Γενικά Πως πιανουμε ενα κοκατου;

theo40gr

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
708
Πόλη
Πειραιάς
δυο μερες τωρα σε ενα ομιλο ναυταθλητικο που ειμαι μελος
ενα κοκατου εχει ερθει και καθετε πανω στα καταρτια των ιστιοπλοικων
εχουμε γινει θεαμα εγω με ενα φιλο να προσπαθουμε να τον πιασουμε..
τι σπορακια του βαζουμε.. Τι με αποχη τον κυνηγαμε.. Τιποτα.. Την κοπαναει πεταει γυρω γυρω και ξανακαθεται σε ενα καταρτι
εχει κανενας καμια ιδεα πως μπορουμε να το πιασουμε;
δεν πιστευω να κατορθωσει να επιβιωσει ελευθερο για πολυ
 
Λιγο δυσκολο να τον πιασετε μου φαινεται... Αφου δεν πλησιαζει πολυ τους ανθρωπους η δεν ηταν ποτε εξημερωμενος γεγονος που κανει τα πραγματα ακομη πιο δυσκολα η εχει αγριεψει αφου πεταει ελευθερος ποιος ξερει ποσο καιρο. Προσπαθησε να δεις αν φοραει δαχτυλιδι... αν φοραει σημαινει πως ειναι απο εκτροφειο αρα ειχε επαφη στενη με ανθρωπους, μπορει βεβαια να φορουσε και να του το βγαλανε για καποιους λογους αλλα αν φοραει ειναι ενα καλο σημαδι. Ισως και να επιζησει, ποιος ξερει ποσο καιρο ειναι ελευθερος...😕 Αφου εχουνε επιζησει και τοσα αλλα ειδη παπαγαλων στην Ελλαδα και οι τελευταιοι χειμωνες μονο χειμωνες δεν ητανε...
 
σκεφτομαστε να τον βρεξουμε με μανικα.. Αλλα φοβομαστε μη πεσει στη θαλασσα
και πνιγει.. Καθετε πανω στα καταρτια και σκουζει... Θα στεναχωριεται ο κακομοιρακος
 
Οντως μπορει να πνιγει... ☹ μην το κανετε ετσι... ☹ Φωναζει μαλλον μηπως και παρει ανταποκριση απο αλλον του ιδιου ειδους... Προσπαθηστε να τον δελεασετε με την τροφη ξανα... Οχι μονο σπορους... Βαλε και διαφορα φρουτα σε μεγαλα κομματια για να ειναι ευδιακριτα... η κατι σε χρωματιστο και εντονο να του τραβηξετε την προσοχη... Παιχνιδια ισως...
 
σκεφτομαστε να τον βρεξουμε με μανικα.. Αλλα φοβομαστε μη πεσει στη θαλασσα
και πνιγει.. Καθετε πανω στα καταρτια και σκουζει... Θα στεναχωριεται ο κακομοιρακος

Οι κραυγές απο τα κοκατου δεν είναι κραυγές στεναχώριας ούτε καλέσματος. Οι κραυγές είναι για κυριαρχικούς λόγους και καταστάσεις φοβίας και μόνο. Λόγο δεν βλέπω να τον πιάσεις μιας και τα καταφέρνει μια χαρά (εκτός και αν θέλεις να τον επιστρέψεις στον ιδιοκτήτη του). Εαν θές να τον πιάσεις, προσπάθησε μια μία αυτοσχέδια ''παγίδα''. Με το πιάσιμο όμως μόνο στρές και μεγαλύτερη φοβία θα προκαλέσεις.
 
Τ ο καλυτερο θα ηταν να φέρετε στο πλοίο ακόμη ενα κακαντου απ το ιδιο ειδος σε ενα κλουβι ή ακόμα καλύτερα ελευθερο. Ετσι ο παπαγαλος θα παει κοντά του και μπορεί να μπει στο κλουβι η να τον αρπαξετε. Δυστυχώς αν δεν τον πιασετε ειναι καταδικασμενος.Φωναζει προσπαθώντας να βρει το κοπαδι του. Επισης καποιο κουκλακι κακαντου η κατι παρόμοιο θα ηταν αποτελεσματικό σε ενα κλουβι με τροφή. Επισης μπορειτε αν υπαρχει καποια επιφανεια στο πλοιο ανοιχτη να σκορπισετε τροφες και να βαλετε εκει το δόλωμα παπαγαλο. Τα κακαντου είναι ground eaters και θα κατεβει αμεσως να φαει. Ενα τετοιο πουλι μονο του εξω ειναι αδυνατο να επιζησει. Ολα αυτα που σας λεω μου τα ειπε ενας εκτροφεας που βρηκα και τον ρωτησα για το θέμα.
 
γμτ.. Τωρα γυρισα απο το λιμανι.. Απ οτι μουπανε φοβηθηκε και πεταξε προς καστελλα..
κριμα θαναι να μην επιζησει
 
An o papagalos den katevike na faei simenei oti den pinaei poli kai ta katafernei...Den nomizo oti tha pethanei...apla kapote tha katsiei kapou pou tha ton piasoune... h erotiima einai ti antropoi tha ton piasoune? tha exoune emperia me papagalous? tha mporesoune na ton frontisoun sosta? Mipos kalitera na einai eleyteros?
 
Δεν νομιζω οτι μπορει ενας παπαγαλος να ζησει ελευθερος στην Ελλαδα χωρις κοπαδι.
 
Μην το λες.. Ο φιλος μου εχασε πριν απο ενα χρονο τον παπαγαλο του και τον ειδαμε λιγο πριν κλεισουν τα σχολεια στο δεντρο απεναντι απο το παραθυρο της ταξης μας! Δεν ξερω πως τα καταφερε παντος ηταν κανονικος(δεν φαινονταν πως ηταν νηστικος)και πεταγε τελεια απο το ενα δεντρο στο αλλο.. Καθησε λιγο εκει και μετα τον χασαμε απο τα ματια μας!
 
τι παπαγαλος ηταν; Μηπως ringneck; Γιατι τετοιους στην ελλαδα εχουμε παρα πολους!
 
Οχι νομιζω πως δεν ηταν τετοιος.. Ηταν πρασινος και ειχε κιτρινο στο λαιμο του! Και τον ειδε και σημερα η μητερα μου ηταν εξω απο το σπιτι μας αλλα μου ειπε δεν πιανοταν πεταγε πολυ καλα και σε καποια στιγμη εφυγε..Αλλα θα ξαναρθει ελπιζω και θα τον δω πιο καλα και θα σας πω..
 
μπορει να ναι καποιος αλλος αγριος... Και αν συμβαινει κατι τετοιο καλο θα ταν να μην πιαστει!
 
ειναι αληθεια οτι εχουμε πολους ελευθερους.φαινεται οτι τους ευδοκιμη το κλιμα. Αν θελετε να δειτε πραγματικα κοπαδια απο διαφορα ειδη παπαγαλον καντε μια βολτα {οσοι ειναι απο Αθήνα βεβαια}μεχρι το ρεμα χαλανδριου η ακομα και στο μαρουσι και αγια παρασκευη και θα εκπλαγητε απο αυτο που θα δειτε, επισης εχει πολους και στην βουλα, αλλα εκει αντιμετοπιζουν προβλημα με της καρακαξες.χαλανε της φωλιες τους.
 
Back
Top