Φροντίδα Πόσο χρόνο πρέπει κάποιος να διαθέτει για ενα budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα σε όλους! Ευχομαι το μήνυμα μου να σας βρίσκει καλά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Πόσο χρόνο πρέπει να διαθέτει κάποιος για ένα budgie κάθε μέρα? Πειράζει αν όλη την μέρα είσαι δίπλα του και του κάνεις παρεα και 10 λεπτά η 30 λεπτά το παιζεος ? ( μιλάω για ενημερωμένο budgie) Σας ευχαριστω!
 
Καλησπέρα!
Πειράζει αν όλη την μέρα είσαι δίπλα του και του κάνεις παρεα
Αν πειράζει!; Φυσικά και όχι! Μάλιστα του κάνει καλό!Τα budgies ζουν σε σμήνη, είναι συντροφικά πλάσματα. Το καλύτερο για ένα budgie που ζει σε αιχμαλωσία, θα ήταν να μην είναι μόνο στο κλουβί άλλα να είχε ένα πουλάκι του ίδιου είδους κοντά του για να ζήσει χαρούμενα.Για να αγοράσει κάποιος ένα και μόνο budgie πρέπει να αφιερώνει πολλές ώρες την ήμερα μαζί με το πουλάκι του.Αν πάλι δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο 2 budgies θα ήταν η καλύτερη επιλογή.
ενημερωμένο budgie
Εξημερωμένο σωστά; Τι οτοκορέκτ μας έλειπε!..;)
10 λεπτά η 30 λεπτά το παιζεος ? ( μιλάω για ενημερωμένο budgie)
Αν είναι εξημερωμένο καλό θα ήταν αρκετές ώρες την ημέρα να βρίσκετε εκτός κλουβιού,σε ασφαλή χώρο και πάντα με επίβλεψη φυσικά.Αν πάλι αυτό είναι δύσκολο λόγο έλλειψης χρόνου 10 -15 λεπτά στο χέρι είναι κατά τη γνώμη μου ο,τι πρέπει!Μην το κουράσουμε πολύ το καημένο! :)
 
@Ιωάννης 2021 Άρα δεν πειράζει να του κάνω παρέα και να ασχολούμαι 30 λεπτά μαζί του σωστά? Ευχαριστώ πολυ. Το autocorrect το θέλω για να βάζει αυτόματα τους τόνους γιατί αν κάθεσαι να κάνεις αυτήν την δουλειά όλη την ώρα. 😆
 
Άρα δεν πειράζει να του κάνω παρέα και να ασχολούμαι 30 λεπτά μαζί του σωστά?
Σωστά.Το καλύτερο βέβαια θα ήταν, όπως είπα και παραπάνω, όση περισσότερη ώρα μπορεί ο καθένας.Επίσης όταν είσαι σπίτι και κάνεις κάτι π.χ. δουλεύεις στον υπολογιστή, βλέπεις τηλεόραση κλπ να τον έχεις κοντά σου έτσι ώστε να σε βλέπει με αποτελεσμα η παρουσία σου να είναι αισθητή προς αυτόν και να μην νιώθει μοναξιά.
Ευχαριστώ πολυ.
Χαρά μου! Για αυτό είμαστε εδώ!
Το autocorrect το θέλω για να βάζει αυτόματα τους τόνους γιατί αν κάθεσαι να κάνεις αυτήν την δουλειά όλη την ώρα.
Γεγονός...! Θα νυχτώσουμε!
 
Και καλά θα κάνεις! Είναι καταπληκτικά ζωάκια και εξαίσια κατοικίδια! Μπορείς να βάλεις την αγγελία σου εδώ για να σου χαρίσουν ή εδώ για να αγοράσεις. Εκτός κι αν έχεις βρει ήδη από που θα πάρεις! (:
[automerge]1627138240[/automerge]
Μπορείς κι επίσης να κοιτάξεις και στους εκτροφείς , μέλη του Petbirds
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Πάντως μη χάνεις τις ελπίδες σου...Ακόμα μπορεί να γυρίσει. Ειδικά τώρα που θα αποκτίσεις παπαγάλο ίδιου ίδους, πρώτα ο Θεός,υπάρχουν πιθανότητές κάποια μέρα να τον δεις να πετάει την ώρα που το κλουβί του καινούριου θα είναι έξω.Πριν λίγες ημέρες(3 Ιουλίου για να είμαστε ακριβείς)καθώς πήγαινα να βάλω μπανιέρα στα 2 μου άγρια παπαγαλάκια, τον Σούγκα και τη Λίζα έτσι φοβισμένα που ήταν (ειδικά η Λίζα) και πέταγαν δεξιά και αριστερά μέσα στο κλουβί, βρήκε η Λίζα μια τρύπα από την ανοιχτή πόρτα και ξεγλίστρησε!Είχαμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ όλοι μας αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.Τότε,επειδή είχαμε ακούσει πολλά ζώα να πεθαίνουν με την απώλεια του/της συντρόφου τους και δεν θέλαμε να πάθουμε το ίδιο,πήραμε ένα θηλυκό παπαγαλάκι που την ονομάσαμε Νίνα. Μία μέρα λοιπόν(5 Ιουλίου)είδα ένα πράσινο πουλάκι να πετάει από πάνω μου.Ήταν η Λίζα!Έβγαλα εγώ το κλουβί με τον Σούγκα και τη Νίνα και το ακούμπησα πάνω στο τραπέζι της αυλής.Τότε προς μεγάλη μου έκπληξη είδα τη Λίζα να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο κλουβί!Ακόμα και στην οροφή του κλουβιού κάθισε! Τα συναισθήματα μου εκείνη τη στιγμή ήταν απερίγραπτα!Με αργά βήματα πλησίασα το κλουβί και απαλά το σήκωσα χωρίς αυτή(που υπενθυμίζω ήταν πάνω σ' αυτό) να αντιδράσει.Ευτυχώς η πόρτα ήταν κοντά και κατάφερα να βάλω το κλουβί μέσα στο σπίτι!Από εκεί και έπειτα τα πράγματα ήταν πάρα πολύ εύκολα.Απλά πήρα μια πετσέτα, την ''καπάκωσα'' καθώς καθόταν,την έπιασα και την έβαλα μέσα στο κλουβί!
[automerge]1627139797[/automerge]
Αν ακούσει φωνές άλλου budgie θα τρέξει αμέσως γιατι όπως είπα και πρίν τα budgies είναι συντροφικά πλάσματα.Με την προυποθεση βεβαια οτι δεν έχει απομακρυνθεί πολύ! :)
[automerge]1627140078[/automerge]
Ναι, τώρα που ξανακοίταξα το θέμα 2 ήταν. Για 2 λίγο πιο δύσκολο μου φαίνεται αλλά και πάλι υπάρχει πιθανότητα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ιωάννης 2021 Έχει περάσει καιρός από τότε. Επίσης υπήρχαν κάποιες ισχυρές βροχές στην περιοχή οπότε πολυ πιθανον να απεβίωσαν...Εχω βέβαια ακόμα μια ελπίδα. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι να πάρω καινουριο... Δεν θέλω να παθει κάτι. Ίσως εγώ δεν το χω. Δεν ξέρω αυτές είναι πιθανότητες...
 
Έχει περάσει καιρός από τότε.
Αυτό είναι αλήθεια...Όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
Επίσης υπήρχαν κάποιες ισχυρές βροχές στην περιοχή οπότε πολυ πιθανον να απεβίωσαν...
Δεν το νομίζω αυτό...Η αλήθεια είναι ότι ήταν μικρούλια και τα δύο απ' ότι είδα στις φώτο που είχες ανεβάσει όταν χάθηκαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν.Εξ άλλου ήταν απογαλακτισμένα...Ήξεραν να τρέφονται μόνα τους. Θα πήγαν κάτω από κανένα δέντρο ή θα χώθηκαν κάπου για να μη βραχούν.Ξέρουν αυτά,είναι στη φύση τους!
Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι να πάρω καινουριο... Δεν θέλω να παθει κάτι. Ίσως εγώ δεν το χω.
Το πάθημα γίνεται μάθημα.Ξέρεις πόσο φρικτό συναίσθημα είναι όταν χάνεις πουλιά.Αν είσαι προσεκτική δεν θα πάθεις κάτι παρόμοιο.Και το κλουβί να το πιάνεις πάντα από τον κουβά του για ευνόητους λόγους...;)
 
@Ιωάννης 2021 Ναι. Αυτό θα κάνω. ☹️
[automerge]1627154852[/automerge]
@Ιωάννης 2021 Επίσης ευχαριστώ για την βοήθεια!
[automerge]1627154864[/automerge]
@Ιωάννης 2021 Επίσης ευχαριστώ για την βοήθεια!
[automerge]1627154929[/automerge]
Καταλάθος το έγραψα δυο φορες.
 
@Ιωάννης 2021 Καλησπερα! Όπως είχα πει σε ένα μήνυμα λίγο πιο πανω θα παρω εξημερωμενο budgie αλλά διάβασα ότι αυτα που είναι τάισμενα στο χέρι πρώτων δεν έχουν αντίσωματα, δεύτερον αυτός που τα ταΐζει μπορεί να έχει κάνει κάποιο λάθος και το budgie να αρρωστήσει μετά από λίγο καιρό και τρίτων η ψυχολογία τους δεν είναι τόσο καλή ... Επομένως το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι θα είναι εξημερωμένο αλλά και πάλι κάνεις δεν το εγγυάται ότι θα είναι όντως εξημερωμενο η θα θέλει δουλειά ακόμη... Άρα? Τι πρέπει τελικά να πάρω? Άγριο η εξημερωμενο? Ευχαριστώ για τον χρόνο σάς.
 
διάβασα ότι αυτα που είναι τάισμενα στο χέρι πρώτων δεν έχουν αντίσωματα, δεύτερον αυτός που τα ταΐζει μπορεί να έχει κάνει κάποιο λάθος και το budgie να αρρωστήσει μετά από λίγο καιρό και τρίτων η ψυχολογία τους δεν είναι τόσο καλή
Για βαλε μας και την πηγη απο την οποια διαβασες αυτες τις πληροφοριες
 
@Tony Forpus Συγγνώμη αλλά δεν θελω να κάνω διαφήμιση ουτε δυσφήμιση . Το διάβασα από ένα σάιτ για παπαγάλους.
 
@Ameli Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...Το να είναι ταϊσμένα από τη μητέρα τους δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να είναι ταϊσμένα στο χέρι από άνθρωπο. Σαφώς η δική μου πείρα δεν συγκρίνετε με αυτή των ειδικών,όμως δεν έχω ακούσει να ισχύει κάτι τέτοιο...Είσαι σίγουρη ότι στο σαιτ που μπήκες συμπεριλαμβάνονται ειδικοί;
 
@Ιωάννης 2021 Για τα αντισώματα έχει λογική κατά την γνώμη μου γιατί μόνο οι μητέρες των ζώων οι των ανθρώπων τους προσφέρουν από την αρχή της ζωής τους τα απαραίτητα αντισώματα. Τώρα για την ψυχολογία δεν ξέρω αλλά επίσης συμφωνώ και με το ότι μπορεί αυτός από τα ταΐζει να κάνει ένα λάθος... Τι να πω ...
 
@Ameli

Φυσικα και εχεις το δικαιωμα να μην αναφερεις την πηγη αλλα αυτοματως η πληροφορια μου μεταφερεις ειναι ανευ ουσιας απο την στιγμη που δεν ειναι η προσωπική σου αποψη.
 
Back
Top