Οπωσδήποτε.Να το πλενω δηλαδη;
Οπωσδήποτε.Να το πλενω δηλαδη;
Κι απο στεγνωμα; Δεν πειραζει κ λιγο νερακι εεε;maria p post: 251937 είπε:Οπωσδήποτε.
Όχι δεν πειράζει. Αν θέλεις να το δώσεις αμέσως μετά το πλύσιμο, εγώ τα σφουγγίζω λίγο με χαρτί κουζίνας. Αφήνω και λίγα νερά, δεν πειράζει. Πιο πολύ μ' ενδιαφέρει να μείνουν για λίγο σε νερό με λίγο ξύδι να καθαρίσουν από τυχόν υπολείμματα φαρμάκων.
Αν δινετε συχνα μπροκολο ειναι καλυτερο να ειναι ελαφρα βρασμενο-ζεματισμενο. Το ωμο μπροκολο περιεχει ουσιες που παρεμποδιζουν τη λειτουργια του θυροειδη αδενα. Ο βρασμος (η ιδανικοτερη λυση ειναι ο ατμος) και η θερμοτητα μειωνουν κατα πολυ αυτες τις ουσιες.
Αν δινετε συχνα μπροκολο ειναι καλυτερο να ειναι ελαφρα βρασμενο-ζεματισμενο. Το ωμο μπροκολο περιεχει ουσιες που παρεμποδιζουν τη λειτουργια του θυροειδη αδενα. Ο βρασμος (η ιδανικοτερη λυση ειναι ο ατμος) και η θερμοτητα μειωνουν κατα πολυ αυτες τις ουσιες.
Εμενα στον ατμο (το κανω πολυ συχνα γιατι το λατρευω) δεν το γλωσσιαζουν, δεν τους αρεσει καθολου.Αν δινετε συχνα μπροκολο ειναι καλυτερο να ειναι ελαφρα βρασμενο-ζεματισμενο. Το ωμο μπροκολο περιεχει ουσιες που παρεμποδιζουν τη λειτουργια του θυροειδη αδενα. Ο βρασμος (η ιδανικοτερη λυση ειναι ο ατμος) και η θερμοτητα μειωνουν κατα πολυ αυτες τις ουσιες.
Δεν το γνωριζα αυτο...
Εγω δινω αρκετα συχνα γιατι του αρεσει παρα πολυ. Η διαδικασια αυτη με τον ατμο πως γινεται;
Αν είναι από τον κήπο σου αράντιστο και χωρίς φάρμακα... ας πούμε εντάξει...Συμφωνω... Τελικα ειναι προτιμοτερο να ειναι απλυτο ή οχι; Δινω συχνα μπροκολο. Αν ειναι να εχει διαρροια μετα και τετοια; Να το πλενω δηλαδη;
Οπως κανεις οτιδηποτε στον ατμο, μια κατσαρολα με νερακι λιγο, και απο πανω αν δεν εχεις σκευος για ατμο, ενα σουρωτηρι (να μην μπαινει νερο μεσα) και το αφηνεις να ζεματιστει μεχρι να "τσιμπιεται" το κοτσανι.
Υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις σχετικά με τα λαχανικά: μερικά φυλλώδη (σπανάκι, σέσκουλο, πατζαρόφυλλα και λαχανίδες) περιέχουν οξαλικές ενώσεις που μπορεί να επηρεάσουν την πρόσληψη του ασβεστίου και θα πρέπει γι’αυτό να δίνονται σε περιορισμένες ποσότητες (όχι όμως να αποκλείονται), όπως και κάποια λαχανικά είναι καλύτερα να προσφέρονται μαγειρεμένα.
Το Β καροτένιο αυξάνεται στα καρότα όταν μαγειρευτούν και τα σταυρανθή (μπρόκολα, κουνουπίδια και λαχανάκια βρυξελλών) χάνουν την ικανότητα παρεμπόδισης του θυρεοειδούς όταν θερμαίνονται. Ο ατμός είναι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος, αλλά και ο βρασμός είναι εντάξει, αρκεί να μην μαγειρεύονται τα λαχανικά μέχρι να λιώσουν. Όταν βράζετε λαχανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο νερό για να βράσετε ρύζι ή ζυμαρικά.
Υποθέτω για τα πουλιά το αφήνουμε λιγότερη ώρα απ' ότι για εμάς.Μακαρι να το ετρωγαν τα δικα μου στον ατμο
Το χω δοκιμασει. Αλ ντεντε κανω τα δικα μου, αλλα αυτα ισα που το εβαλα στον ατμο. Δεν το δοκιμασαν καν, λες και τους βρωμαει ενα πραγμα. Θα το δοκιμασω ξανα καποια στιγμη, υποθετω, να δω αν αλλαξαν προτιμησεις.Υποθέτω για τα πουλιά το αφήνουμε λιγότερη ώρα απ' ότι για εμάς.
Ναι!Ισχυει το ιδιο και για το κουνουπιδι;
Ισχυει το ιδιο και για το κουνουπιδι;
Συμφωνω... Τελικα ειναι προτιμοτερο να ειναι απλυτο ή οχι; Δινω συχνα μπροκολο. Αν ειναι να εχει διαρροια μετα και τετοια; Να το πλενω δηλαδη;
το αφησα μια μερα σε νερο με ξυδι να το ξεμπλυνω και να τους το δωσω αυριο";(μιλω για μπροκολο)Αν είναι από τον κήπο σου αράντιστο και χωρίς φάρμακα... ας πούμε εντάξει...
Για τα αγοραστά από το μανάβη τουλάχιστο 1-2 ώρες σε μείγμα νερού μηλόξυδου... και άλλη μια ώρα να στραγγίσουν τα νερά.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας