Γενικά Πως να περάσω τα σύνορα με το καναρίνι μου;

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλησπέρα σε όλους! Ο νεαρουλης που βλέπετε στην εικόνα προφίλ μου λέγεται Σελιμ, μια και είναι Τούρκος
Τα τελευταία 2 χρόνια μένω στην Κωνσταντινουπολη και μου τον χάρισαν πριμ λίγους μήνες. Ξέρει κανείς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έρθουμε στην Ελλάδα; Τι εξετάσεις και τι έγγραφα απαιτούνται; Πηγαινοερχεται μαζί μου και ο σκύλος, αλλά για τα πουλιά μου είπαν ότι είναι πιο δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο
 
φερει δαχτυλιδι κλειστου τυπου με αναγραφόμενα στοιχεία εκτροφής;

με ποιον τρόπο θα ταξιδέψεις;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το ταξιδι με το αυτοκινητο και οτι φερει δαχτυλιδι το κανει σιγουρα πιο ευκολο, η Τουρκια ομως απο οσο γνωριζω δεν εναρμονιζεται με το κοινοτικο δικαιο σε αυτο το κομματι.

Για να μην οδηγηθεις σε λαθος δρομο σε συμβουλευω να κανεις μια ερωτηση στο προξενειο στην Πολη για να σε καθοδηγησουν
 
Αυτή ήταν η πρώτη κίνηση που έκανα αλλά δεν γνωρίζουν τίποτα. Μεταξύ μας, δεν γνωρίζουν για πιο σημαντικά πράγματα δεν περίμενα να μου δώσουν λύση σε αυτό το θέμα. Ρώτησα την κτηνίατρο που φροντίζει εδώ τη σκυλίτσα μου, αλλά επίσης δεν γνωρίζει. Τηλεφώνησα και στα σύνορα, αλλά εκεί ακόμη και για τον σκύλο μου είχαν πει ότι χρειάζεται μόνο διαβατήριο και ευτυχώς δεν τους εμπιστεύτηκα και γλίτωσα από δυσάρεστες εκπλήξεις. Πού να απευθυνθώ; Νομίζω πως δεν θα βγάλω άκρη εύκολα.
 
Δηλαδή αν το έχει σε ειδικό box μεταφοράς θα της το πάρουν;


Το κοινοτικο δικαιο προυποθετει κατι περισσοτερο απο το ειδικο box μεταφορας οπως βεβαιωση non cites και πιστοποιητικο απο κρατικο πτηνιατρο οπου θα αναγραφεται και ο αριθμος του δαχτυλιδιου και αν θυμαμαι καλα αδεια εξαγωγης.

Η Τουρκια ομως δεν λαμβανει μερος στη συμβαση Cites.
 
Για να ξεκινήσουμε από το πιο απλό, το ειδικο μποξ πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις; Συγγνώμη που ρωτάω αλλά δυστυχώς εδώ έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Και πρέπει να το έχω σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος του αυτοκινήτου; Στα δύο πίσω καθίσματα θα είναι ο σκύλος στο δικό του μποξ. Εάν το έχω μπροστά θα υπάρξει πρόβλημα;
Η κτηνίατρος έκανε μια αναζήτηση και μου είπε ότι μάλλον υπάρχει ένας μόνο πτηνιατρος στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινουπολης αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρη και φυσικά κι εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι εάν υπάρχει θα ξέρει και τι ακριβώς χρειάζεται. Υπάρχει κάποια επίσημη σελίδα στο ίντερνετ απ'οπου μπορώ να αντλήσω έγκυρες πληροφορίες;
 
Αν δεν κανω λαθος για ειδικο box ως προυποθεση για την εξαγωγη του πουλιου θα χρειαζοταν κατα την μεταφορα του με το αεροπλανο και οχι με το ιδιωτικο σου αυτοκινητο.

Τωρα να παρεις ενα ειδικο box για την ασφαλεια του πουλιου προτεινεται αλλα μονο γι αυτο τον λογο, δεν νομιζω οτι παιζει ρολο στην υπολοιπη διαδικασια (με δεδομενο οτι θα το μεταφερεις με το αυτοκινητο σου)

Σελιδα που να εχει πληροφοριες για την συγκεκριμενη χωρα προσωπικα δεν βρηκα.
 
Να ρωτήσω κάτι τώρα εγώ η άσχετη..
Αφού θα έρθει στην Ελλάδα, τότε μας νοιάζε τι ισχύει για την εισαγωγή πουλιών στην εδώ.
Έτσι δεν πάει;
Οπότε λογικά θα ισχύει το Cites?
Επίσης μήπως ήταν πιο εύκολο αν ερχόσουν με το πλοιό?
Για Μυτιλήνη πχ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αφού θα έρθει στην Ελλάδα, τότε μας νοιάζει τι ισχύει για την εισαγωγή πουλιών στην εδώ.?
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ την ίδια απορία είχα. Με πλοίο δεν γίνεται γιατί έχω και μια ροτβαιλερινα που θα ταξιδέψει μαζί μας. Έχω χρόνο να το ψάξω καλά ώστε να μην έχουμε τίποτα απρόοπτα. Έτσι κι αλλιώς εάν γυρίσω πίσω στην Ελλάδα αυτό θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Δεν θέλω μωρέ να τον εγκαταλείψω κι εγώ. Πριν έξι μήνες οι προηγούμενοι κάτοχοι του μου τον έδωσαν γιατί θα επέστρεφαμ στη χώρα τους και δεν μπορούσαν να τον πάρουν μαζί τους. Δεν μου πάει η καρδιά να του κάνω κι εγώ το ίδιο. Άσε που είναι και κούκλος και τον έχω ερωτευτεί 😛
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε αυτή την διεύθυνση του Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων υπάρχει η σχετική εγκύκλειος.
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3108-metakinhseis-zoon-syn
Ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερα κατατοπιστικο. Όλα αυτά χρειάζονται άραγε και για τη μεταφορά ενός μόνο πτηνού; 👎
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αφού θα έρθει στην Ελλάδα, τότε μας νοιάζει τι ισχύει για την εισαγωγή πουλιών στην εδώ;

Oι οποιες διαδικασιες θα κινηθουν απο το κρατος εξοδου, δεν γινεται να πας με το ζωακι σου στα συνορα και την οποια διαδικασια να την κανει το κρατος εισοδου. Δεν μπορεις να εξαγεις ενα οποιοδηποτε ζωο απο μια χωρα χωρις να εχει γινει ο τυπικος ελεγχος για το ειδος του ζωου κτλ και ολα αυτα θα αποτυπωθουν σε καποιο εγγραφο.

Η διαδικασια προφανως ειναι οπως εμεις βγαζουμε ενα διαβατηριο οταν θελουμε να ταξιδεψουμε, δεν παμε στα συνορα και ζηταμε εκδοση ταξιδιωτικων εγγραφων απο την χωρα προορισμου


Ο συνδεσμος παραπανω αναφερεται στο τι ισχυει εντος ευρωπαικης ενωσης απο οτι βλεπω
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα τηλεφωνήσω ξανά στα σύνορα μήπως και πετύχω αυτή τη φορά κάποιον που γνωρίζει. Πάντως θυμάμαι ότι πριν έρθω στην Τουρκία και για τον σκύλο είχα ετοιμάσει πολλά έγγραφα τα οποία όμως θα ήταν απαραίτητα μόνο όταν το ζώο θα επέστρεφε στην Ελλάδα. Στα τούρκικα σύνορα μόνο διαβατήριο μου ζήτησαν. Ελπίζω να βρω την άκρη, διαφορετικά θα τον κρύψω μέσα στην τσάντα μου 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μακαρι να εχουμε πεσει εξω και η διαδικασια να ειναι πολυ απλη.
Υπαρχει και η περιπτωση λογω μη εναρμονησης της Τουρκιας με το κοινοτικο δικαιο να μπορει να βγει ευκολα το πουλακι απο την χωρα αλλα μετα να κολλησεις στην απο δω μερια.

Βεβαια ξερουμε οτι πολλες φορες τα οποια κολληματα λυνονται επι τοπου με τους "γνωστους" τροπους αλλα καμια φορα μπορει για ενα ανευ ουσιας λογο να μειενεις με τις ωρες στα συνορα.

Ειναι περιπτωση "better safe than sorry" 😛
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Συμφωνώ απόλυτα, γι αυτό και άρχισα από τώρα να ψάχνομαι αν και θα ταξιδέψουμε μετά από 3-4 μήνες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μακαρι να εχουμε πεσει εξω και η διαδικασια να ειναι πολυ απλη.
Δυστυχώς είναι πολύ πιο πολύπλοκη. Υπάρχει εν ισχύ οδηγία "απαγόρευσης διακίνησης" πουλιών, ακόμα και μεσα στην Ευρώπη (κίνδυνος μεταφοράς σοβαρών ιών). Χρειάζεται άδεια απο διαπιστευμένο πτηνίατρο και... Και... Και. Για χώρες όπως η Τουρκία είναι δυό φορές πιο αυστηρά τα πράγματα. Μιλάμε μόνον για την περίπτωση..."στραβά μάτια" , σαν τρόπο εισόδου.
 
Back
Top