Αναπαραγωγή Πως να ζευγαρώσω ένα αρσενικό με δύο θηλυκά καναρίνια;

Στέφανε όπως τα λές. Οταν δεν υπάρχει αρσενικό κατά την διάρκεια της επώασης, οι ρυθμοί του θηλυκού παίρνουν άλλο δρόμο και όλα διαφοροποιούνται. Μια παρατήρηση στον χρόνο που "έρχονται" σε ερωτική διάθεση, είναι αρκετή, για μας πείσει γι' αυτή την αλλαγή.

Στην μια απο τις 2 θυληκες της εβαλα να κλωσαει τα αυγα που εκανε. Σεμιναριο εχει κανει αλλα ειναι ερωτηση που προεκυψε τωρα...
Το κατάλαβα και γι' αυτό σου έδωσα την ανάλογη απάντηση. Για το δεύτερο θα σου έλεγα οτι οι τρόποι ζευγαρώματος αποτελούν μια βασική γνώση που όσοι εκτρέφουμε πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να έχουμε έτοιμες λύσεις σε κάπως περίεργες καταστάσεις. Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί ο Σταύρος (Ψαρουδάκης) για το πείραγμά μου. Αντε και καλή συνέχεια λοιπόν

• Like
Αντιδράσεις: Stfns
Το κατάλαβα και γι' αυτό σου έδωσα την ανάλογη απάντηση. Για το δεύτερο θα σου έλεγα οτι οι τρόποι ζευγαρώματος αποτελούν μια βασική γνώση που όσοι εκτρέφουμε πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να έχουμε έτοιμες λύσεις σε κάπως περίεργες καταστάσεις. Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί ο Σταύρος (Ψαρουδάκης) για το πείραγμά μου. Αντε και καλή συνέχεια λοιπόν
το ξερω οτι δεν θα παρεξηγηθει ο σταυρος.. Καλη συνεχεια και σε εσενα και ευχαριστω!

εγω τωρα να ρωτησω κατι σχετικα με τα χωρισματα πρεπει να ειναι καποιο τυφλο
Όχι φυσικά τυφλά διαχωριστικά στην τελική ευθεία προς το ζευγάρωμα. Θα πρέπει να βλέπονται, να συνηθίσουν την παρουσία του συντρόφου τους.

Όχι φυσικά τυφλά διαχωριστικά στην τελική ευθεία προς το ζευγάρωμα. Θα πρέπει να βλέπονται, να συνηθίσουν την παρουσία του συντρόφου τους.
μιλαω για την ωρα που ειναι με την μια θηλυκια δεν θε ειναι καλυτερα να ειναι τυφλο το διαχωριστικο με την αλλη θηλυκια

Λες να του κάνει ζήλιες; αστειεύομαι! Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, αντίστοιχα όταν έχεις πολλά πουλιά σε μια κλούβα ο αρσενικός τις περνάει όλες ένα χέρι, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

όταν έχεις πολλά πουλιά σε μια κλούβα ο αρσενικός τις περνάει όλες ένα χέρι, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Αυτό που λες Μυρα μου δεν ισχύει! Το ανάποδο! Δηλαδή όταν είναι χαρέμι συνήθως δενεται και ζευγαρωνει με μια μόνο θηλυκια! Σπάνια ζευγαρωνει με όλες! 😉

μιλαω για την ωρα που ειναι με την μια θηλυκια δεν θε ειναι καλυτερα να ειναι τυφλο το διαχωριστικο με την αλλη θηλυκια
Πιθανόν έχεις κάποια λογική στη σκέψη σου... μπορείς να μας το εξηγήσεις.
Εγώ αφήνω το διαχωριστικό για να μη "ξεχνιόμαστε".

Αυτό που λες Μυρα μου δεν ισχύει! Το ανάποδο! Δηλαδή όταν είναι χαρέμι συνήθως δενεται και ζευγαρωνει με μια μόνο θηλυκια! Σπάνια ζευγαρωνει με όλες! 😉
Έχω ακούσει ότι μπορεί να ζευγαρώσει με περισσότερες από μια, γι' αυτό το είπα! Το αποσύρω αν είναι τόσο λάθος, δεν το γνώριζα!

η σκεψη μου εχει να κανει σε οτι αφορα τους τσακωμους. και το δευτερο θηλυκο (σαν να το κανω εικονα) να ειναι κολλημενο στο διαχωριστικο με το μισο κεφαλι αναμεσα και να προσπαθει να περασει διπλα

η σκεψη μου εχει να κανει σε οτι αφορα τους τσακωμους. και το δευτερο θηλυκο (σαν να το κανω εικονα) να ειναι κολλημενο στο διαχωριστικο με το μισο κεφαλι αναμεσα και να προσπαθει να περασει διπλα
Γιώργο μιλάω για τριπλή ζευγαρώστρα... μεγάλες αποστάσεις και δεν υπάρχει δυνατότητα επαφής των δυο θηλυκών. Τουλάχιστο εγώ δεν το συναντώ σα φαινόμενο.
Έχω ακούσει ότι μπορεί να ζευγαρώσει με περισσότερες από μια, γι' αυτό το είπα! Το αποσύρω αν είναι τόσο λάθος, δεν το γνώριζα!
Μύρα μπορεί να ζευγαρώσει με πολλές θηλυκές κάτω από κάποιες προϋποθέσεις... αλλά θα πρέπει να είναι ο γαμπρός κι όχι ο πατέρας των μικρών. Με τη τριπλή ζευγαρώστρα και με τον τρόπο μου, τις περισσότερες φορές τον κρατάω πατέρα... Δηλαδή θα ταΐσει τα μικρά και τις μητέρες σε κάθε ευκαιρία.
Αν όμως όπως σωστά γράφει η @alicedros δεθεί με τη μία... η άλλη θα είναι η εκδιωκόμενη της παρέας... κι αυτό χρειάζεται προσοχή και εμπειρία.
Δηλαδή όταν είναι χαρέμι συνήθως δενεται και ζευγαρωνει με μια μόνο θηλυκια! Σπάνια ζευγαρωνει με όλες! 😉

Ζητώ συγνώμη, δεν το γνώριζα. Αυτά είναι προχωρημένα για μένα ακόμα! 😉

Ζητώ συγνώμη, δεν το γνώριζα. Αυτά είναι προχωρημένα για μένα ακόμα! 😉
Μύρα μου δεν είναι απόλυτο! Συνήθως είπα... Πριν 2 χρόνια είχα 3 θηλυκές και αρσενικούς μέσα σε κλούβα και τα άφησα για αναπαραγωγή εκεί (τεράστιο λάθος!). Ο ένας αρσενικός ήταν ζευγάρι μόνο με την μία θηλυκιά και ο άλλος αρσενικός ζευγάρωσε και με τις δύο και έκανε 2 μωρά με την μία και ένα με την άλλη! 😉 Οπότε δεν είναι κανόνας αυτό!

Γιώργο δεν τα έχεις σε τριπλή ζευγαρώστρα; Τελικά πως θα το κάνεις αυτό το δύσκολο εγχείρημα; Έχεις κάποιο πλάνο; Χρειάζεται πολύ εμπειρία κάτι τέτοιο!

Διαβάζω ξανά κ ξανά το θέμα.. Κοίτα φίλε μου καλό είναι ν πετυχαίνουμε τους στόχους που θέλουμεκαι ν προσπαθούμε περισσότερο ο κύριος Γιάννης έχει ανάλυση το. Θέμα σου και σε έχει κατατοπίση από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό που θες ν κάνεις δεν το έχεις ξανά κάνει, δεν διαβάζεις σωστά ότι σου γράφουν και φενεται στις απορίες κάθε μηνύματος. Για εμένα προσωπικά διάλεξε μια θυλικη και κάνε ένα ζευγάρι.. Θ βρεθείς προ εκπλήξεως αν κάνεις αυτό που θες άπειρα, απλά, χωρίς πλάνο και τύχη.. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά Και τα πουλάκια ν φανούν αντάξια τον προσδοκιών σου.. Και θυμήσου αν δεν κινηθείς σωστά ο αρσενικός χάλασε δεν θ έιναι πια πατέρας..

Καλημέρα, πιστεύω πως και ο χαρακτήρας των πουλιών παίζει ένα ρόλο..σίγουρα όμως η καλη στρατηγική παίζει ρολο.

καλησπέρα.. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση για τα χαρέμια πουλιων! αλήθεια θα γινόταν σε μια ζευγαρώστρα 2 αρσενικά και 1 θηλυκό? με την προυπόθεση φυσικά πως τα αρσενικά δεν θα τσακώνονται.. Τι λέτε;

Όχι.. Δε λέμε. Μην το επιχειρήσεις. Θα υπάρχουν καυγάδες μεταξύ των αρσενικών και μπορεί μπορεί να είναι έντονοι και ''ομηρικοί''.

• Like
Αντιδράσεις: mgerom
και εγώ αυτό πιστεύω, δεν πρόκειται να το επιχειρήσω.. Ευχαριστώ.

με την προυπόθεση φυσικά πως τα αρσενικά δεν θα τσακώνονται

Μην περιμένεις να επιδείξουν τέτοια ανωτερότητα τα αρσενικά ειδικά όταν είναι πυρωμένα...

Back