τίποτα που θα σε αποθαρρύνει και αν διαθέτεις τα χρήματα πάρε.
 
Καλημερα παιδια, σημερα το πολυ αυριο θα περασω απο το παιδι που πουλαει το ζευγαρακι, εχετε να μου προτεινετε κατι; Που να εστιασω; Η να σας βγαλω εγω καποιες φωτος που μπορει καποιος εμπειρος στο φορουμ να καταλαβει;
 
Που να εστιασω;
Αν υπάρχουν στο χώρο του καρδερίνες χωρίς δαχτυλίδια και στις δικαιολογίες που θα πει όταν τον ρωτήσεις για την αιτία που αυτά τα πουλιά δεν έχουν δαχτυλίδι.
 
εχετε να μου προτεινετε κατι;
Τα έχουμε συγκεντρωμένα εδώ.

Αγορά καρδερίνας, ζευγαριών ή μεμονωμένων πουλιών
Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να αγοράσουμε ένα υγιές πτηνό

Διάβασε τα προσεκτικά και αν προκύψουν πιο συγκεκριμένες απορίες από την ανάγνωση, γράψε στη συζήτηση των άρθρων για να μιλήσουμε γι αυτές.
 
Αν υπάρχουν στο χώρο του καρδερίνες χωρίς δαχτυλίδια και στις δικαιολογίες που θα πει όταν τον ρωτήσεις για την αιτία που αυτά τα πουλιά δεν έχουν δαχτυλίδι.
Το θεμα ειναι οτι αντε και εχουν ολες δακτυλιδια, πως μπορουμε να το εμπιστευτουμε αυτο; Μπορει να ειναι κλεμμενες απο φωλιες, μπορει να ειναι πιασμενες προσφατα και να εχουν βρει τροπο να βαζουν πλεον κλειστου τυπου δακτυλιδια.
Γινεται να βγαλω βιντεο και να το ανεβασω εδω;
 
Μπορει να ειναι κλεμμενες απο φωλιες, μπορει να ειναι πιασμενες προσφατα και να εχουν βρει τροπο να βαζουν πλεον κλειστου τυπου δακτυλιδια.
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε όμως..
Τουλάχιστο αυτές με τα δαχτυλίδια έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γεννήθηκαν σε κλουβί.. από αυτές που δεν έχουν.
πως μπορουμε να το εμπιστευτουμε αυτο;
Δεν μπορούμε...
Αρκετές και σε μεγάλο βάθος χρόνου επισκέψεις στο χώρο εκτροφής τους.. Θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε μια πιο σωστή εικόνα για τον εκτροφέα και την εκτροφή του.
 
Αν έχουν δαχτυλίδι κλειστού τύπου και σωστού διαμετρήματος ειναι εκτροφής (ασχετα αν τα κατεβασε ή ειναι απο δική του ή κάποιου άλλου εκτροφή) αν δεν έχουν θεωρούνται μη εκτροφής οπως και αν έχουν πλαστικό δαχτυλίδι. Αυτά για αρχή...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Nontas
Αν έχουν δαχτυλίδι κλειστού τύπου και σωστού διαμετρήματος ειναι εκτροφής (ασχετα αν τα κατεβασε...
Από ποιον θεωρούνται εκτροφής αν τα κατέβασε από φωλιές άγριων πουλιών;
 
Από ποιον θεωρούνται εκτροφής αν τα κατέβασε από φωλιές άγριων πουλιών;
Αυτο ειναι ενα θεμα, και μαλιστα μεγαλο, αν και με διαβεβαιωνει ο ανθρωπος να παω να τα δω τα πουλια (μαλιστα μου ειπε οτι μπροστα μου θα κραταει μαρουλι και απο την μεσα μερια του κλουβιου το αρσενικο θα τρωει απο το μαρουλι) αν αυτος το εχει πιασμενο απο μωρο του 2015 , ειναι ηδη 3 χρονων, σιγουρα εχει συνηθισει το ζωντανο, αν και η λεξη συνηθισει ειναι βαρια καλυτερη λεξη ειναι προσαρμοστει.
 
στην τελευταια φωτο που σασ αναρτησα εχτες φαινεται λιγο το δακτυλιδι, μπορει καποιος να καταλαβει; η πρεπει να κρατας το πουλι στο χερι γιανα καταλαβει καποιος τον τυπου δακτυλιδιου;
 
Από ποιον θεωρούνται εκτροφής αν τα κατέβασε από φωλιές άγριων πουλιών;
Απο τους αγοραστές και απο τους συλλόγους, τι ακριβώς δεν κατάλαβες; Απο την στιγμή που φοράει δαχτυλίδι θεωρείτε πουλί εκτροφής!
 
Απο την στιγμή που φοράει δαχτυλίδι θεωρείτε πουλί εκτροφής!
Το τι θεωρεί ο καθένας δεν έχει και μεγάλη σημασία, όταν δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει ευρέως την εκτροφή από τους πολίτες και να ορίζει με σαφήνεια τις συνθήκες και τα κριτήρια προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος από την αρμόδια αρχή ελέγχου.

Αντί για αυτό, υπάρχει το δασαρχείο που είτε είναι κάποιος σε σύλλογο, είτε όχι, είτε φοράει δαχτυλίδι είτε δεν φοράει, αν δεν έχει ειδική άδεια που εκδίδεται ΜΟΝΟ για συγκεκριμένους σκοπούς (όχι για χόμπι η για εμπόριο) και ΜΟΝΟ σε περιορισμένο αριθμό, τότε θεωρούνται άγρια πουλιά και η κατοχή τους επιφέρει τις ανάλογες συνέπειες που ορίζει ο νόμος.

Έτσι, το τι θεωρούμε εμείς, είναι οι ερμηνείες που δίνει ο καθένας μας με βάση τους σκοπούς του. Για εμάς εδώ, ο σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της εκτροφής των ιθαγενών, έστω και αν με το γράμμα του νόμου αυτό είναι παράνομο. Αυτό σημαίνει ότι εμείς εδώ ερμηνεύουμε το νόμο με ηθικά κριτήρια και αρκούμαστε εκτός από το δαχτυλίδι στη δήλωση κάποιου ότι πρόκειται για πουλιά εκτροφής. Δεν αρκεί δηλαδή να φορά απλώς ένα δαχτυλίδι κλειστού τύπου και να θεωρούμε έτσι ότι είναι εκτροφής και τέλος.

τι ακριβώς δεν κατάλαβες;
Επομένως, επειδή με ρωτάς προσωπικά, κάποιος που τα πουλιά του φοράνε δαχτυλίδια 2,5 χιλ οποιουδήποτε συλλόγου, αλλά δηλώνει ότι τα πουλιά τα κατέβασε από φωλιές, τότε όχι μόνο δεν θεωρώ τα πουλιά εκτροφής, αλλά ο συγκεκριμένος "εκτροφέας" παίρνει πόδι από δω μέσα άμεσα.
 
Όσο αφορά το δασαρχείο που αναφέρεις το γνωρίζουμε και οι δυο μας αρκετά καλά οπως και την διαδικασία απο συζητήσεις που είχαν γίνει απο τον Αλέξανδρο πριν πολλά χρόνια, δυστυχώς όλα έμειναν στα λόγια και ποτέ δεν έγιναν πράξη ( προσωπικά το προσπάθησα αλλά δεν υπήρξε άνθρωπος ο οποίος να μπορέσει να με βοηθήσει, όλοι οι υπεύθυνοι μου έλεγαν θα το κοιτάξουμε και θα σας ενημερώσουμε, ακόμα περιμένω ... ), εάν έχεις αποδείξεις οτι καποιος κατεβάζει απο φωλιές και βάζει δαχτυλίδια τότε μπορώ να σε βοηθήσω και με το δικό μου πόδι να τον διώξεις αλλά ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα έρθει ποτέ σε φόρουμ διότι αν μπορεί και κάνει κάτι τέτοιο τότε δεν του λείπουν ούτε οι γνώσεις αλλά ούτε και η εμπειρία, πελάτες θα βρει μέσω FB και αγγελιών σε εφημερίδες.
 
εάν έχεις αποδείξεις οτι καποιος κατεβάζει απο φωλιές και βάζει δαχτυλίδια
Μα δεν έχω καμία απόδειξη για τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος σε συνδυασμό με την έλλειψη νομικού πλαισίου, που μας αναγκάζει να λειτουργούμε μόνο με ηθικούς κανόνες.

Επί του θέματος λοιπόν, όσο αστείο και να ακούγεται, για για εμάς εδώ στο PetBirds αρκεί η δήλωση ότι πρόκειται για πουλιά εκτροφής που φέρουν δαχτυλίδι κλειστού τύπου. Διαφορετικά, το ότι φοράει δαχτυλίδι κλειστού τύπου δεν αρκεί από μόνο του χωρίς την "υποσχετική" δήλωση ότι πρόκειται για πουλιά εκτροφής.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται με τους συλλόγους αλλά φαντάζομαι ότι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και αυτοί και γενικά όσοι λειτουργούν κατά συνείδηση σε αυτό το θέμα. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σύλλογος που θα του πεις, δώσε μου μερικά δαχτυλίδια γιατί θέλω να κατεβάσω φωλιές και να εξακολουθεί να σε κρατάει ως μέλος.

Διαφορετικά, ούτε δικαστές είμαστε ούτε δικαιούμαστε να κάνουμε άλλου είδους κρίσεις καταδικάζοντας πράγματα που είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να αποδειχτούν.

Επομένως tasioskis, στην ερώτηση σου αν μπορεί να καταλάβει κανείς τι είναι και τι όχι εκτροφής, δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κοιτάξεις εμπειρικά, αλλά και πάλι δεν είναι σαφείς ενδείξεις ώστε να γίνουν κανόνας.
 
Back
Top