Διατροφή Πόση ποσότητα λαχανικών να δίνω στο καναρίνι μου;

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Χωρίς να θέλω να γίνω φορτική, θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής.Προσπαθώντας να δίνω μεγαλύτερη ποικιλία πράσινων λαχανικών στη διατροφή του Σοφοκλή, θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια ποσότητα; Δηλ. Αλλού έχω ακούσει να δίνω πχ μαρουλακι όσο το μισο του μικρου μου δακτυλου ενώ αλλού να δίνω ενα φύλλο μαρούλι κ όσο φάει. Επειδή φοβάμαι μην πάθει διάρροια, όταν του δίνω λαχανικά του δίνω την πρώτη εκδοχή ένα μικρό κομματάκι μαρούλι ή ένα μικρό μπουκετακι μπρόκολο. Ποιο είναι όμως το σωστό;
 
Κατά αρχάς δεν θα του κάνεις κακό . Ακόμα και διάρροια να έχει το πουλί ,δεν θα πάθει τίποτα , ξέρει το ζωντανό τι να φάει . Η διάρροια αυτή δεν είναι παθογόνος . Όπως εμείς κατουρούμε με φαγητό παντζάρια και κοκκινίζει ο τόπος . Δεν πεθαίνει κανείς . Απλά μερικά λαχανικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά από κάποια άλλα . Λ.Χ το μπρόκολο εάν το αφήσεις κάποιες μέρες δεν παθαίνει τίποτα , το μαρούλι αντιθέτως οξειδώνεται .το ίδιο παίζει και για το μήλο . Εσύ θα έτρωγες πολυωρισμένο μήλο , κατάμαυρο και αηδιαστικό ; Τώρα θα επι κάποιος , τα ζώα είναι ζώα . Εντάξει και πρέπει να τους δίνεις ότι σκ...τα βρείς ; Έτσι με απλή παρατήρηση θα βρεις ένα μπούσουλα και θα πηγαίνεις . καλή συνέχεια .
 
@gianniskilkis Σ'ευχαριστω πολύ. Άρα μπορώ να του βάζω ένα φύλλο μαρούλι κ όσο θέλει ας φάει. Δεν μιλάω για να μείνει ώρες ή πάνω από μέρα. Το λέω γιατί τρελλαίνεται κ είμαι σίγουρη ότι δεν θα αφήσει τίποτα κ το μόνο που θα μείνει είναι το μανταλάκι!
[automerge]1645188817[/automerge]
@gianniskilkis Επίσης μαύρο μήλο κ οξειδωμένο λαχανικό! Εγώ μπορεί. Ο Σοφοκλής μου ποτέ!😆😆
 
Δηλ. Αλλού έχω ακούσει να δίνω πχ μαρουλακι όσο το μισο του μικρου μου δακτυλου ενώ αλλού να δίνω ενα φύλλο μαρούλι κ όσο φάει.
Δηλαδή αν του δώσεις δύο μαρουλόφυλλα θα τα φάει όλα; 🙂

Μην αναλώνεστε σε τέτοιους προβληματισμούς, είναι τρομερά επουσιώδεις. Χάνεται η ουσία του χόμπι μας έτσι. Δεν έχει σημασία πόσο θα βάλεις. Και ένα δαχτυλάκι να βάλεις, μπορεί να μην το φάει όλο. Τα καναρίνια τρώνε ελάχιστη ποσότητα και όπως όλα τα ζώα, τρώνε μέχρι να χορτάσουν. Είτε ένα δαχτυλάκι βάλεις, είτε ένα καφάσι, το ίδιο είναι. Αυτό που έχει σημασία είναι να τους προσφέρεις που και που κανένα φιλαράκι από διάφορα λαχανικά εναλλάξ, σε μέγεθος που να μπορεί να σταθεί καλά στο κλουβί.

Η διάρροια είναι σύμπτωμα ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. Τα νερουλά περιττώματα ΔΕΝ είναι διάρροια αλλά περιττώματα με αυξημένη ποσότητα ούρων.
 
...σε μέγεθος που να μπορεί να σταθεί καλά στο κλουβί...

Και να μην τρομάζει το πουλί...😱
Ναι, υπάρχουν και τέτοια που δεν πλησιάζουν τίποτα ίσο ή μεγαλύτερο από το μέγεθός τους...😉

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ μέχρι κεραίας...
 
Σας ευχαριστώ όλους. Μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολική αλλά φοβάμαι μην του κάνω κακό από την άγνοια μου ή από λάθος πληροφόρηση. Γι'αυτό σας ευχαριστώ κ πάλι για τις συμβουλές σας κ χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτό το φόρουμ για όλους εμάς που είμαστε νέοι κ αδαείς στην φροντίδα των μικρών μας φτερωτών φίλων.
 
Back
Top