Διατροφή Πως να κάνω τον παπαγάλο μου να φάει αυγό, λαχανικά, φρούτα;

Μιλάμε κατά πάσα πιθανότητα για αυγοτροφή. Δεν ξέρω ακριβώς, αφού θα ήταν καλύτερο να δούμε τη συσκευασία για να ξέρουμε. Εν πάση περιπτώσει, το σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για βιταμίνες, που είναι ουσίες στα συστατικά των τροφών ή χρησιμοποιώντας τον όρο καταχρηστικά, τις πολυβιταμίνες.

Περίμενε λιγάκι να σου απαντήσουν για τα υπόλοιπα τα παιδιά που φροντίζουν παπαγάλους.
 
Αυτό φοβόμουν. Δεν χρειάζεται να τρώει από αυτό, μην ανησυχείς. Αν θέλεις πέταξε το και αγόρασε μια συσκευασμένη επώνυμη αυγοτροφή, κατάλληλη για το είδος και δίνε που και που.

Υ. Γ. Γενικά μην αγοράζεις χύμα τροφές ή συσκευασμένες σε νάιλον σακουλάκι από χύμα συσκευασία. Δες εδώ τους λόγους https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
 
Καλησπέρα! Ούτε εμένα έτρωγε τίποτα από μόνος του, μέχρι που έφαγα μπροστά του και έκανα επιφωνήματα χαράς κ θαυμασμου για αυτό που έτρωγα, ώσπου ζήλεψε και ήρθε να δοκιμάσει κ στην συνέχεια έφαγε κιόλας.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις αντί για κομμάτια ή ολόκληρο (δεν ξέρω πως του το δινεις) να το κόβεις το λαχανικό πχ σε λωρίδες, ή να του το κρέμας να το βρει σαν παιχνίδι ή αλλιώς σε πολύ μικρά κομματάκια που θα νιώσει πιο ασφαλής αν τα φάει σε μικρές δόσεις παρά σε μεγάλες. (Ο δικός μου μόνο σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια τρώει το οτιδήποτε)
 
Back
Top