Φροντίδα Πως να ζευγαρώσω ένα ήμερο ringneck;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nicholas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nicholas

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2009
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
γεια σας
το πρόβλημά μου λέγεται Λάζαρος, ένα αρσενικό ringneck 2,5 ετών.
Πριν 2,5 χρόνια ένα ζευγάρι μου είχε 4 αυγά, κάποια στιγμή βλέπω ότι ένα αυγό έχει αρχίσει να σπάει και περιμένω ότι την επομένη ημέρα θα έχει βγεί το πουλάκι, ωστόσο περνούν 3 ημέρες και ακόμα τίποτα οπότε πέρνω πρωτοβουλία και σπάω εγώ το αυγό και έτσι γεννήθηκε ο Λάζαρος.
Ενώ έδειχνε ότι όλα θα πήγαιναν καλά μια και οι γονείς του τον τάιζαν, ξαφνικά όταν είχε γίνει 2 εβδομάδων, ένα βράδυ που γυρνώ από την δουλειά βλέπω τους γονείς του να κοιμούνται έξω από την φωλιά, το μικρό ήταν παγωμένο και νηστικό, επίσης το ένα του ποδαράκι ήταν σαν παράλυτο.
το πέρνω αμέσως σπίτι και αρχίζω να το ταίζω με την σύριγγα, το βλέπει ένας γιατρός και μου λέει ότι το πουλί είναι αδύναμο και έχει αβιταμίνωση, οπότε του δίνω και μεγάλες δόσεις βιταμινών.
Τελικά ο Λάζαρος αναστήθηκε και έγινε ένα υπέροχο πουλί, με πολύ κόπο όμως και ξενύχτια.
Ο Λάζαρος είναι υπέροχος, είναι όμως πολύ εξαρτημένος από εμένα. Κάποια στιγμή τον άφησα για λίγες ώρες μαζί με τα άλλα πουλιά στο δωμάτιο που ζούνε και όταν πήγα να τον δω καθόταν κάτω στην γωνία του κλουβιού του θλιμένος και νηστικός, βέβαια τον ξαναπήρα σπίτι μου. ΄Μία άλλη φορά έλειψα για 1,5 ημέρα από το σπίτι και έμεινε μόνος του, και όταν γύρισα τον βρήκα επίσης θλιμένο, νηστικό και χωρίς να έχει παίξει καθόλου από τα πολλά παιχνίδια που του είχα βάλει και που υπό άλλες συνθήκες θα είχε διαλύσει αμέσως.
Διαπιστώνω λοιπόν ότι είναι εξαρτημένος με εμένα και αυτό με φοβίζει γιατί δεν μπορεί να ζήσει μόνο του. Πέρυσι το καλοκαίρι κάναμε διακοπές μαζί και μάλιστα του άρεσε, αλλά αυτό δεν θα μπορεί να γίνεται πάντα.
αποφάσισα λοιπόν να του πάρω μια θηλυκιά ελπίζοντας να ζυγαρώσει μαζί της και να γίνει πιό αυτόνομος.
Του παίρνω λοιπόν μιά θυληκιά η οποία εέχι την ίδια ηλικία αλλά είναι άγρια. Την άφησα για 1 μήνα σε διπλανό κλουβί και τα έβαλα μαζί μετά. Τώρα έχουν περάσει 8 μήνες που είναι μαζί.
Κάθε μέρα το απόγευμα που γυρνώ από τη δουλεία μου τον βγάζω έξω από το κλουβί του για 1 ώρα΄, οπότε και πετάει στα δωμάτια, τον ταίζω και παίζω μαζί του. Με τη θυληκιά γενικώς τα πάει καλά, την φοβάται λίγο αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, απλώς συνηπάρχουν. Αυτή τον πλησιάζει δίνοντας του ερωτικά μηνύματα αλλά αυτός φεύγει και περιμένει πότε θα τον βγάλω έξω για να μου κάνει τα ίδια σε μένα! Με φιλάει, τρίβεται πάνω μου και μου βγάζει τους ερωτικούς ήχους του ζευγαρώματος σε μένα!
Ζηλέυει πολύ όταν ασχολούμε μαζί της και με τσιμπάει.Αυτή έχει ημερώσει και θέλει να βγει από το κλουβί της αλλά δεν το έχω κάνει γιατί δεν ξέρω πως να την πιάσω μετά. Ζηλεύει που ταίζω τον Λάζαρο και αρχίζει να φωνάζει πετόντας στο κλουβί ενώ ό άλλος μου κάνει γλύκες. Γίνεται χαμός.
τα πουλιά είναι μικρά και κανονικά πρέπει να ζευγαρώσουν για πρώτη φορα φέτος τον χειμώνα.
Αν έχετε κάποια ιδέα για το πως να κάνω τον Λάζαρο να ζευγαρώσει με την Θηλυκιά ( την Λαϊδα) και ταυτόχρονα πως να χειριστώ και τα δύο πουλιά θα με βοηθούσατε πολύ. Πχ πως να τα βγάζω και τα δυο έξω.
"εχω διαβάσει ότι οι παπαγάλοι που μεγαλώνουν από μικρά με ανθρώπους δεν θέλουν τα άλλα πουλιά και δένονται με τους ανθρώπους και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ελπίζω να μην ισχύει αν και μέχρι τώρα βλέπω ότι ισχύει.
Ελπίζω να μην σας κούρασα

th_SA400338.jpg
th_SA400334.jpg
th_SA400371.jpg
th_SA400677.jpg
 
Back
Top