Φροντίδα Πως να εκπαιδεύσω, να φροντίσω και να ζευγαρώσω το budgie lutino μου;

Δεν εχω καποιο λογο που θεκω να το ζευγαροσω απλα επιδη εχω αλλο ενα ιδιο γιατι οχι
 
Το να φιλοξενούμε ζώα, συγκεκριμένα πουλιά στο σπίτι μας και κυρίως να τα ζευγαρώνουμε, είναι μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη υπόθεση.
Αν δεν μάθεις πως πρέπει να τα φροντίζεις σωστά, καθαριότητα, διατροφή, παρέα κτλ, καλύτερα μην ασχοληθείς. Θα ταλαιπωρηθούν και αυτά κι εσύ θα χάσεις χρόνο, χρήμα και τα ίδια τα παπαγαλάκια τελικά, που είναι κρίμα.
Όποτε θέλεις να αντιμετωπίσεις το θέμα σοβαρά, εδώ είμαστε. Αλλά να μιλάμε συγκεκριμένα και να μην τρολάρουμε το θέμα
αυριο θα παω να παρω το ταιρι του αν δειτε τις φοτο και μου πιτε τι ειναι
Δεν εχω καποιο λογο που θεκω να το ζευγαροσω απλα επιδη εχω αλλο ενα ιδιο γιατι οχι
 
Εδώ δεν ξέρεις τι είδος πουλιού έχεις το ζευγάρωμα σου λείπει; Η αναπαραγωγή θέλει μελέτη και προετοιμασία. Δεν γνωρίζεις καν φύλο, ηλικία κτλ. Ξεκίνα απο τα βασικά κι ασε τα ζευγαρώματα για την ώρα. https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/
Επίσης δεν κατάλαβα τι κλουβί έχεις αλλά αυτά τα πουλιά δεν αντέχουν στο κρύο καθόλου. Αν το έχεις έξω βάλτο μέσα άμεσα.
 
Πολυ ομορφο το πουλακι! Εγω θα ελεγα να ξεκινησεις να διαβαζεις αρθρα για το ειδος αυτο το οποιο ειναι πολυ κοινωνικο και παιχνιδιαρικο. Το ειδος παπαγλου λεγεται μπατζι και η μεταλλαξη του(χρωματισμος) λουτινο.
Γιιατι βιαζεσαι με την αναπαραγωγη ακομα δε το πηρες; Εγω θα ελεγα να το χαρεις να ασχοληθεις μαζι του, να δις τη σχεση σας να βελτιωνεται.Ασε το πουλακι να ηρεμησει γιατι μολις αλλαξε περιβαλλον και θα ειναι στρεσαρισμενο. Τροφη να παιρνεις παντα συσκευασμενη για το ειδος του. Προσπαθησε να το προσεγγισεις και να χτισεις μια σχεση μαζι του, θα σου δωσει περισσοτερη χαρα το να λεπεις μερα με τη μερα να βελτιωνεται η σχεση σας παρα να πας καταευειαν στο ζευγαρωμα που δε ξερεις αν θα ειναι και πετυχημενο απο πολλες αποψεις!
 
, συμπληρωματικά προς τα άνω σχόλια, θα σου έλεγα ότι αν τελικά δεν έχεις αγοράσει άλλο μπάτζι και είναι να πας αύριο, να μην το κάνεις...Φρόντισε αυτό το πουλάκι που ήδη πήρες για αρκετό καιρό, προσπάθησε να εξοικειωθείτε μεταξύ σας και να γίντετε φίλοι και το πουλάκι να περνά καλά, κι έπειτα αν νιώσεις την ανάγκη να πάρεις ένα άλλο για ταίρι του, το συζητάμε ξανά.
Για κλουβιά, φροντίδα κλπ, αφού διαβάσεις τα άρθρα που σου έβαλαν πιο πάνω, άνοιξε ανάλογα θέματα και ρώτα μας ό,τι δεν σου είναι σαφές, ώστε να μάθεις ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για αυτό το πουλάκι και το πως θα διβιώνει καλύτερα μαζί σου. Όσον αφορά στο πετσοπ που το αγόρασες και σε άλλα ανάλογα καταστήματα, μην αγοράσζεις τίποτα αν δεν το συζητήσουμε, και μην κάνεις αυτό που σου λένε χωρίς να στο σχολιάσουμε, διότι συχνά οι άνθρωποι αυτοί είναι όχι και τόσο σχετικοί και έχουν στο νου τους πρακτικές που ας πούμε δεν ισχύουν και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα πουλιά ή κύριο στόχο να πουλήσουν τα προϊόντα τους έστω κι αν είναι αχρείαστα.
Να το χαίρεσαι. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο πουλάκι.
 
Ναί στο επιβεβαιώνω κι εγω οτι είναι budgie ή αλλιώς budgerigar, αν δε πιστευεις τους υπόλοιπους.
Σου έχουν βάλει το θέμα παραπάνω για να διαβάσεις ότι αφορά το είδος για να μάθεις τις ανάγκες του... Μελέτησε το θέμα και άλλα πολλά που θα βρεις στο φόρουμ.. Έχεις ένα θησαυρό πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών εδω μέσα, εκμεταλλεύσου το και άσε τα ζευγαρώματα για πολύ αργότερα.
Έτσι κι αλλιώς δε γνωρίζεις καν την ηλικία του... Το φύλο του. Πως θα αγοράσεις ταίρι και θα πάς σε γέννα;
 
Δεν εχω καποιο λογο που θεκω να το ζευγαροσω απλα επιδη εχω αλλο ενα ιδιο γιατι οχι
Θα ακολουθησω τη σημβουλισου και δεν θα αγορασω αλλο πουλι

Tελικά έχεις δεύτερο ή δεν έχεις; Επειδή εδώ αντιμετωπίζουμε κι εσένα κι όλους σοβαρά καλό θα ήταν να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Μην κοροιδευόμαστε.
 
Εχω αλλο ενα ιδιο κιτρινο και ιδια ρατσα σε αλλο κλουβι και σκευτομε να αγορασω και ενα ασπρο για να το βαλο σε ενα απο τα δυο κιτρινα
 
Πρόσεξε πολύ αυτό που θα σου πω.
Το νέο πουλί που ήρθε στην κατοχή σου θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε καραντίνα για 40 ημέρες, αν είναι δυνατό και σε ξεχωριστό δωμάτιο από το άλλο που ήδη έχεις και δεν γίνεται να μπερδέψεις τα σκεύη τους (ποτίστρα, ταΐστρες, κλαδάκια κλπ)
Διάβασε εδώ
 
Διάβασε βρε Θάνο στο πορτοκαλί εδώ, και θα καταλάβεις.
Α τωρα καταλαβα επισης μπορεις να μου πεις πως να το προσεγγισω γιατι οπωτε το πλησιαζω τρομοκρατιτε και πηγενει περα δοθε μεσα στο κλουβι
 
Είναι ένα μπατζάκι λούτινο το έρμο.
Λάθος τροφές, λάθος βιταμίνες, και μου φαίνεται και λάθος κλουβί. Μη πω και λαθος πετ σοπ. Το πουλάκι δεν έχει που να σταθεί και περιφέρεται στον πάτο του κλουβιού ή κάθεται πάνω στις ταΐστρες. Έχει μέσα καμιά πατήθρα ή οτιδήποτε να κάτσει να κοιμηθεί έστω; Αν μπορέσεις βγάλε και μια φωτό το κλουβί ολόκληρο. Αν το κλουβί σου έχει έστω ίχνος σκουριάς ή εμφανή σημάδια ηλεκτροκόλλησης κλάψτο το καημένο το πουλί.

Νομίζω βιάστηκες και πριν μάθεις οτιδήποτε για τα πουλιά αγόρασες ένα και τώρα δεν ξέρεις τι να το κάνεις. Δεν είναι παιγνίδι είναι ένα ζωντανό πλάσμα που φαίνεται κιόλας ότι υποφέρει.
Το πουλάκι κατ' εμέ νιώθει μάλλον δυστυχισμένο, είναι φυλακισμένο χωρίς να μπορεί να ασχοληθεί με τίποτα. Τι ζευγαρώματα λες, εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε να μπορέσει να τη βγάλει ζωντανό.
Το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να του πάρεις σοβαρές τροφές, να του αρχίσεις μια αξιοπρεπή δίαιτα και να του παρέχεις ένα αξιοπρεπές κλουβί για αρχή.
Διάβασε όσα σου είπαν παραπάνω και πάρε σήμερα κιόλας αποφάσεις για να του κάνεις τη ζωή καλύτερη.
 
ελπιζω οι συνθηκες διαβιωσης του παπαγαλου σου να ειναι οκ. Θα σου πω κι'εγω την γνωμη μου. απο τις παραπανω περιγραφες καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα. εσυ θα με διαψευσης αλλα μαλλον ηθελες να το πας για εκτροφη. αυτη την αισθηση εχω. Δεν θα σου πω τιποτε περισσοτερο καθως πιστευω οτι το θεμα εχει καληφθη, για τα θεματα που πρεπει να ενημερωθης οπως διαβιωση, τροφη, προσεγγιση. εφοσον πειρες τα πτηνα τουλαχιστον προσεχτα, και εαν για καποια θεματα ζητας την γνωμη μας, ακουσε διαβασε ενημερωσου, και πανω απ'ολα με σοβαροτητα. ευχομε κατι απ'ολα αυτα να πιαση τοπο.
 
Το πρόβλημα είναι ότι ο φίλος μας Thanos111 , σιωπά, και χωρίς τη συμμετοχή του, διάλογος δεν γίνεται...Φυσικά η σιωπή συνήθως σημαίνει ότι δεν έχει γίνει (και προφανώς ούτε σκοπεύει να κάνει) κάποια αλλαγή προς την κατεύθυνση της καλύτερης διαβίωσης του πουλιού. Ειλικρινά ελπίζω να κάνω λάθος στην εκτίμησή μου.
 
Back
Top