Φροντίδα Πως να βγάλω έξω από το κλουβί τον παπαγάλο;

Εγγραφή
9 Απρ 2019
Μηνύματα
231
Καλησπέρα παιδια επειδή τώρα που είναι καλοκαίρι και έχω αρκετό χρόνο, πως λέτε να αρχίσω να βγάζω σιγά σιγά έξω από το κλουβί τον παπαγάλο μου και να τον βαζω μέσα στο σπίτι. Να σημειώσω επίσης ότι ο άνθρωπος που μου τον πούλησε μου είπε ότι πετάει λίγο άτσαλα
 
Πιστεύω πως είναι καιρός ν΄αρχίσεις να σέβεσαι τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να σε βοηθήσουν! Είσαι μεγάλος πια και δεν έχεις δικαιολογία... Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις από εσένα και αδιαφορείς πλήρως!
Κάτι σαν σπόρος στον παπαγάλο μου

Όταν κάνεις ερωτήσεις, ''τρέχουν'' να σε βοηθήσουν τόσοι άνθρωποι... Και συνήθως μετά κάνεις άλλα αντ΄άλλων!
Δεν θα έπρεπε να έχεις την στοιχειώδη ευγένεια ν΄απαντήσεις πριν ανοίξεις άλλο...άσχετο θέμα; 😉
 
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΊΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΆΛΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ...
[automerge]1560346153[/automerge]
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΊΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΆΛΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ...
Όχι,όχι,όχι STOP τρελαίνομαι!
 
E3E1779E-8CEF-4B84-95F6-4693D3004A59.webp

Αυτή είναι η άλλη περίπτωση Αντώνη. @Tony Forpus
Όπως και να έχει, σαν φόρουμ έχουμε κάνει οτιδήποτε περνάει από το χερι μας για να καθοδηγήσουμε σωστά το συγκεκριμένο μέλος, όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα συμπερασματα δικά σας.
 
πως λέτε να αρχίσω να βγάζω σιγά σιγά έξω από το κλουβί τον παπαγάλο μου και να τον βαζω μέσα στο σπίτι.
Οφείλω να σου πω ότι δεν γνωρίζω από παπαγάλους.
Όμως μου φαίνεται απλό το θέμα σου.
Ανοίγεις την πόρτα και βγαίνει για βόλτα στο σπίτι.
Μετά ανοίγεις τα παράθυρα και βγαίνει για βόλτα στη φύση.
Έτσι θα ησυχάσεις κι εσύ και αυτός (κυρίως).
Δε νομίζω ότι είναι πολύπλοκο.
 
Όχι πετάει άτσαλα να φανταστείς πετάει μόνο προς τα επάνω δεν ξέρει αλλιώς
για να πεταει ατσαλα σημαινει πως το πουλι δε πετουσε οποτε δεν εχει εξοικειωθει!
 
Όχι πετάει μόνο προς τα επάνω μέχρι να χτυπήσει στο ταβάνι και να πέσει. Και αυτός είναι ο λόγος ο οποίος φοβαμε να τον βγάλω.
 
Προφανώς το πουλάκι δεν ξέρει να πετάξει σωστά. Με όλα τα πουλάκια υπάρχουν "ατυχήματα" στην αρχή ιδίως μέσα σε ένα σπίτι.

Τώρα για να τον βγάλεις έξω πρέπει να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εσύ ορίζεις την κατάσταση και αν νιώθεις φοβισμένος ή αγχωμένος το ίδιο θα νιώσει και το πουλί. Είναι ευθύνη μας να μεταδώσουμε ηρεμία, αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο πουλάκι. Ένας φοβισμένος και αγχωμένος υπερ του δέοντος άνθρωπος θα μεταδώσει στο πουλί άσχημες εμπειρίες και συναισθήματα.

Επιπλέον αν ο άνθρωπος που στον πούλησε σου είπε όντως αυτό το πραγμα (ότι πετάει άτσαλα) τότε ξέρει πολύ καλά ότι κάτι έκανε στο πουλί και αυτό αντανακλά στο πέταγμά του, είτε δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί με τα πουλιά του. Το πέταγμα είναι ένστικτο στα πουλιά, δεν είναι "ποδήλατο" που ή μαθαίνεις ή όχι. Και προφανώς κι εσύ δεν έχεις ακολουθήσει σωστό τρόπο προσέγγισης προς το πουλάκι.

Διάβασα και καπου παραπάνω πως το πουλάκι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντί να σκέφτεσαι πως θα τον βγάλεις έξω, δε σκέφτεσαι να επισκεφτείς γιατρό; Εγώ θα είχα τσακιστεί να τον παω στο γιατρό μήπως και πάθει κάτι.

Επίσης εαν τον έχεις εκτος σπιτιου (το κλουβί του) ίσως το πουλί να περνάει άσχημα ή να τρομάζει και όταν τον βγάζεις να προσπαθεί να αποδράσει με κάθε τρόπο γιατί δε θέλει να ξαναγυρίσει. Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να επανεξετάσεις όλη την συμπεριφορά σου και την όποια "εκπαίδευση" έχετε κάνει μαζί.

Φίλε μου, στο ξαναλέω, αν δεν είχες χρόνο (και μιλάμε για πολύ χρονο) να ασχοληθείς, κακώς πήρες πουλάκι, και γενικότερα πετ. Είναι απ' τα πρώτα πράγματα που επισημαίνουμε όταν κάποιος θέλει να αγοράσει παπαγάλο.

Διάβασε αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-να-μην-πάρεις-παπαγάλο.31114/ και αν σε κάποιο απ' αυτά "δεις" τον εαυτό σου τότε κακώς πήρες το πουλάκι.
Τώρα όμως το πήρες κι έχεις ευθύνη.

Οπότε ξεκίνα απ' την αρχή με υπομονή και ηρεμία.
 
γιωργο καλησπερα. η περιγραφη σου οτι ο παπαγαλος σου βγαινοντας απο το κλουβι πεταει περνωντας υψος και χτυπα στο ταβανι, με κανει να πιστευω οτι δεν εχει συνηθηση καθολου τις πτησεις. ενα πουλι που δεν εχει καθολου την αισθηση του χορου. Οπως σε ενημερωσε ο κυριος εκανε πτησεις, η ολη ομως περιγραφη μου δινει την εικονα οτι δεν. το πουλι θα το αφησης εκτος κλουβιου οταν ειναι ετοιμο. Να αφηνης την πορτα ανοιχτη, να βγενη εκτος κλουβιου και οταν αυτο αισθανθη οκ να κανει το επομενο βημα για πτησεις. η λογικη τωρα τερμα το σχολειο, ελευθερος χρονος και ετοιμαζω τον παπαγαλο για ακροβατικα, δεν εχει λογικη, δεν εχει ηρεμια. ειναι στο χερι σου να καταλαβης οτι ο παπαγαλος σου θα ενεργηση οταν ερθει ο καταλληλος χρονος για αυτον απο μονος του. Δεν μπορει οι παπαγαλοι μας να ενεργουν συμφωνα με τον δικο μας ελευθερο χρονο. Θα σου πω και κατι τελευταιο. εισαι σε μια ηληκια που πρεπει να μαθης να ακους, να επεξεργαζεσαι μια πληροφορια, να μετεχης σε ομαδες σοβαρες να αφουγκραζεσαι, να σκευτης επισης και κατα ποσο αξιοποιστες ειναι οι ομαδες κυριως του φεις μπουκ με φανταχτερους τιτλους φιλοι λατρεων ζακο, μακαο κλπ. και ουσια της υπαρξης τους ειναι η πωληση πουλειων σε αθρωπους που δε εχουν καμια ενημερωση καθως εκμεταλευοται τον αινθουσιασμο.
 
Ναι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Αλλά μόνο μια ερώτηση. Εάν του αφήσω ανοιχτή την πόρτα όπως λες και εσύ για να πετάξει όταν είναι έτοιμος και αρχίσει να πετάει προς τα επάνω όπως μου περιέγραψε ο κύριος εγώ τι να κάνω εάν χτυπήσει σε καμία λάμπα η πέσει πάνω σε κανένα κάδρο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να του αγόραζα κανένα λουράκι από αυτά που είναι για τους παπαγαλους και να τον έχω πάνω στην οροφή του κλουβιού του
 
Σας παρακαλώ να σταματήσουν τα εκτός θέματος μηνύματα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε σε θέματα που δεν είναι του ενδιαφέροντός σας και μάλιστα ειρωνικά.
 
Γιωργο, πρωτη σου προτεραιοτητα θα πρεπει να ειναι η ασφαλεια του πτηνου.

Δεν κανουν ολα τα πτηνα, ακομα και του ιδιου ειδους, ακριβως τα ιδια πραγματα για πολλους και διαφορους λογους.
Τον εχεις πολυ λιγο καιρο και προσπαθεις να κανεις πραγματα μαζεμενα, αν δεν δειξεις υπομονη και αυτοσυγκρατηση δεν θα εχεις καλα αποτελεσματα.
 
Μήπως θα ήταν καλύτερα να του αγόραζα κανένα λουράκι από αυτά που είναι για τους παπαγαλους και να τον έχω πάνω στην οροφή του κλουβιού του
Για να βαλεις λουρακι στον παπαγαλο θα πρεπει να σε εμπιστευεται απολυτα και να σε αφησει να του ανοιξεις τα φτερα για να το περασεις, επισεις ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που πληρως εξημερωμενα πουλια δεν δεχτικαν ποτε το harness.
Χρειαζεται πολυ μεγαλο διαστημα για να το συνηθησει και εσεις εχετε πολλα βηματα ακομη να κανετε.
 
Ναι απλά το λυπάμαι το καημένο. Είναι ήδη 1 περίπου μήνα στο σπίτι και δεν έχει βγει ποτέ από το κλουβί του. Με βλέπει όταν βγάζω το κοκατιλ έξω και ζηλεύει λες και θέλει να βγει και αυτό έξω αλλά εγώ δεν το βγάζω γιατί φοβαμε ότι θα χτυπήσει. Είδη του παρήγγειλα ένα Ποιο μεγάλο κλουβί με οροφή επάνω για να πηγαίνει και να παίζει λίγο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω το μη πάμε το καημένο
[automerge]1560533044[/automerge]
Ναι. Συμφωνώ με αυτό που λες. Με αφήνει να τον πιάνω και να του ανοίγω τα φτερά δεν με φοβατε το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι μόνο ότι δεν μπορεί να κάτσει πάνω στο δάχτυλο μου επειδή δεν έχει καλή ισορροπία. Το θέμα όμως για το πώς θα δεχτεί το harness δεν το σκέφτηκα, έχεις ένα δίκιο, αυτό είναι ένα προβλημα
 
δεν μπορεί να κάτσει πάνω στο δάχτυλο μου επειδή δεν έχει καλή ισορροπία
Αυτο μου δινει την εντυπωση οτι ισως κατι δεν παει καλα με το πουλακι. Δεν θα επρεπε να εχει προβλημα ισσοροπιας.
 
Back
Top