Φροντίδα Πόσο εύκολο είναι το hand feed στα Red-rumped?

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης aboy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

aboy

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2018
Μηνύματα
3
Πόλη
Κύπρος
Χαίρεται,
καινούριος στο φορουμ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει καποιος γνώσεις απο ωδικα παπαγαλάκια για τάισμα στο χέρι και γενικότερα εκπαίδευση. Να σημειώσω ότι έχουμε γνώσεις απο πουλία, μεγαλώσαμε σε ορισμένες περιπτώσεις καναρίνια στο χέρι αλλά όχι παπαγάλους. Πόσο εύκολο είναι το hand feed στους συγκεκριμένους παπαγάλους; Έχει καλό αποτέλεσμα; Οποια βοήθεια εκπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ
 
Καλώς ήρθες!
Γενικά έχει διαμορφωθεί μια άποψη στην κοινότητά μας, πως για κανένα είδος πτηνού δεν προκρίνεται το τάϊσμα στο χέρι ως αποκλειστικός τρόπος μεγαλώματος νεοσσών, με αποκοπή από τους γονείς σε πολύ μικρή ηλικία.
Οι λόγοι είναι και οργανικοί, βιολογικοί, ανάπτυξης της απαραίτητης ανοσίας μέσω του γονεϊκού ταΐσματος αλλά και εκπαιδευτικοί και ψυχολογικοί, δηλαδή να λάβουν από τους γονείς την βασική εκπαίδευση επιβίωσης και συμπεριφοράς αλλά και αυτογνωσίας, να μάθουν πως είναι πουλιά και να συμπεριφέρονται και να αισθάνονται ως τέτοια.
Αρνητικές επιπτώσεις έχουμε ως θέματα πάμπολλα στις συζητήσεις του φόρουμ.
Αυτό γίνεται μόνο αναγκαστικά, προκειμένου να σωθεί η ζωή του νεοσσού, είτε λόγω αιφνίδιου θανάτου της μητέρας είτε για λόγους απόρριψής του από αυτήν.
Μπορούμε όμως αν επιθυμούμε την πρώϊμη και σταδιακή εξημέρωση του νεοσσού, ν' ακολουθήσουμε τα βήματα του παρακάτω άρθρου που θεωρούμε πως δεν αναιρεί τίποτα από τα παραπάνω και ταυτόχρονα μας δίνει την δυνατότητα μιας αλληλεπίδρασης με το μικρούλι.
https://community.petbirds.gr/threads/Ανατροφή-νεοσσών-με-τη-μέθοδο-του-co-parenting.18065/

Εσύ από την πλευρά σου, θα ήθελες να μας πεις τι παπαγάλους έχεις και πως σου προέκυψε αυτή η απορία; Είσαι ήδη σε φάση αναπαραγωγής;. έχεις κάποιο πρόβλημα με νεοσσούς;
Περιμένουμε τις απόψεις σου για να εξελιχθεί η συζήτηση :)
 
Καλησπερα καλως ηρθες αν ξερεις να ταιζεις ειναι ευκολο και αν εκπαιδευτει σωστα θα ειναι μια χαρα εξοικειωμενο γιατι εχω ακουσει για καποιους παπαγαλους οτι παρολο που εχουνε ταιστει δεν γινονται ηρεμοι προσωπικα δεν μου εχει συμβει καλη συνεχεια
 
καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για το καλωσόρισμα. Για αρχή να τονίσω οτι δεν έχω σκοπό το εμπόριο τον νεοσσών. Μου αρέσει η ιδέα του να δεθώ και να δεθεί επίσης ο παπαγάλος μαζί μου. Να έχει προσωπική σχέση μαζί μου. Εμπειρία απο hand feed υπάρχει μόνο σε περιπτώσεις επιβίωσης. Ωραίο το άθρο, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω όποια δήποτε ζημεία στο μωρό ή στους γονείς. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι γονείς γίνονται επιθετικοί λόγο της επαφής με τα μωρά; Λόγο προστασίας των μωρών τους; Αν η μητέρα μετά δεν θέλει να έρθει σε επαφή με το μωρό με αποτέλεσμα να μην το ταίσει ή ακόμα και να το σκοτώσει; Οι παπαγάλοι που έχω είναι red rumped
 
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι γονείς γίνονται επιθετικοί λόγο της επαφής με τα μωρά; Λόγο προστασίας των μωρών τους; Αν η μητέρα μετά δεν θέλει να έρθει σε επαφή με το μωρό με αποτέλεσμα να μην το ταίσει ή ακόμα και να το σκοτώσει; Οι παπαγάλοι που έχω είναι red rumped
Δεν νομίζω ότι έχω ακούσει ποτέ για παπαγάλο να γίνεται επιθετικός στα μωρά του ή και απορριπτικός επειδή τα έπιασε ή τα απέσπασε από τη φωλιά για λίγη ώρα ο άνθρωπος.
 
Εφόσον πολύ λογικά δεν βιάζεσαι, θα πρέπει πρώτα ν' αποκαταστήσεις μια μίνιμουμ σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς και μετά να προχωρήσεις σε οποιοδήποτε τόλμημα.
Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει για την συμπεριφορά μιας μάνας (ή και του πατέρα) κατά την αναπαραγωγή, παρόλο που πρέπει να τονίσουμε τον ήπιο και γλυκό χαρακτήρα των redrumped.
Πάντως, ακόμα και πλήρως έτοιμο και απογαλακτισμένο από τους γονείς του νεαρό πουλί, είναι εύκολο στην εξημέρωση αφού ήδη θα σ' έχει συνηθίσει ως παρουσία στην καθημερινή περιποίηση φροντίδα, γι αυτό μην θεωρείς το τάϊσμα στο χέρι το α και ω στην πρόθεσή σου αυτή.
Διάβασε το άρθρο που σου έβαλα για τους παπαγάλους σου και έχοντας τον στόχο σου στο μυαλό σου, θα κινηθείς αναλόγως, χωρίς άγχος και με ασφάλεια πρώτ' απ' όλα για όλη την παπαγαλο-οικογένεια.
Είναι ο καλύτερος τρόπος κατά τη γνώμη μου, γνωρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς και σε δεύτερο χρόνο μπορείς να φέρεις το νέο πουλάκι "με τα νερά σου".
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να μαθαίνουμε τα νέα σας και να τα συζητάμε :)
 
Back
Top