Γενικά Πως οι γάτες άνοιξαν τα κλουβιά και έφαγαν τα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Δεν ξερω γιατι θελω να σας το πω.. Αλλα οι γατοι ανοιξαν την πορτα και μου εφαγαν 2 γονεις και 4 μικρα.. Δεν ξερω πως.. Ποδια, φτερα παντου.. Η καρδια μου παει να σπασει
 
Έλα βρε Αριάδνη μου πρωί πρωί ☹ Οι γάτοι ή τίποτα φίδια; Κρίμα και γι' αυτά και για σένα για το σοκ που βίωσες...
 
Ηρέμησε τώρα, ο καθένας στην θέση σου θα είχε τρελαθεί. Δεν γίνεται να κλείσει συνολικά ο χώρος που έχεις τα πουλιά ώστε να μην μπορούν να περνάνε οι γάτες; Γιατί οι γάτες είναι δυστυχώς πανούργες πάντα βρίσκουν τον τρόπο.
 
Αυτη την στιγμη δεν μπορω να σκεφτω τιποτα.. Μακαρι να εβλεπα την πορτα ανοιχτη.. Μονο! Να πω οτι πεταξαν.. Δεν θα φυγει ποτε αυτο που νιωθω.. Ποτε!
 
Ηρέμησε, πήγαινε μια βόλτα και μετά με ψυχραιμία θα σκεφτείς τι μέτρα μπορείς να πάρεις για να μην επαναληφθεί. Έτσι είναι η φύση, η γάτα δεν θ' αφήσει ποτέ να ξεφύγει ένα πουλάκι αν μπορεί να το πιάσει.
Εννοείται είσαι ταραγμένη αλλά πρέπει να το διαχειριστείς γιατί έχεις και άλλα πουλάκια στον ίδιο χώρο και πρέπει να διασφαλίσεις τουλάχιστον εκείνα.
 
Θα τα δωσω.. Δεν γινεται να τα εχω και να πεθαινουν. Αν τα ειχε αλλος θα ηταν καλυτερα.. Διπλο συρμα και δεν περνουσε νυχι.. Οι πορτες ομως δεν ειχαν διπλο.. Δεν ξερω πως τα καταφεραν..

Δεν μπορω να κανω κατι περισσοτερο.. Οταν το λες στους γονεις σου αυτο που εγινε και να σου λενε "τωρα στεναχοριεσαι για τα πουλια;"
 
Όταν έχουμε ζώα συμβαίνουν πολλά. Η ζωή είναι εύθραυστη. Άλλα θα μπορούσαν να προβλεφθούν, άλλα είναι μοιραία.
Έχοντας ζώα ξέρουμε ότι το πιθανότερο θα ζήσουμε τον θάνατό τους, αφού ζουν λίγα χρόνια.
Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, να το αποφασίσεις όταν θα έχεις ηρεμήσει και θα είσαι ψύχραιμη.

Οι γονείς τα λένε αυτά γιατί σε βλέπουν και στεναχωριέσαι. Τώρα αν το επιχείρημά τους είναι ενοχλητικό αυτό δεν αναιρεί το ενδιαφέρον τους.

Όπως έχεις καθήκοντα απέναντι στα ζώα που φιλοξενείς έχεις και για τον εαυτό σου να τον προσέχεις.
Τώρα πρέπει να ηρεμήσεις και να διώξεις την εικόνα από το μυαλό σου.
Γιατί έχεις και άλλα ζώα να φροντίσεις και πρέπει να ανταποκριθείς με καθαρό μυαλό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Είναι σοκαριστικό αυτό που έζησες. Λυπάμαι πάρα πολύ για τα πουλάκια σου! Δυστυχώς, έτσι είναι η φύση: σκληρή και ο θάνατος του ενός είναι η ζωή του άλλου. Εγώ με κάθε φιλική διάθεση θα σε συμβούλευα να ηρεμήσεις και να προσπαθήσεις να παραμείνεις ψύχραιμη. Μην το σκέφτεσαι, γιατί όσο το ξαναφέρνεις στο μυαλό σου, τόσο πιο πολύ θα στενοχωριέσαι! Όταν τελικά νιώσεις καλύτερα ασφάλισε καλά τον χώρο των υπόλοιπων πουλιών και την άνοιξη θα σου κάνουν μικρά!

Εύχομαι να το ξεπεράσεις γρήγορα και να σε ξανάχουμε κοντά μας δυνατή και ευχάριστη! Ξέρω ότι είναι...''τρομακτικό'' αυτό που έχει γίνει, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Φιλικά, Αμβρόσιος!
 
Αριαδνη δεν εχω να σου πω κατι που δεν σου ειπαν περα απο το να ηρεμησεις. Πηρες τα μετρα προφυλαξης σου αλλα οι γατες ως εξαιρετικοι κυνηγοι βρηκαν τον τροπο τους και ανακαλυψαν τη "χαραμαδα" που θα μπορουσαν να ξετρυπωσουν τους "μεζεδες" απο τα κλουβια τους. Οταν ομως μοιραζεσαι το σπιτι σου με τετοια ζωα εχεις αποδεχτει τη φυση τους, το φονικο τους ενστικτο διοτι με αυτο επιβιωσαν χιλιαδες χρονια. Δεν φταινε ουτε οι γατες ΟΥΤΕ ΕΣΥ. Απλα σου εδειξαν ποια "τρυπα" εμεινε να μπαλωσεις για να προφυλαξεις τα υπολοιπα. Δυστυχως καμια φορα συμβαινουν κι ατυχιες κι ας πιστευουμε οτι εχουμε σκεφτει τα παντα κι εχουμε παρει ολα τα μετρα προφυλαξης.
 
λυπαμαι πολυ για τα πουλακια σου
θα συμφωνισω με τα παιδια και πιο με τον ανεστη
Δεν φταινε ουτε οι γατες ΟΥΤΕ ΕΣΥ. Απλα σου εδειξαν ποια "τρυπα" εμεινε να μπαλωσεις για να προφυλαξεις τα υπολοιπα.

πρεπει να φανεις δυνατη και μετρα προφυλαξης
 
Να στε καλα ολοι.. Καθαρισα το κλουβι.. Πηρα και τα ποδια τους και τα πεταξα.. Μονο αυτα μου εμειναν.. ☹. Πηρα νερο και εβρεξα ολους τους γατους, ισως για να ξεσπασω.. Δεν φταινε.. Δεν τους μισω, δεν θελω να παθουν κακο..

Εμειναν ακομη δυο ζευγαρια με τα μικρα τους και σε λιγες μερες θα πανε στο μεγαλο κλουβι..
 
ποσο λυπαμαι για τα πουλακια σου...
προχωρα παρακατω και αγαπα τα πουλακια που σου εμειναν και για αυτα που εχασες...
 
Θα κανω οτι μπορω...
Όπως σου έγραψε ο Σταύρος, μην πάρεις αποφάσεις εν θερμώ. Το πρώτο που πρέπει όμως να κάνεις άμεσα, είναι να προφυλάξεις τα εναπομείναντα. Γιατί τώρα που το έκαναν και ''γλυκάθηκαν'', θα το ξανακάνουν...
 
Εκανα διπλο συρμα και τις πορτες.. Εκει εγινε η ζημια.. Οι πορτες παντα ηταν προβλημα αλλα επρεπε να μεταφερω ολα τα πουλια στο μεγαλο και μετα να τις φτιαξω.. Λιγες μερες εμειναν και θα πηγαιναν στο μεγαλο κλουβι.. Αλλα ααα...

Σκεφτομαι το πως ενιωσαν εκεινη την στιγμη και τρελλενομαι..
 
Αριάδνη όπως είδες... Ξημέρωσε μια πολύ κακή μέρα και για τους δυο μας!

ναι στεναχωρηθήκαμε αρκετά, αλλά η ζωή συνεχίζεται! Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πάμε παρακάτω! αχμμμμ 😳
 
Back
Top