Φροντίδα Πως να πλένω ταΐστρες - ποτίστρες;

Με ποια έννοια Παύλο; Γιατί να μην κάνουν;
Υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες στα πλαστικά. Πχ, δεν ενδείκνυται να βάλω ένα πλαστικό μπουκάλι νερό και μετά να πίνω εκεί, αφού δεν είναι σχεδιασμένο για ζεστά υγρά και στην ψηλή θερμοκρασία του πλυντηρίου εκλύονται μη ασφαλείς ουσίες από το πλαστικό. Παρόμοια υπάρχουν κάποια νεροδοχεία στο εμπόριο, φθηνής ποιότητας κυρίως, που ρητά αναφέρουν ότι δεν είναι ασφαλή σε ζεστά ροφήματα.
 
Ακόμα και νερό ζεστό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μια
Κι εγώ με υγρό πιάτων παιδιά αλλά ένα που προορίζεται για παιδικά σκεύη. Φαντάζομαι ότι θα είναι πιο ήπιο. Και πολύ καλό ξέπλυμα βέβαια.
Σίγουρα είναι ηπιότερο.
Προσωπικά μία στο τόσο τα ρίχνω στο πλυντήριο πιάτων.έπειτα τα ξεβγάζω και τα ξεβγάζω... Και τα ξεβγάζω με τρεχούμενο νερό, με πίεση, χωρίς πίεση και πάει λέγοντας.
Έχω αναρωτηθεί για τα πλαστικά τους αν και κατά πόσο αλλοιώνονται στις θερμοκρασίες αυτές, αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Επίσης χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά ψήκτρα (το βουρτσάκι για τα μπιμπερό), την οποία όμως μετά πλένω στο... Πλυντήριο πιάτων (τι πρωτότυπο)
Ξύδι συχνά διότι διαλύει καλύτερα ως όξινο κάποια άλατα και ίσως και να επηρεάζει και κάποιες μούχλες αόρατες στο μάτι και
το πιο απλό ζεστό νερό και δάχτυλο και ψήκτρα για καθημερινή χρήση.
Τα απορρυπαντικά γενικά τα φοβάμαι, (το ιδιο και των πιάτων και του πλυντηρίου πιάτων) διότι είναι εξαιρετικά δραστικά, τις χλωρίνες ακόμα περισσότερο και για αυτό όταν τα χρησιμοποιώ τρώω χρόνο άπειρο στο ξέπλυμα
 
Back
Top