Φροντίδα Πως μπορώ να επιστρέφω το Ringneck μου στο κλουβί του;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panidou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σας!
Έχω έναν παπαγάλο Ring neck αρσενικό μηνών ακόμα, τον πήρα αρκετά πρόσφατα,πριν 5 ημέρες και τρώει απο το χέρι μου απο την 3η ημέρα με δυσταγμό ακόμα αλλά δεν πλησιάζει το χερί μου. Θέλω σιγά σιγά να τον βγάζω έξω απο το κλουβί του όμως δεν ξέρω πως να τον ξανά βάλω μέσα και φοβάμαι πως θα πετάει σε ολο το σπίτι χωρίς να μπορώ να τον βάλω μέσα(στο σημείο που είναι το κλουβί ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος).

Ξέχασα να πω ότι ο Νόντας όταν φεύγω από το σαλόνι-κουζίνα και παω σε ένα αλλο δωμάτιο πχ.στο δικό μου για να πάρω ή να κάνω κάτι για λίγο αρχίζει και κανεί θορύβους μόλις με βλέπει μου ερχεταί η εντύπωση πως ηρεμή

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Panidou Καλώς ήρθες κ να τον χαίρεσαι τον Νοντα (απίθανο το όνομα). Μια λύση για να τον βάλεις στο κλουβί είναι να αφήσεις κοντά στην ανοιχτή πόρτα του κλουβιού (από την μέσα πλευρά) μια λιχουδιά πχ μιλλετ. Κ μην κάτσεις δίπλα μην φοβηθεί ή καταλάβει ότι θέλεις να τον κλείσεις. Κ όταν έρθει κ πάει μέσα στο κλουβί, τρέχεις κ τον κλείνεις. Θέλει υπομονή να εξοικειωθεί μαζί σου. Κάθεσαι δίπλα του κ του μιλάς να σε μάθει. Κατά την γνώμη μου ψιλοβιαστηκες να τον αφήσεις ελεύθερο. Θα έπρεπε να σε μάθει κ να συνηθίσει κ τον χώρο του. Μην νομίζεις κ εγώ το ίδιο λάθος έκανα (με καναρίνι όμως). Πρόσεχε τον όσο είναι έξω, να καλύψεις τζάμια κ καθρέφτες.

Ευχαριστώ πόλυ!
Btw δεν τον έχω βγάλει απο το κλουβί απλά σκέφτομαι να το κάνω στο κοντινό μέλλον,
πάντως ευχαριστώ!Και κάτι ακόμα το μιλλέτ με το στάχυ κεχρίου έχουν κάποια διαφορά;

Παρανόηση. Νόμιζα ότι τον είχες βγάλει έξω από το κλουβί κ δεν ήξερες πως να μπει.
Μιλλετ είναι αυτό. Λέγεται κ κεχρί

Θα βοηθήσει να του πάρεις ένα σταντ ή πάρκο, όταν τον βγάζεις έξω, ώστε να είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον κ να παίζει με τα παιχνίδια του.

Διάβασε κ αυτό για να είσαι προετοιμασμένη

Το πουλακι θα το βγαλεις απο το κλουβι μονο οταν αποκτησει πληρη εξοικειωση με εσενα,οταν θα δεχεται το χερι σου και θα καθεται επανω σου.
Αυτο για να μην εχεις απροοπτα και τραυματισμους.

Back