Αναπαραγωγή Πότε θα εκκολαφθούν τα αυγά των Lovebirds μου;

Makis. Parrots

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2017
Μηνύματα
55
Πόλη
Πάτρα
Χαίρετε,
Εχω ενα ζευγάρι λοβακια που μου εκαναεκαναν το πρωτο τους αυγό στις 8/02. Μετα ανα 2 ημερες εκαναν αυγα μεχρι που εφτασαν τα 6. Μικρο ακομα ομως δεν βγηκε! Ακουω συμβουλές...
 
Καλησπέρα. Ο χρόνος επώασης για τα lovebirds είναι 21 με 23 ημέρες. Περίμενε περίπου 25 μέρες από την γέννηση του τελευταίου αυγού και αν δεν έχεις κάποιον νεοσσό αφαίρεσε τα αυγά (άσπορα) και πέταξέ τα να μην ταλαιπωρείς άδικα τα πουλιά.Αν θες γράψε μας συνθήκες διαβίωσης και διατροφή για να σε βοηθήσουμε καλύτερα αν θες να προχωρήσεις σε δεύτερη γέννα ή έχεις κάποιες άλλες απορίες.
 
Είσαι σίγουρος πως είναι ζευγάρι και όχι δύο θηλυκά; Έχεις κάνει τεστ ή έχεις δει ζευγαρώματα;
 
Αυτα ηταν τα αλλα που εχω! Ηταν θυλικα και τα δυο γιατι εκαναν 8αυγα στο συνολο! Αυτα τωρα ειναι αλλο ζευγαράκι με DNA και δαχτυλιδι

Τους εχω κόκαλο σουπιας, αυγοτροφη που τους φτιάχνω μονος, παπαγαλινη, ηλιόσπορο, μήλο,ζωχο μερα παρα μερα. Αυτα απο διατροφή. Αν μετρώ σωστα τις μερες τα δυο πρωτα μαλλον ειναι ασπορα. Σωστα;
 
Τους εχω κόκαλο σουπιας, αυγοτροφη που τους φτιάχνω μονος, παπαγαλινη, ηλιόσπορο, μήλο,ζωχο μερα παρα μερα. Αυτα απο διατροφή.
Η παπαγαλίνη δεν ενδείκνυται για lovebirds και γενικά για μεσαίους παπαγάλους που χρειάζονται πιο μεγάλη ποικιλία σπόρων. Ο ηλιόσπορος από την άλλη είναι πολύ λιπαρός σπόρος, με τρομερή αποδοχή από τα πουλιά αλλά μπορεί να τους δημιουργήσει λίπος. Υπάρχουν στην αγορά εξειδικευμένα μείγματα σπόρων για lovebirds χωρίς ηλιόσπορο και θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά. Μπορείς να δίνεις λίγο ηλιόσπορο 1 φορά την εβδομάδα σαν λιχουδιά. Εναλλακτικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μείγματα για μεσαίους παπαγάλους με ηλιόσπορο σε ποσοστό καθορισμένο από τον παραγωγό.Φρούτα πρόσφερε μία φορά την εβδομάδα (λόγω της ζάχαρης που περιέχουν) λαχανικά, χόρτα και χλωρά βότανα 3-4 φορές την εβδομάδα. Μπορείς να εμπλουτίσεις την διατροφή τους και από τα είδη στις σχετικές λίστες
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/. Προτίμησε ξινόμηλο αντί για κόκκινο μήλο.Αν μπορείς γράψε μας την συνταγή της αυγοτροφής σου.

Αν μετρώ σωστα τις μερες τα δυο πρωτα μαλλον ειναι ασπορα. Σωστα;
Σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης του πρώτου αυγού τα άσπορά σου αυγά πρέπει να είναι τέσσερα. Μην κάνεις όμως τίποτα μέχρι να περάσει και η ημερομηνία επώασης του τελευταίου αυγού.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα πρώτα τρία αυγά δεν έχουν πιθανότητες. Τα υπόλοιπα 3 έχουν ακόμη περιθώριο.

Nα κανω αυριο ωοσκοπηση;
Αν έχεις εμπειρία, γιατί όχι. Διαφορετικά, θα έλεγα να τα αφήσεις μέχρι τις 23-24 ημέρες από το τελευταίο και μετά να τα αποσύρεις όλα μαζί.
 
Μπορεί από όλα να έχει γονιμοποιηθεί και μόνο ένα, κάτι που σημαίνει ότι αν θέλεις να αποφύγεις την ωοσκόπηση, πρέπει να περιμένεις 23-24 μέρες μετρώντας από τις 20/2.
 
δε καταλαβαινω τι εννοεις! 6 αυγα δεν ηταν; Τα τρια πρωτα ειπαμε ειναι ασπορα. Τα υπολοιπα δε γινεται να σχηματιζονται τωρα, πρεπει να ειναι ετοιμα να βγουν!
 
4 ειναι μαυρο το εσωτερικο τους.
1 ειναι μαυρο αλλα οχι ολοκληρο
1 φαινεται να σχήμα τι μαστίζεται το παπαγαλάκι.Αυτα φαινόντουσαν, αυτα εγραψα
 
4 ειναι μαυρο το εσωτερικο τους.
1 ειναι μαυρο αλλα οχι ολοκληρο
1 φαινεται να σχήμα τι μαστίζεται το παπαγαλάκι.Αυτα φαινόντουσαν, αυτα εγραψα

ναι σε αυτο σου απαντησα οτι δε γινεται να σχηματιζεται τωρα το πουλακι σε ενα αυγο που θα επρεπε σημερα να βγει το πουλακι!
 
δε καταλαβαινω τι εννοεις! 6 αυγα δεν ηταν; Τα τρια πρωτα ειπαμε ειναι ασπορα.

Δεν ειπε ποτε οτι σιγουρα ειναι ασπορα τα μισα μια υποθεση εκανε..

Mπορει να ειναι τα μισά ασπορα και τα αλλα οχι;

Μετα απο αυτη την απαντηση σου

και το τριτο θα ελεγα! αλλα αστα ετσι κι αλλιως καποιες μερες ακομα και βλεπεις!

Αν δεν εχει μπερδεψει τις μερες τοτε τα 4 που βλεπει τελειως μαυρα ειναι απο μερα σε μερα να βγουν και σ αυτα που βλεπει πουλακι να σχηματιζεται ειναι τα τελευταια.
 
Back
Top