Ασθένειες Πως να καθαρίσω το κεφάλι του καναρινιού μου από την tobrex;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Timoklia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Timoklia

PB New Member
Εγγραφή
6 Αυγ 2020
Μηνύματα
17
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω ένα θηλυκό καναρινάκι που το ματάκι του μάζευε τσιμπλες και μου πρότεινε κτηνίατρος να βάζω την αλοιφή τομπρεξ χωρίς κορτιζόνη. Τώρα βλέπει κανονικά και κινείται στο κλουβί αλλά η αλοιφή μεταφέρθηκε στο κεφάλι του και η όψη του είναι κάτι περισσότερο από τρομακτική. Μπορώ με κάποιο τρόπο να το καθαρίσω και η παρουσία του να θυμίζει φυσιολογικό καναρινάκι ή πρόκειται για κάποιου είδους ασθένεια;
 

Συνημμένα

  • received_983023028807514.webp
    received_983023028807514.webp
    17,7 KB · Προβολές: 26
Η αλήθεια είναι ότι δεν του έχω βάλει γιατί φοβάμαι μην ασθενήσει με την υγρασία, έπαιρνε αντιβίωση πριν μια βδομάδα λόγω εντερικών προβλημάτων. Αλλά θα το χρησιμοποιήσω να δω μήπως τελικά καθαρίσει.
Σε ευχαριστώ πολύ
 
Μιας που δέχτηκα τις συμβουλές σας, μιας που το έχασα..δεν πρόλαβα να τις εφαρμόσω 😢 Δεν εχω καταλάβει την ακριβή αιτία αν και φαινόταν ότι πηγαίνει καλύτερα και είχε πολλή όρεξη για φαγητό.Ίσως το παρασιτοκτόνο που του έδωσα πριν από κάποιες μέρες δεν έδρασε όσο θα έπρεπε και το σκουληκάκι μέσα του έκανε τη δουλειά.. πολύ λυπήθηκα..
 
Κριμα 😔 Λυπαμαι πολυ! Κουραγιο και δυναμη! Ξεκουραστηκε...το καναρινακι!
 
@Timoklia , λυπάμαι για την απώλειά σου.
Το πρόβλημα της κανάρας σου ήταν μόνο ότι είχε τσίμπλες στο μάτι ή και ότι το μάτι είχε οίδημα;

πώς ονομάζεται ο γιατρός που το πήγες; Επιτρέπεται να αναφέρεις το όνομά του
 
Επειδη είμαι από Ηράκλειο Κρήτης κανένας κτηνίατρος δεν υπάρχει που να γνωρίσει επακριβώς για καναρίνια ( ή πτηνίατρος). Τα pet shop δίνουν οδηγίες και φάρμακα..και εγώ απλά συνομίλησα τηλεφωνικώς με κτηνίατρο δίνοντας μου κάποιες συμβουλές χωρίς φυσικά να έχεις εξετάσει το καναρίνι. Το πρόβλημα θα ήταν προχωρημένο και δεν θα φαινόταν. Δεν είχε κάποιο εμφανή οίδημα μόνο που ήταν αρκετα αδυνατισμένο, πράγμα που με οδηγει να καταλάβω ότι τελικά το θεματακια του ήταν εσωτερικό και το έτρωγε. Είναι λίγο παράξενο να πέθανε από τις τσιμπλες στο μάτι και αφού έβαζε αλοιφή κατοπιν συννενόησης με κτηνιατρο.
Προτείνω όσοι έχουν κοντά κτηνίατρο ή πτηνιατρο να μην διστάζουν να τους επισκέπτονται εξαρχής και από την πρώτη κιόλας μέρα! Αν χαθεί αυτή η ζωουλα τουλάχιστο θα ξέρουμε ότι εμείς κάναμε τα πάντα για να την κρατήσουμε κοντά μας και δεν ευθυνομαστε...
 
Καλημερα. Λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου. Το περασα προσφατα και ξερω πως ποναει. Χωρις να ειμαι ειδικη, θα πιστευα οτι δεν εχει σχεση το ματακι του με το χαμο του. Κι εμενα ηταν πολυ αδυνατο...ειχε κανει καρινα. Ειχε γαστρεντεριτιδα καιρο και γι'αυτο ειχε αδυνατισει. Δεν το ειχα καταλαβει και δυστυχως δεν ειχα επαρκεις γνωσεις για να το εντοπισω νωριτερα.
Και συμφωνω οτι πρεπει να απευθυνομαστε σε γιατρο οταν εντοπιζουμε κατι περιεργο..και για μενα ειναι σημαντικη και η προληπτικη επισκεψη γιατι μπορει να σωσει μια ψυχουλα!.
 
Δυστυχώς εδώ στο φόρουμ έχουμε δει ποσό ανύπαρκτοι είναι οι γιατροί και ανεπαρκείς για τα πτηνά! Τελικά είναι λίγοι αυτοί που έχουν σωστές γνώσεις και δυσεύρετοι! Όλοι μόνο στην Αθήνα! Εμάς δηλ είναι να μην μας τύχει να αρρωστήσει το πτηνό μας. Μόνο με προσευχές! Δυστυχώς!
 
@ΜΑΡΙΑαα Η επαρχια και κυριως οι πιο μικρες πολεις δυστυχως υστερουν στο κομματι της υγειας, ακομα και για εμας τους ιδιους!
Ακομα κι εμεις εδω.που εχουμε Πανεπιστημιακο νοσοκομειο πολλες φορες τρεχουμε στην Αθηνα για πολυ σοβαρα θεματα.
Αστα να πανε.ο Θεος να μην κανει να χρειαστεις κατι!
 
@Timoklia , πες μας αν σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις άλλο πουλάκι. Μην το πάρεις στραβά, αλλά πολλοί από εμάς, θεωρούμε ότι το καλύτερο στις φάσεις πένθους, είναι να ωθήσουμε τον εαυτό μας να ασχοληθεί με τη φροντίδα ενός άλλου πτηνού. Όχι ότι το ένα θα αντικαταστήσει το άλλο, καθόλου, αλλά η προσφορά στο επίπεδο αυτό και η διοχέτευση κάποιων συναισθημάτων, ο εντοπισμός της προσοχής κλπ, είναι στοιχεία που βοηθούν ώστε η αίσθηση της απώλειας (που πάντοτε παραμένει) να γίνεται περιοδικά κάπως πιο διαχειρίσιμη.
 
Για να είμαι ειλικρινής έχω ακόμη ένα αρσενικό καναρινάκι (σε διαφορετικό κλουβάκι) και ένα κοκατιλ παπαγαλάκι εδώ και κάποιους μήνες.. Σίγουρα σε αυτά τα δύο θα είμαι ιδιαίτερα προσεκτική στην πρόληψη ασθενειών με σχολαστικό καθαρισμό των κλουβιών κ. Α. Έχω σκεφτεί ώστε η παρέα να συμπληρωθεί και με ένα θηλυκό καναρινάκι.. γιατί όσο περίεργο και να ακούγεται, το αρσενικό καναρόνι και το κοκατίλ σαν να αισθάνονται την απώλεια και είναι κάπως υποτονικά. Ο κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στα ζώα είναι τρομερός.
 
Back
Top