Αναπαραγωγή Πως να μεγαλωσεις ενα μωρό κοκατίλ στο χέρι;

Λεωνίδα, αν θα πάρεις ένα πουλάκι που μόλις έχει απογαλακτιστεί θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να το ταϊσεις εσύ για να δεθεί μαζί σου. Τόσα μέλη από εδώ μέσα έχουν πάρει απογαλακτισμένα πουλιά και είναι μια χαρά, ήρεμα, φιλικότατα. Ποιο το πρόβλημα;

Όσο για την ερώτηση που μας έθεσες πιο πριν... επειδή είναι κτηνίατρος ή πτηνίατρος δεν σημαίνει ότι ξέρει να ταϊσει στο χέρι μικρά πουλιά. Μπορείς να τους κάνεις μια ερώτηση πριν κάνεις οτιδήποτε.

Έχε υπόψη σου όμως ότι το τάισμα στο χέρι δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά και μπορεί να μην τα καταφέρει το πουλάκι. Έχουν αναλάβει κι άλλοι να ταϊσουν μικρά πουλιά με το χέρι, άλλοι τα κατάφεραν μια χαρά και χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, άλλοι τα κατάφεραν με χίλια ζόρια να το μεγαλώσουν, ενώ άλλοι το έχασαν το πουλάκι.

Αυτά από μενα, η απόφαση δική σου. :)
αν δεν ξέρει ο πτηνίατρος ποιός ξέρει. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και λίγος σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν λειτούργημα δεν βλάπτει. Επιπροσθέτως αν το πουλί το πάρεις όταν γίνει 18-21 ήμερων οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και το μικρό έχει ήδη αναπτυξει το ανοσοποιητικό του σύστημα εξάλου θα το ταιζεις ταυτοχρονα με τους γονεις του και παλι.
*** φυσικα πρώτα θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει καλή σχέση με τους γονείς για να σου επιτρέπουν να το πάρεις και για να το δέχονται πίσω.
 
αν δεν ξέρει ο πτηνίατρος ποιός ξέρει. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και λίγος σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν λειτούργημα δεν βλάπτει.


Αργυρη ξερεις εσυ κανεναν πτηνιατρο που να ξερει να ταιζει μωρα στο χερι;(σωστα ομως)Δεν ισοπεδωσε κανενας τιποτα. Ο καθενας εδω λεει την αποψη του. Δεν καταλαβαινω το υφος σου..🙄

Επιπροσθέτως αν το πουλί το πάρεις όταν γίνει 18-21 ήμερων οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και το μικρό έχει ήδη αναπτυξει το ανοσοποιητικό του σύστημα εξάλου θα το ταιζεις ταυτοχρονα με τους γονεις του και παλι.

Αυτο που λες ναι. Στο προηγουμενο σου ποστ ετσι οπως το διατυπωσες ακουγοταν αλλιως. Εσυ προφανως εννοεις το εν μερη ταισμα. Κι αυτη ειναι μια καλη εναλλακτικη για αρχαριους.
 
αν δεν ξέρει ο πτηνίατρος ποιός ξέρει. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και λίγος σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν λειτούργημα δεν βλάπτει.

Και λίγος σεβασμός στους συνομιλήτες σου, επίσης, δεν βλάπτει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λες αυτά... Δεν είπα τίποτα κακό για κανέναν, δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι κτηνίατροι και οι πτηνίατροι έχουν τις γνώσεις πάνω στο τάισμα με το χέρι. Δεν ισοπέδωσα τίποτα, απλά είπα να ρωτήσει κάποιον κτηνίατρο-πτηνίατρο αν μπορεί και ξέρει να τον βοηθήσει.


Επιπροσθέτως αν το πουλί το πάρεις όταν γίνει 18-21 ήμερων οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και το μικρό έχει ήδη αναπτυξει το ανοσοποιητικό του σύστημα εξάλου θα το ταιζεις ταυτοχρονα με τους γονεις του και παλι.


Τι γίνεται όμως αν κάποιος δεν έχει ζευγαρώσει τα πουλιά του και έχει πάρει ένα μωρό πουλάκι από κάποιον εκτροφέα, ο οποίος μπορεί να είναι στην Ρόδο ας πούμε και δεν έχει την δυνατότητα να κάνει αυτό που προτείνεις; Γι' αυτό λέμε ότι καλύτερα είναι να πάρει ένα μόλις απογαλακτισμένο πουλί, γιατί για κάποιον που δεν έχει εμπειρία και γνώσεις θα είναι δύσκολο και μπορεί να αποβεί μοιραίο αυτό το εγχείρημα για το πουλί.
 
οσο για τη ροδο άνοιξε άλλο θεμα σε αυτο απανταμε για την εκτροφη νεοσσων των δικων μας πουλιων. Οι κτηνίατροι/πτηνιατροι με ειδικευση σε εξωτικα πουλια ή ζωα γνωρίζουν τα σχεδον παντα για αυτα, ενδεικτικα ανφερω μερικους στη Πατρα: Παπαγεωργιου Σ. , Παπαχρηστος Ε., και στη Κύπρο : τον κυριο Πετεβινο Χαραλαμπο με ειδικευση στα εξωτικα ζωα, αυτος εκανε 4 φορες χειρουργειο στο κοκατιλ μου, λετε να μην γνωριζει να τα ταιζει; Ελεος βρε παιδια, υποτιθεται πρεπει να ζηταμε βοηθεια απο αυτους και οχι να τους υποτιμαμε. Για αρχαριους προτιμαται το ταισμα του νεοσσου ταυτοχρονα με τους γονεις του μετα την ηλικια 18 ημερων όπως προειπα, μα και στους πιο εμπειρους εκτροφεις συνισταται να αποφευγουν το μεγαλωμα του νεοσσου εξ ολοκληρου μονοι τους εκτος κι αν ειναι αναγκη ή έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις, το γιατι μετα απο 18 ήμερες το αναφερα προηγουμενως, οταν το αναθρέφεις εξολοκληρου τονιζω ο κινδυνος ειναι μεγαλος. τωρα, το αν θα το δεχτουν πισω εξαρταται απο τις σχεσεις σου με τα πουλια σου, αν σε μισουν εννοειται και δεν θα τα θελουν. ανατρεφω κοκατιλ πολλα χρονια παραλληλα με τους γονεις τους, ας πουμε αλληλοβοηθιομαστε, όταν καποιο μικρο αρρωστησει μου το δειχνουν με τη συμπεριφορα τους και το φροντιζω μεχρι να γινει καλα και να το επιστρεψω, και φυσικα το δεχονται και συνεχιζουν την ανατροοφη του. Αν τα πουλια δεν θελουν να παρεις τα μικρα θα επιτεθουν, ή θα στο δείξουν με καποιο τροπο και εσυ πρεπει να δρασεις αναλογως. Νομιζω πως πρεπει να ενημερωθειτε, πριν αποχτησουμε πουλια απαιτηται να βρουμε ειδικους ιατρους και να αποχτησουμε τις καταλληλες γνωσεις, να ερθουμε σε επαφη με ιατρους, εκτροφεις, οργανωσεις κτλ . Για ταισμα με το χερι σας παραπέμπω στην παρακατω ιστιοσελιδα: http://www.parrottalk.com/hand-feeding-dangers.htm


ριχτε μια ματια και μην βγαζετε γνωματευσεις και συμπερασματα αν δεν εχετε ενημερωθει πρωτα σωστα.
Το υποργειο Υγειας προειδοποιει : Η σωστη ενημερωση σωζει ζωες. Απλα προσπαθω να βοηθησω να μην χαθουν ζωες, δεν το υποκρινομαι τον ειδημονα.
 
Καταρχας αν μπορεις μην τα κανεις τοσο εντονα και μεγαλα τα γραμματα γιατι ειναι πολυ κουραστικο στην αναγνωση.

οσο για τη ροδο άνοιξε άλλο θεμα σε αυτο απανταμε για την εκτροφη νεοσσων των δικων μας πουλιων.

Αυτο δεν το καταλαβαινω..;Ενα παραδειγμα εφερε...

οι κτηνίατροι/πτηνιατροι με ειδικευση σε εξωτικα πουλια ή ζωα γνωρίζουν τα σχεδον παντα για αυτα, ενδεικτικα ανφερω μερικους στη Πατρα: Παπαγεωργιου Σ. , Παπαχρηστος Ε., και στη Κύπρο : τον κυριο Πετεβινο Χαραλαμπο με ειδικευση στα εξωτικα ζωα, αυτος εκανε 4 φορες χειρουργειο στο κοκατιλ μου, λετε να μην γνωριζει να τα ταιζει; Ελεος βρε παιδια, υποτιθεται πρεπει να ζηταμε βοηθεια απο αυτους και οχι να τους υποτιμαμε.

Κι εγω ενδεικτικα να σου πω οτι πτηνιατροι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν ασχετως αν μερικοι εχουν γνωσεις στα πουλια και τα βοηθουν.

Αυτο δεν ειναι δικια μου εφευρεση αλλα το χε πει και μελος απο εδω που δουλευει σε κτηνιατρειο. (οποτε κατι παραπανω ξερει)
 
ξερουμε πως δεν υπαρχει δυνατοτητα στην ελλαδα οι ιατροι να κανουν ειδικευση στα πτηνα μα αποκλειεις το ενδεχομενο καποιος να σπουδασε στο εξωτερικο; κι αφου δεν υπαρχουν ιατροι πως τολματε να παιρνετε τροπικα πουλια; Εννοειται και οι κτηνιατροι θα γνωριζουν για τετραποδα ζωα μα αυτο δεν τους στερει τη δυνατοτητα να χουν κανει περαιτερω σπουδες και μεταπτυχιακα για τροπικα ζωα και πουλια, απλα θελει ψαξιμο να τους βρεις. Οποιος ενδιαφερεται για τα πουλια του ψαχνει. Σου ανεφερα ιατρους που εχουν εξειδικευση και οχι απλες γνωσεις. Δεν αμφισβητω τα λογια σας μα δεν ειναι δυνατο να γνωριζετε ολους τους ιατρους σε ελλαδα και κυπρο, και φαινεται πως δεν γνωριζετε. και μια ερωτησουλα: στους ζωολογικους κηπους με τροπικα πουλια υπαρχουν κτηνιατροι-κυνιατροι, με απλες γνωσεις για πουλια. Ακομη κι οταν προστατευουν πουλια υπο εξαφανιση; Μερικοι απο αυτους τους ιατρους δεχονται και ιδιωτες που εχουν τροπικα πουλια, πως και δεν το γνωριζεις; Μηπως εχετε τα πουλια ως "χομπυ";
** οσο για τη ροδο απευθυνομουν σε μια κοπελια και οχι σε σενα.
 
οσο για τη ροδο άνοιξε άλλο θεμα σε αυτο απανταμε για την εκτροφη νεοσσων των δικων μας πουλιων.

Αυτό θα ήθελα να το ακούσω απ' τον Λεωνίδα αν δε σε πειράζει. Βλέπω ότι στην κατοχή του δεν έχει κοκατιλάκια (έχει rosella, καρδερίνα και ζακό) και προφανώς σκέφτεται την αγορά ενός μωρού από κάποιο εκτροφείο.

Αν πάλι κάνω λάθος ζητώ συγνώμη... Τι να πω!

δεν το υποκρινομαι τον ειδημονα.

Δυστυχώς αυτό μας βγάζεις όμως! Κι όχι μόνο σ' αυτό το topic, αλλά και σε άλλα.

Δεν έχει κανένας πρόβλημα μαζί σου και με αυτά που λες, αλλά με τον τρόπο που τα λες. Εμείς ευγενικά σου μιλάμε, εσύ γιατί δεν μας μιλάς έτσι;

Τέλος πάντων, ας σταματήσουμε γιατί βγήκαμε αρκετά off topic. Άλλη είναι η ουσία και όχι τι γνώσεις έχει ο καθε πτηνίατρος-κτηνίατρος κι αν ξέρει να ταϊσει τα πουλιά στο χέρι ή όχι.
 
ξερουμε πως δεν υπαρχει δυνατοτητα στην ελλαδα οι ιατροι να κανουν ειδικευση στα πτηνα μα αποκλειεις το ενδεχομενο καποιος να σπουδασε στο εξωτερικο; κι αφου δεν υπαρχουν ιατροι πως τολματε να παιρνετε τροπικα πουλια; Εννοειται και οι κτηνιατροι θα γνωριζουν για τετραποδα ζωα μα αυτο δεν τους στερει τη δυνατοτητα να χουν κανει περαιτερω σπουδες και μεταπτυχιακα για τροπικα ζωα και πουλια, απλα θελει ψαξιμο να τους βρεις. Οποιος ενδιαφερεται για τα πουλια του ψαχνει. Σου ανεφερα ιατρους που εχουν εξειδικευση και οχι απλες γνωσεις. δεν αμφισβητω τα λογια σας μα δεν ειναι δυνατο να γνωριζετε ολους τους ιατρους σε ελλαδα και κυπρο, και φαινεται πως δεν γνωριζετε. και μια ερωτησουλα: στους ζωολογικους κηπους με τροπικα πουλια υπαρχουν κτηνιατροι-κυνιατροι, με απλες γνωσεις για πουλια. Ακομη κι οταν προστατευουν πουλια υπο εξαφανιση; μερικοι απο αυτους τους ιατρους δεχονται και ιδιωτες που εχουν τροπικα πουλια, πως και δεν το γνωριζεις; Μηπως εχετε τα πουλια ως "χομπυ";


Θα ειχε περισσοτερο νοημα αν συμπληρωνες τα ονοματα των γιατρων εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
ολα τα υπολοιπα, δεν τα σχολιαζω...
 
Θα ειχε περισσοτερο νοημα αν συμπληρωνες τα ονοματα των γιατρων εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
ολα τα υπολοιπα, δεν τα σχολιαζω...
δεν αναφερα πτηνιατρους για να πατε, αλλα ορισμενους προκειμενου να αποδειξω την υπαρξη τους σε οσους την αμφισβητουν. αν ηθελα να πατε και να τους διαφημισω θα συμπληρωνα και τα λοιπα στοιχεια, μα δεν ηταν αυτη η προθεση μου. Ολα τα σχολια ειναι ευπροσδεκτα και τα εκτιμω ιδιαιτερως αρκει να λεγονται ευθεως.
 
δεν αναφερα πτηνιατρους για να πατε, αλλα ορισμενους προκειμενου να αποδειξω την υπαρξη τους σε οσους την αμφισβητουν. αν ηθελα να πατε και να τους διαφημισω θα συμπληρωνα και τα λοιπα στοιχεια, μα δεν ηταν αυτη η προθεση μου.

γιατι δουλευουν μυστικα undercover?😛
δικαιωμα σου ειναι να συμπληρωσεις ή οχι τα ονοματα, αν το κανεις, προσφερεις κατι, αλλιως δεν βλεπω το νοημα της συζητησης, οπως δεν εχει νοημα να σχολιασω τα υπολοιπα γραφομενα σου, δεν προσφερει τπτ ο κενος σχολιασμος αν δεν εχουμε κατι αξιολογο να πουμε:)
 
κανεις δεν αναφερεται στη ροδο εκτος απο εσενα και απευθυνομαι σε εσενα αγαπητη αναστασια, ουτε ο λεωνιδας, δεν ειμαι λοιπον σε θεση να γνωριζω, ενω και ο λεωνιδας αναφερεται σε κοκατιλ,
αν ζητουσα να τον ταισει το κοκατιλ μωρο με κρεμα η κτηνιατρος - πτηνιατρος για να μου δειξει και σε ενα σημειο και μετα εγω; (παντα να με καθοδηγει εννοειται)Λοιπον τι λετε;

____________________________________
😎 LEONIDAS
ενω το οτι τωρα εχω αποφασισει να εχω μονο κοκατιλ και ρινγκνεκ δεν σημαινει πως δεν ειχα αλλα πουλια, προς πληροφορηση εξημερωνα και θεραπευα αγρια πουλια. και οσον αφορα το σεβασμο σε σεβομαι οσο μας σεβεσαι και εσυ ανεβαζοντας γυμνη φωτογραφια καποιας γυναικας.
 
😛
γιατι δουλευουν μυστικα undercover?😛
δικαιωμα σου ειναι να συμπληρωσεις ή οχι τα ονοματα, αν το κανεις, προσφερεις κατι, αλλιως δεν βλεπω το νοημα της συζητησης, οπως δεν εχει νοημα να σχολιασω τα υπολοιπα γραφομενα σου, δεν προσφερει τπτ ο κενος σχολιασμος αν δεν εχουμε κατι αξιολογο να πουμε:)
δεν δουλευουν μυστικα απλα εσεις αμφιβαλλετε για τις γνωσεις τους και δεν απευθυνομουν σε εσενα οταν τους ανεφερα ειχα ηδη μια συζητηση. Αν βρω χρονο θα το κανω. Παλι καλα που παραδεχεσαι πως ο σχολιασμος σου δεν μπορει παρα να ναι κενος. η αυτογνωσια ειναι μεγαλη προοδος.😛
 
😛
δεν απευθυνομουν σε εσενα οταν τους ανεφερα ειχα ηδη μια συζητηση. Παλι καλα που παραδεχεσαι πως ο σχολιασμος σου δεν μπορει παρα να ναι κενος. η αυτογνωσια ειναι μεγαλη προοδος.😛

καταρχην εδω δεν ειναι chat για να συνομιλεις κ να κανεις συζητησεις, οταν γραφουμε κατι δημοσια ο καθενας μπορει να μας απαντησει


κ δευτερον οι προσωπικες αντιπαραθεσεις δεν εχουν χωρο εδω μεσα... Οσο για την αυτογνωσια τη δικη μου μην ανησυχεις, για την δικη σου εχω καποιες αμφιβολιες
 
και οσον αφορα το σεβασμο σε σεβομαι οσο μας σεβεσαι και εσυ ανεβαζοντας γυμνη φωτογραφια καποιας γυναικας.
-
παλι καλα που παραδεχεσαι πως ο σχολιασμος σου δεν μπορει παρα να ναι κενος. η αυτογνωσια ειναι μεγαλη προοδος.😛
αντε καλη προοδο κ σε σενα...
μονο μηπως να προοδευες κ... πουθενα αλλου... ; Γιατι βαρεθηκαμε εδω να σε βλεπουμε να προσπαθεις να... Προοδευσεις... (!)



συγνωμη απ το υπολοιπο φορουμ για το οφ τοπικ , αλλα μια που δεν βλεπω κ πολλα "εντος θεματος" εδω, ειπα να εκφρασω την αγανακτηση μου... (!)
 
κανεις δεν αναφερεται στη ροδο εκτος απο εσενα και απευθυνομαι σε εσενα αγαπητη αναστασια, ουτε ο λεωνιδας

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις...

Εσύ μέχρι πριν δεν μου έλεγες ότι σε αυτό το τόπικ μιλάμε για εκτροφή νεοσσών δικών μας πουλιών;

Εγώ σου είπα ότι ο Λεωνίδας νομίζω ότι δεν έχει ζευγάρι κοκατίλ για να τα ζευγαρώσει και πιθανολογώ ότι θα πάρει από κάποιον εκτροφέα. Οι εκτροφείς είναι λίγοι... είναι ένας στη Ρόδο, ένας (ή δύο) στα Ιωάννινα και ένας στην Αθήνα αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρουμε κανέναν άλλο, δεν έχουμε μάθει κάτι...

Κι αυτό στο είπα γιατί πριν αναφέρθηκες στο τάισμα με το χέρι.

Και είπες αυτό:

Επιπροσθέτως αν το πουλί το πάρεις όταν γίνει 18-21 ήμερων οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι και το μικρό έχει ήδη αναπτυξει το ανοσοποιητικό του σύστημα εξάλου θα το ταιζεις ταυτοχρονα με τους γονεις του και παλι.
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάποιος, ο οποίος έχει αγοράσει πουλί από εκτροφέα και πιθανόν δεν έχει την δυνατότητα έστω να του δείξει τον τρόπο για να το ταϊζει. Ο Λεωνίδας δεν μας είπε αν έχει ζευγάρι ή όχι...

και οσον αφορα το σεβασμο σε σεβομαι οσο μας σεβεσαι και εσυ ανεβαζοντας γυμνη φωτογραφια καποιας γυναικας.

Ωραία κρίνεις τους ανθρώπους. Η επιλογή του avatar είναι προσωπική επιλογή του καθενός και δεν έχει να κάνει, κατά τη γνώμη μου, με το πόσο σέβεσαι τους άλλους. Σημασία έχει πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους... Κι αν θες άνοιξε ένα topic για να πουν την γνώμη τους τα υπόλοιπα μέλη για μενα, αν τους σέβομαι ή όχι κλπ.

Κι άντε εμένα δεν με σέβεσαι γιατί δεν σέβομαι τους υπόλοιπους λόγω του avatar μου. Αλλά τους υπόλοιπους τους σέβεσαι; Γιατί μέχρι πριν έκανες τον "ειδήμονα" στον Billy... ότι τάχα μου δεν ξέρει από κοκατίλ και δεν μπορείς να του εξηγήσεις τις διαφορές ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό, για να μην αναφερθώ σε άλλα μηνύματά σου.
 
Θα παρακαλέσω για 1η και τελευταία φορά να πέσουν οι τόνοι και να ξαναγυρίσουμε στο θέμα '' Πως να μεγαλώσεις ενα μωρό κοκατιλ στο χέρι''. Όποιος έχει την εμπειρία, τις γνώσεις και μπορεί να βοηθήσει στο θέμα, μπορεί να γράψει την άποψη του. Πλέον off topic μυνήματα θα διαγράφονται...
 
Back
Top