Φροντίδα Πως να βαλω το θηλυκο κοκατιλ με το αρσενικο;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
εχω καποιες αποριες... Ποσο καιρο πρεπει να ειναι τα κλουβια διπλα το ενα στο αλλο για να γνωριστουν δυο κοκατιλ; Αν οταν βαλω τα δυο κοκατιλ μαζι τσιμπιουντε να τους αλλαξω κλουβι παλι ή να τα αφισω μερικες μερες και θα τα παν καλα μαζι; Με το προϊγουμενο αρσενικο που ειχα ο ζορζ τα πηγενε παρα πολυ καλα... Του καθαριζε συνεχεια το φτερωμα κτλ...υπαρχει περιπτωση να μην συμπαθισει το θηλυκο;
 
Είναι δύσκολο να πω. Κάθε ζεύγος είναι μοναδική. Ωστόσο, έχει την εμπειρία μου ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο cockatiel έχει γίνει φιλικό με ένα νέο σύντροφο. Έχω 5 cockatiels ότι ζουν σε ένα μεγάλο κλουβί. Θα επιτρέψει τουλάχιστον 3 εβδομάδες για τα πτηνά να εξοικειωθούν. Μετά από αυτό, μου επιτρέπουν για αρκετές ημέρες τα πουλιά να διασυνδέεται ενώ έξω από το κλουβί. Μόλις αρχίσουν να αλληλεπιδρούν, μπορείτε να δείτε πόσο καλά τα πηγαίνω καλά. Στο σημείο αυτό μπορείτε να αποφασίσετε να τα θέσει από κοινού.
 
Κάποιοι προσπαθήσουμε για λιγότερο χρόνο. Ωστόσο, μου αρέσει να βεβαιωθείτε ότι τα πτηνά μου είναι άνετα με αυτούς τους τύπους των αλλαγών. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σας πουλιά παρατηρούν πώς αντιδρούν μεταξύ τους. Είναι πιθανό ότι θα είναι φιλικές αμελλητί. Είναι επίσης πιθανό ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πώς θα πάει!
 
τα πραγματα ειναι καπως δυσκολα... Διπλα απο τη "κλουβα" του ζορζ υπαρχει ενα τραπεζακι στο οποιο εχω το κλουβι με τα κοινα παπαγαλακια, δεν υπαρχει πολυ χορος για το κλουβι της θηλυκιας οποτε θα πρεπεο να μηνει στο πατομα... Το θεμα ειναι πως δεν θα επικινονουν με τον ζορζ γιατι ι κλουβα του ζορζ εχει μια μεταλικι βαση οποτε ο καταγραμμα χορος που μενει ο ζορζ ειναι πιο ψηλα... Επισης φοβαμε πως θα την ανυσιχει η σκυλιτα μου που θα περναει απο διπλα...
 
Μια περιοδο επρεπε να χωρισω τα Lovebirds μου γιατι ο αρσενικος την ενοχλουσε.. Αλλα γνωριζοντας οτι τα Lovebirds δεν κανει να ναι χωρια εκανα το εξης, αφησα την θηλυκια στο κλουβι της κι εβαλα τον αρσενικο σε ενα αλλο! Και μετα για να βλεπονται πηρα συρμα και ενωσα τα δυο κλουβια! Δεν εννοω να αρχισεις γυρω γυρω δεσηματα! Αλλα να δενεις συρμα με συρμα! Κι ετσι και πολυ κοντα θα ναι αλλα και στο ιδιο υψος!
 
το εχω στεφτει και αυτο φωτη... φοβαμε ομως μηπως απο το βαρος του κλουβιου πεσει η κλουβα του ζορζ🙄
 
Καλα ολο αυτο το πραγμα δεν νομιζω να μην αντεξει το κλουβακι της θηλυκιας... Ολοκληρη κλουβα ειναι του ζορζ! Αλλα αμα αυτο σε ανησυχει τοτε βαλε κανενα τουβλο στο πατο του κλουβιου του ζορζ!
 
εβαλα τα κλουβια διπλα διπλα με σκοπο να τα αφισω ετσι δυο μερες και το σκ που θα ειμαι ολη μερα σπιτι να τα δωκιμασω στο ιδιο κλουβι... Ο ζορζ κολισε στα καγκελα και την φωναζει...η ροζα τον κυταει απο το λαδακι της και του φωναζει που και που διακριτικα, σαν μια κυρια που ειναι!
 
ο ζορζ τωρα πηγενει κοντα στα καγκελα και της τραγουδα! Προσπαθει να την κερδισει;
 
τωρα τα πραγματα υσιχασαν... Ο ζορζ αντι να καθετε στη πατιθρα καθετε στη ταϊστρα που ειναι κοντα στο κλουβι της ροζας...η ροζα απλα τον κοιταει...:cool14:


μολις το εγραψα ο αντρας αρχισε να φωναζει!:D
 
φενετε και αυτη στο βαθος... Οταν εβγαλα φωτο πηγε να φαει αλλιως καθετε στη πανω πατιθρα που ειναι πιο κοντα στο ζορζ! Το σαββατο λεω να τα βαλω μαζι που θα ειμαι ολη μερα σπιτι για τιχον καβγαδακια αν και δεν πιστευω... Μαλλον θα
 
Την είδα την κυρία 😛. Μακάρι να πάνε όλα καλά Αγγελε. Θα περιμενουμε να μας πεις τα νέα του ζεύγους :D
 
o zorz κανει τωρα και ενα κενουργιο ηχο που δεν το εχω ξανακουσει, σαν καλεσμα! Ολο το βραδυ κοιμηθηκε πανω στη ταϊστρα για να ειναι κοντα στη ροζα!
 
ta εβαλα μαζι... Αν και νωρις...

ο ζορζ την πλησιαζει αλλα η καϊμενη η ροζα επιδη το κλουβι εχει καθετα καγκελα δεν εχει βρει τον τροπο να ανεβενει στα δυο πιο ψηλα κλαδια που καθετε ο ζορζ...

στην αρχη εκατσαν στο ιδιο κλαδι και ο ζορζ της μιλουσε... Το ιδιο και εκινη, αλλα μετα η ροζα ξεμινε στα χαμιλα...
 
Back
Top