Γενικά Πως να περάσω τα σύνορα με το καναρίνι μου;

Χρειάζεται άδεια απο διαπιστευμένο πτηνίατρο και... Και... Και. Για χώρες όπως η Τουρκία είναι δυό φορές πιο αυστηρά τα πράγματα.

Επιβεβαιωνεις τους φοβους μου Μακη, δυστυχως...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από ότι κατάλαβα σίγουρα χρειάζεται ''κτηνιατρική βεβαίωση" για το πουλάκι που θα μπορεί να την φτιάξει ένας κτηνίατρος η οποία συμπληρώνεται και στα Αγγλικά. (αν έχεις σκοπό να ξαναγυρίσεις στην Τουρκία θα σου πρότεινα να σου φτιάξει και μία στα Τουρκικά-Αγγλικά) έχει δειάρκεια 4 μηνών.
Όσον αφορά το σκυλάκι :) μπορείς να του βγάλεις διαβατήριο ή ''ατομικό κτηνιατρικό πιστοποιητικό''πάλι σε κτηνίατρο και έχει περισσότερες απαιτήσεις όσον αφορά εμβόλια κατά της λύσσας, εξέταση αντισωμάτων λύσας και φυσικά να είναι τσιπαρισμένο.
Υπάρχουν και κάποιοι χρονικοί περιορισμοί που θα πρέπει να προσέξεις όσον αφορά το σκυλάκι.
Αν και διαβάζοντας τα μας φαίνονται πολλά στην ουσία όλα μπορούν να γίνουν σε ένα καλό κτηνίατρείο.

καλή επιστροφή !
 
Για τον σκύλο τα ετοίμασα όλα αλλά δεν μου ζήτησαν πότε τίποτα. Πριν έρθουμε στην Τουρκία μου είχαν πει ότι για τη μεταφορά πτηνών η διαδικασία είναι μεγάλη και σχεδόν ακατόρθωτο να τα μεταφέρω γι αυτό και τα πουλάκια που είχα εκεί τα κράτησαν οι γονείς μου. Τώρα που θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα γνωρίζω ότι η διαδικασία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη αλλά έχω ένα μόνο πουλάκι και λέω να το παλέψω όσο μπορώ.
 
Oι οποιες διαδικασιες θα κινηθουν απο το κρατος εξοδου, δεν γινεται να πας με το ζωακι σου στα συνορα και την οποια διαδικασια να την κανει το κρατος εισοδου.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Είναι πολύ χρήσιμα όσα γράφεις :)
Απλά είχα στο μυαλό μου ότι όταν πας πχ στην Αγγλία, Αμερική κ. Α, με τον παπαγάλο σου, τα έχουν σε καραντίνα για να μην μεταφέρουν κάποια αρρώστια κλπ στην χώρα εισαγωγής και νόμιζα ότι ίσχυε κάτι παρόμοιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ζιζι , αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι το αν επιστρέφεις στην Ελλάδα για μόνιμη διαμονή ή αν θα χρειαστεί να γυρίσεις πίσω στην Τουρκία.
Επίσης, αν και δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην αναζήτησή σου, σκέφτηκα μήπως θα μπορούσες να εντοπίσεις εταιρεία μεταφορών ζώων και πτηνών που να κάνει το δρομολόγιο που σε ενδιαφέρει και να δεις μέσω αυτών τα απαραίτητα συνοδευτικά.
 
Υπάρχει μια πιθανότητα μετά το καλοκαίρι να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα και σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα να τον πάρω μαζί μου. Εάν επρόκειτο για λίγες μέρες δεν θα τον ταλαιπωρουσα, γιατί είναι και 8 ώρες ταξίδι. Θα ψάξω και για εταιρείες μεταφορών. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top