Αναπαραγωγή Πως να πλένω την ξύλινη φωλιά των κοκατίλ

giannisvlg

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.588
Πόλη
Αθήνα
Παιδια μετα την αναπαραγωγη τον κοκατιλ δεν ειχα πλυνει την φωλια αν την πλυνω με νερο και ξυδι δε θα σαπισει αφου ειναι ξυλο;
 
Τι ξύλο είναι Γιάννη; Μοριοσανίδα, μελαμίνη, MDF, κόντρα πλακέ, ξύλινο σανιδάκι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου, ανοίγει αυτή η φωλιά με κάποιο τρόπο; Μπορείς να έχεις πλήρη πρόσβαση στο εσωτερικό της;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Ναι απο τα καπακια πανω!Το καπακι εχει προσβαση να γυρισει
 
Θα αναφέρω αυτό που θα έκανα εγώ, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία. Αν κάποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία, ας την παραθέσει.
  • Με μια σπάτουλα όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές θα αφαιρούσα όλα τα στερεά υπολείμματα, όσο πιο καλά γίνεται.
  • Με μια σκληρή πλαστική βούρτσα βουτηγμένη σε ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων θα έπλενα καλά το εσωτερικό, προσέχοντας να μην μεταφέρω πάρα πολύ νερό μέσα.
  • Με την ίδια βούρτσα βουτηγμένη σε διάλυμα χλωρίνης σε νερό, σε αναλογία 1/10, θα περνούσα ξανά ένα χέρι όλο το εσωτερικό, προσπαθώντας να το ξεπλύνω και να αδειάσω όσο νερό έχει μείνει.
  • Πολύ καλό στέγνωμα στον αέρα και τον ήλιο (αν υπάρχει αυτή την εποχή). Μην βιαστείς όμως, πρέπει να την αφήσεις αρκετά για να στεγνώσει καλά. Διαφορετικά, μπορεί να αναπτύξει μούχλα (μύκητες).
Αν δεν έμενα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, θα την έπλενα κανονικά με ζεστό νερό και διάλειμμα πιάτων και καλό ξέπλυμα. Στη συνέχεια, μετά από 1-2 αναπαραγωγές θα αγόραζα μια καινούργια φωλιά γιατί η συγκεκριμένη θα γίνει σαν γκάιντα από το φούσκωμα λόγω των πλυσιμάτων με τρεχούμενο νερό.
 
Γιαννη χωρις καθόλου νερό είναι αδύνατο να καθαρίσει, βρεγμένο σφουγγάρι ή βετέξ και μόλις τελειώσεις στέγνωσε το , δε νομίζω να προλάβει να απορροφήσει τόση υγρασία για να σαπίσει.
 

Τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιούν σε αρκετά σημεία στα καράβια (τα καθισματα απο τα ιστιοπλοικά) αλλά και γενικά σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή και με γλυκό νερό (της βροχής ή πόσιμο) αλλά και θαλάσσης. Αν σκεφτούμε όμως ότι κάθε Κυριακή τα πλένουν για τους νέους πελάτες και αυτά αντέχουν τότε για φωλιά πιστεύω είναι οτι καλύτερο υπάρχει. Είναι βέβαια ακριβό αλλά δεν θα χρειαστεί να πάρεις ολόκληρο το φύλο. Θα χρειαστείς μόνο κάποια ρετάλια που συνήθως τα ξυλουργεία τα δίνουν και δωρεαν γιατί τα πετάνε.
 
Δεν είναι όντως πολύ βρώμικη. Με μια σκληρή βούρτσα θα έξυνα να φύγει ότι ξεκολλάει και θα έπλενα με καυτό νερό και ξίδι μόνο. Ούτε σαπούνι ούτε χλωρίνη θα έβαζα στο ξύλο. Μετά αν στεγνώσει καλά στον ήλιο την θεωρώ ασφαλή για επόμενη χρήση.
 
@Φοίβος Δε θα σαπίσει με το νερό;Θα πρεπει να παρω αλλη μετα.Αλλα λεω οτι αφου δε ειναι χαλια να προσπαθησω να αποφυγω το νερο σαν πρωτη φορα.
 
Back
Top