Αναπαραγωγή Πότε αρχίζει η αναπαραγωγή της καρδερίνας;

vasilhsbill

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2008
Μηνύματα
10
Πόλη
Κιλκίς
ειμαι καινουριο μελος, και θα ηθελα να μαθω ποτε πρεπει να αρχιζει η προετοιμασια για αναπαραγωγη της καρδερινας
 
απο οτι εχω διαβασει οι καρδερινες ζευγαρωνουν μια φορα την ανοιξη και μια στα μεσα του καλοκαιριου τωρα αμα μπορεις να τις ζευγαρωσεις εκτος εποχης με τεχνητη ζεστη και τετοια δεν ξερω.
 
Στη φύση ζευγαρώνουν προς το τέλος της άνοιξης. Σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος (διάρκεια φωτισμού, θερμοκρασία) μπορούν να ζευγαρώσουν νωρίτερα, εφόσον οι συνθήκες αυτές προσομοιώνουν την εποχή που αναφέρω.

Αν δεν έχεις άλλους λόγους για το αντίθετο, θα σου πρότεινα να υπολογίζεις σε κανονικές συνθήκες τα μέσα Απριλίου
 
θελουν μεγαλη διαδικασια για να επιλεξουν ταιρι και θελει μια μεγαλη κλαρα μεσα στον χωρο που ειναι γιατι θελουν να εχουν κρυμμενη τη φωλια τους
 
Και όπως λέει και ο λαός μόλις ανθίσουν οι αμυγδαλιές
Φιλικά
 
Αν εννοείς αναπαραγωγή καρδερίνας με καρδερίνα και ειδικά μέσα στο κλουβί η αναπαραγωγή ξεκινάει από αρχές Σεπτεμβρίου. (προετοιμασία-γνωριμία-ταίριασμα)
Αν μιλάμε για πουλιά παλιά εκτροφής που έχουν ζευγαρώσει τουλάχιστον μία φορά και είναι ήμερα η προετοιμασία μπορεί να ξεκινήσει και λίγο αργότερα.
Στην περίπτωση που θέλεις να ζευγαρώσεις καρδερίνα με καναρίνι εξαρτάται και πάλι γιατί πουλιά μιλάμε. Παίζουν πολλύ παράγοντες ρόλο.Αν τα πουλιά είναι εκτροφής αν είναι φετινά αν έχουν ξαναζευγαρώσει και αν πάνε με κανάρα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση θέλει υπομονή.
 
Back
Top