Φροντίδα Πόσο χρόνο πρέπει κάποιος να διαθέτει για ενα budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Ameli καλησπέρα και από εμένα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο παίρνουμε παπαγαλάκια από εκτροφείς που εμπιστευόμαστε και ξέρουμε. Από εκεί που πήρα τον Τζόι ο εκτροφέας του δεν τον πήρε κατευθείαν από την φωλιά αλλά μετά την 15η μέρα, ότι αντισώματα ήταν να πάρει από την μαμα του τα πήρε. Για το λάθος εξήγησα και παραπάνω,αν κάνει λάθος το παπαγαλάκι θα φύγει εκείνη την ώρα και όχι μετά από κανένα μήνα (άλλωστε οι σωστοί εκτροφείς τα κρατάνε 1-2 εβδομάδες αφού έχουν απογαλακτιστεί ώστε να μην συμβεί κάτι) τώρα για την ψυχολογία…τι εννοείς; Ότι χάνει τους γονείς του και στεναχωριέται; Ούτε εγώ έχω ακούσει κάτι παρόμοιο και ούτε έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα προφανώς η απόφαση είναι δίκη σου,αλλά πραγματικά δεν πιστεύω πως το τάισμα στο χέρι δημιουργεί τέτοια προβλήματα.
 
@christina07 Από εκεί που θα το πάρω έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά . Δηλαδή μετά από 15 ημερών ταΐζονται και τα δίνουν απογαλακτισμενα. Οποτε δεν υπάρχει θέμα από ότι κατάλαβα... Ευχαριστώ για την βοήθεια!
 
μπορεί αυτός να κάνει ένα λάθος.
Τι είδους λάθος να κάνει ένας εκτροφέας; Αυτός που ειδικευτείτε στην φροντίδα μικρών πουλιών και νεοσσών;Οι εκτροφείς είναι υπεύθυνοι για τα πάντα.Σε τι ηλικία θα πουλήσουν ένα πουλί,πως θα το ταΐσουν και από πότε... βέβαια ότι τα λάθη ανθρώπινα είναι ακόμα και ένας εκτροφέας θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να κάνει λάθος.Αν ο εκτροφεας είναι κάποιος που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε το καλύτερο θα ήταν να πάρουμε από αυτόν το πουλί, όπως είπε και η Χριστίνα.Προφανώς η απόφαση είναι αποκλειστικά δίκη σου και εσύ θα επιλέξεις τι θα κάνεις και τι όχι χωρίς την δική μας παρέμβαση.
 
@Ιωάννης 2021 Καλημερα ! Διάβασα ξανά το σάιτ του εκτροφεα και είδα ότι στην περιγραφή έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που μου είπε και η Χριστίνα οπότε νομίζω δεν υπάρχει θέμα... Τι λέτε? Επίσης όταν θα το φέρω στο σπίτι και μετά από δυο με τρεις ημέρες που θα το αφήσω να συνηθίσει τον χώρο κλπ οταν θα βάλω το χέρι στο κλουβί θα με φοβάται η επειδή είμαι ταισμενο στο χέρι θα νιώθει άνετα μαζί μου? Ευχαριστώ πολύ
 
@Ameli Εγώ δεν έχω εμπειρία από πουλιά εκτροφείων άλλα υποθέτω δεν θα φοβάται αφού θα είναι εξοικειωμένο με τους ανθρώπους...Ας απαντήσει καλύτερα κάποιος που έχει αποκτήσει πουλί από εκτροφέα.Μάλιστα μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο τον εκτροφέα για να σου πει τη γνώμη του...
 
@Ameli υπό κανονικές συνθήκες το αφήνεις καμία εβδομάδα να συνηθίσει τον χώρο. Ο δικός μου πάντως από τον εκτροφέα πήδηξε πάνω μου και δεν με άφηνε, όταν προσπάθησα να του αλλαξω κλουβι (από μεταφοράς στο κανονικό του) απλά δεν έμπαινε και καθόταν μαζί μου,ε τον άφησα και εγώ του έδωσα λιχουδιές και όλα καλά. Αυτό θα στο δειξει το ίδιο το πουλί, αν είναι φοβισμένο (που είναι το φυσιολογικό) δοκίμασε να του δώσεις μια λιχουδιά,φοβάται; Το αφήνεις, δεν φοβάται; Του δίνεις την λιχουδιά. Γενικά ότι και να διαβάσεις ότι κι αν σου πούμε, θα πρέπει να σου το δειξει το ίδιο.
 
Back
Top