Ασθένειες Πως να καθαρίσω το κεφάλι του καναρινιού μου από την tobrex;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Timoklia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είμαι ενήμερη. γι'αυτό προληπτικά το αρσενικό συμμετέχει σε όλη τη θεραπέια (παρασιτοκτόνο και αντιβίωση) το ίδιο και το παπαγαλάκι..
Μα εφόσον το παρασιτοκτόνο και η αντιβίωση (δεν είμαι βέβαιος ότι είχες δώσει αντιβίωση) δεν έδειξαν να βελτιώνουν την κατάσταση του πεθαμένου πουλιού, τι λόγο έχεις να τη δίνεις προληπτικά στα άλλα;
Δεν είχε κάποιο εμφανή οίδημα μόνο που ήταν αρκετα αδυνατισμένο, πράγμα που με οδηγει να καταλάβω ότι τελικά το θεματακια του ήταν εσωτερικό και το έτρωγε.
Το άλλο καναρίνι το είδες αν έχει και αυτό αδυνατίσει;
το αρσενικό καναρόνι και το κοκατίλ σαν να αισθάνονται την απώλεια και είναι κάπως υποτονικά
Διότι αυτή η υποτονικότητα (ελπίζω πως όχι) ίσως να είναι ένα πρώιμο σημείο ασθένειας.
 
Το αρσενικό ήταν και αυτό εμφανώς αδυνατισμένο (χωρίς να έχει εκδηλώσει κάτι που να σε παραπέμπει σε καναρίνι άρρωστο- γι'αυτό και προληπτικα τα φαρμακάκια) και μετά το παρασιτοκτόνο και την αντιβίωση όσο έτρωγε πήρε τα πάνω του και πάχυνε.. κελαηδάει, πάει πάνω κάτω στο κλουβί. Μόνο εχθές το απόγευμα που πέθανε το θηλυκό, επικρατούσε ησυχία από κοκατίλ και αρσενικό καναρίνι.
Ενώ το θηλυκό έτρωγε με όρεξη ό,τι του έβαζα δυστυχώς δεν ανάρρωσε και παρέμεινε αδύνατο, συμπληρωματικά με τις τσίμπλες που έβγαλε. Με ξεγέλασε η όρεξη του (φαντάστηκα ότι για να τρώει, είναι θετική ένδειξη).
Μετά απ' όλο αυτό σιγουρότατα θέλουν στενή παρακολούθηση και παρατήρηση για οτιδήποτε αναπάντεχο!
 
Πραγματικά, αν κανείς βλέπει ένα καναρίνι να περνά όλο και περισσότερο χρόνο πάνω στις ταΐστρες, δεδομένου όμως και του γεγονότος ότι η επάρκεια τροφής παραμένει σε γενικές γραμμές η ίδια, τότε τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν και μάλλον χρειάζεται διερεύνηση.
 
Παρατήρησα ότι η πρόσληψη τροφής ήταν περισσότερη και συχνότερη.. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Έτρωγε κάθε δέκα λεπτά, μετά κοιμόταν,ξυπνουσε και πάλι το ίδιο.. αυτό το γεγονός με ξεγέλασε ( όντας άπειρη επι του θέματος) νομίζοντας ότι θα πάρει σιγά σιγά τα πάνω του αφού έχει όρεξη και τρώει.. σαφώς όμως και αυτή η συμπεριφορά, αφού δεν εμπίπτει στις συχνές φυσιολογικες συμπεριφορες των καναρινιών, καθίσταται προβληματική! Τελικώς..
 
Back
Top