Φροντίδα Πότε ένας παπαγάλος είναι έτοιμος να βγει από το κλουβί;

Πόσο χρονών/μηνών είναι το κοκατίλ σου;
Από την δικιά μου εμπειρία είναι σίγουρα θέμα χαρακτήρα..
Ο ένας δεν έχει τόσες αναστολές, και ο άλλος μπορεί να είναι πιο φοβιτσιάρης.. Όλα παίζουν. Συνέχισε πάντως τις προσπάθειες και θα δεις ότι στο τέλος θα σε εμπιστευτεί και θα ανέβει στο χέρι σου :)
 
Mporis gia arxi apla na ton afinis me anixti porta gia 3 ores...gia na vgei monos tou...xoris diki sou voithia...An den tha vgei den mpeirazi, tha dokimasis ayrio, methavrio, kai kapoia mera tha vge monos tou,...etsi monos tou kai tha mpei...Mono na min ton stressaris me to xeri sou...

Kai mi ksexnas na kripsis ola ta epikintina antikimena kai na skepazis tous megalous kathreptes...
 
Μπερδευτηκα!

τελικα πιος ειναι ο καλυτερος τροπος να εκπεδευσεις τον παπαγαλο σου να περιμενεις να σε συνηθισει για να τον βγαλεις απο το κλουβι του η να τον βγαλεις απο το κλουβι του και να προσπαθεις να τον πλησιασεις. Γραψτε μου την γνωμη σας :D
 
Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις λίγο υπομονή; :) Αν είναι κάποιος μέσα, γνωρίζει την απάντηση σε αυτό που ρωτάς και θέλει να απαντήσει, να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνει κάποια στιγμή.
 
εγω προσωπικα θα σου προτεινα να περιμενεις μεχρι να σε συνηθισει...
αν θελεις ομως μπορεις να του ανοιξεις την πορτα για να βγει εξω και βλεπεις αντιδρασεις.
 
Μπορεί να τον έχεις 5 χρόνια και το πουλί να μην έχει εξοικειωθεί. Πολύ σημαντικό είναι να περνάς και αρκετό χρόνο μαζί του. Δηλαδή για να επιτύχεις πλήρη εξημέρωση, δεν αρκεί να το φροντίζεις (τροφή, νερό, καθαριότητα), να κάθεσαι να του μιλάς και να το χαϊδεύεις για μερικά λεπτά και μετά να είναι μόνο του.
Πιστεύω πως η εξημέρωση γίνεται πιο δύσκολή όταν το πουλί βρίσκεται εκτός κλουβιού και δεν έχει κομμένα τα φτερά. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς περισσίτερο χρόνο γιατί θα πετάει από εδώ και από 'κεί και φυσικά είναι απαγορευτικό να το κυνηγάς. Τώρα το αν θα το βγάζεις για να κάνει τη βολτίτσα του στο δωμάτιο είναι άλλο θέμα (ας μη κάνεις τότε την εκπαίδευση). Σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να το πιάσεις για να το βάλεις στο κλουβί του, όταν πεινάσει θα πάει μόνο του.
 
δηλαδη θα ηταν καλυτερο να τον βγαζω απο το κλουβι του ωστε να τον προσεγκισω πιο ευκολα
 
μαλλον δεν προσεξες καλα τι ηθελε να σου πει η Εφη.
οπως λεει και η Εφη, η εξημερωση γινεται πιο δυσκολη εκτος κλουβιου διοτι το πουλι δεν σε ξερει ακομα, ενα το κρατουμενο, και δευτερον αφου θα βγει και πρωτη φορα απο το κλουβι θα ειναι σαν χαμενο... Μην περιμενεις να ερθει σε σενα απο την πρωτη μερα...χρειαζονται περισσοτερες απο μια εξοδους για να πεις οτι θα γινει κατι...
 
το πουλι τι ηλικια εχει;
οταν πηγαινεις κοντα του το βλεπεις να φοβαται;
οταν βαζεις μεσα το χερι σου για να του δωσεις καποια λιχουδιτσα... Ερχεται να την παρει;
 
Τον παπαγάλο μου τον έβγαλα από το κλουβί του δύο εβδομάδες μετά την αγορά του! Σίγουρα δεν ήταν εξοικειωμένος μαζί μου, ούτε με τον χώρο κι εγώ δεν ήξερα ακριβώς πως να τον χειριστώ, ήταν αρκετά αναστατωμένος και απόμακρος στις αρχές.. Ασχολιόταν μαζί μου όποτε ήθελε εκείνος και έμπαινε στο κλουβί του όποτε ήθελε, δλδ όταν πεινούσε! 😛 Με καθημερινή ενασχόληση, αρκετή υπομονή και πολλές λιχουδιές για "μπράβο" έχει αλλάξει πάρα πολύ! Είναι πολύ ήρεμος, δεν φωνάζει καθόλου παρά μόνο όταν παίζει, μπαίνει στο κλουβί του όταν του το ζητάω, του αρέσει να κάθεται στον ώμο μου και φυσικά να παίζουμε! Τα φτερά του δεν τά 'χω κόψει, ούτε έχω σκοπό να το κάνω και τον έχω σχεδόν 10 μήνες!
Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να τον εκπαιδεύσεις είναι να έχεις χρόνο και υπομονή! 😉
 
η εξημερωση γινεται πιο δυσκολη εκτος κλουβιου διοτι το πουλι δεν σε ξερει ακομα, ενα το κρατουμενο, και δευτερον αφου θα βγει και πρωτη φορα απο το κλουβι θα ειναι σαν χαμενο... Μην περιμενεις να ερθει σε σενα απο την πρωτη μερα...χρειαζονται περισσοτερες απο μια εξοδους για να πεις οτι θα γινει κατι...

Ακριβώς! Πρώτα η εκπαίδευσή στο κλουβί, να σε συνηθίσει δηλαδή (γεγονός που απαιτεί χρόνο) και έπειτα μπορείς να το πλησιάζεις και έξω και να παίζεις μαζί του (όταν θα νοιώθει ασφάλεια)
Μέχρι να σε συνηθίσει μπορείς να το βγάζεις έξω χωρίς να το κυνηγάς για να το βάλεις μέσα στο κλουβί του και χωρίς να το πιέζεις να έρθει κοντά σου ή να κάνει οτιδήποτε.
Γενικότερα, ακόμη και στην εκπαίδευση δε χρειάζεται να επιμένεις όταν βλέπεις ότι ο παπαγάλος εκείνη τη στιγμή δε θέλει να τον ενοχλείς. Μπορείς να τον αφήσεις και να επιστρέψεις για την εκπαίδευση μετά από λίγη ώρα και να συνεχίσεις μόνο αν βλέπεις ότι ενδιαφέρεται και δεν ενοχλείται. Σε αντίθετη περίπτωση είναι εύκολο να χάσεις την εμπιστοσύνη του και την επόμενη φορά να χρειαστεί να δουλέψεις πολύ περισσότερο μαζί του για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
ποπο ρε παιδια ο αδερφος μου θελει να αγορασει ενα παπαγαλο Budgie αλλα ι μανα μας φοναζει και μας σπαει τα νευρα
 
ποπο ρε παιδια ο αδερφος μου θελει να αγορασει ενα παπαγαλο Budgie αλλα ι μανα μας φοναζει και μας σπαει τα νευρα

Αν υπάρχει πρόβλημα με τα άλλα μέλη της οικογένειας καλύτερα να μη το πάρει. Τα παπαγαλάκια Budgie είναι φωνακλάδικα και καθημερινά χρειάζεται καθάρισμα ο χώρος γύρω από το κλουβί τους. Επίσης αν και μικρά σε μέγεθος παράγουν αρκετή σκόνη η οποία αργά ή γρήγορα θα σπάσει τα νεύρα της μητέρας σου, ειδικά αν έχει πάθος με την καθαριότητα.
Έπειτα όταν έχεις ένα άτομο στην οικογένεια, το οποίο είναι πολύ αρνητικό απέναντι σε κάποιο κατοικίδιο, δε σε αφήνει το όλο αρνητικό κλίμα να χαρείς την σχέση με το ζωάκι και να το αγαπήσεις. Έτσι είναι πολύ πιθανό να αρχίσει ο αδερφός σου να το βαριέται και να το παραμελεί, και αυτό δε θα ήταν καθόλου καλό για το παπαγαλάκι.
Τα ζώα τα παίρνουμε στο σπίτι και τους προσφέρουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή. Σε καμία περίπτωση δε τους στερούμε τα δικαιώματά τους, αυτά που θα μπορούσε να τους τα προσφέρει κάποιος άλλος. Για το λόγο αυτό προτείνω να σκεφτεί πολύ σοβαρά όχι μόνο τις επιθυμίες του αλλά και τις υποχρεώσεις που θα έχει απέναντι στο Budgie καθώς και την κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσει.
 
Back
Top