Αναπαραγωγή Πότε θα εκκολαφθούν τα αυγά των Lovebirds μου;

Αν όμως δεν έχει μπερδέψει τις ημέρες, και πράγματι άρχισε το κλώσημα από τότε που υπολογίζει, τότε κάποια είναι ήδη πεθαμένα μέσα στο αυγό και κάποια από αυτά ενδέχεται όχι να σχηματίζονται, αλλά να αποσυντίθενται.
Πιστεύω βέβαια ότι δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζω (απλά το γράφω για να υποδείξω ότι όλες οι πιθανότητες παίζουν) και φυσικά ο φίλος μας θα πρέπει με υπομονή να αναμείνει μερικές μερούλες ακόμα.
 
Δλδ συγνωμη θες να μου πεις οτι απο 8 του μηνα που εκανε το πρωτο αυγο και σημερα εχουμε 10 Μαρτιου, εχει περασει ενας μηνας και θα βγουν πουλακια;(στα πρωτα αυγα αναφερομαι)
Εμεις μπορουμε να μιλησουμε με βασει αυτα που μας λεει και τις ημερομηνιες! Αν δεν ειναι σωστες δε μπορω να το γνωριζω εγω ουτε κανεις!
 
upload_2018-3-10_18-54-58.webp

Καλησπέρα. Στη φωτογραφία παραπάνω βλέπουμε έναν οδηγό ωοσκόπησης. Επειδή αφορά αυγά καναρινιών στις εικόνες 3 και 5 υπολόγισε άλλες 4-5 μέρες. Στην εικόνα 4 έχουμε νεκρό έμβρυο σε πρώιμο στάδιο και στην εικόνα 6 νεκρό έμβρυο σε πιο προχωρήμενο στάδιο. Σύγκρινε τις εικόνες αυτές με τα αποτελέσματα της ωοσκόπησης σου και ενημέρωσέ μας τι είδες.Αν θες ξανακάνε ωοσκόπηση για να βεβαιωθείς για τα αποτελέσματά της. Πάντως αν δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος με τις ημερομηνίες έχεις σίγουρα 3 μη σου πω 4 άσπορα αυγά.
 
στην εικόνα 6 νεκρό έμβρυο σε πιο προχωρήμενο στάδιο
Σε καναρίνια, επειδή έχω κάνει ωοσκόπηση αρκετές φορές στο τέλος πριν την επώαση, πολύ συχνά έχω δει παραπλήσια με την εικόνα 6, με λίγο μικρότερο αεροθάλαμο και το πουλάκι βγήκε ζωντανό. Είναι προφανώς θέμα διάχυτου χρώματος, διότι τα δικά μου είχαν πιο συμπυκνωμένο, δηλαδή από τα σκούρα σημεία το φως δεν περνούσε. Απλά το αναφέρω, όχι γιατί φυσικά αμφισβητώ την εικόνα, αλλά γιατί ανάλογα με τον φακό και τον φωτισμό του περιβάλλοντος (αν δεν είναι τελείως σκοτεινός ο χώρος της ωοσκόπησης) μπορεί κανείς να μπερδευτεί και να απορρίψει ζωντανό νεοσσό.
 
Σίγουρα λάθος "διάγνωση" μπορεί να συμβεί γι αυτό πρέπει πάντα να περιμένουμε 2-3 μέρες μετά την ημερομηνία επωάσεως του τελευταίου αυγού για να πετάξουμε αυγά που έμειναν.
 
Όσον αφορά τα αυγά που γεννήθηκαν πριν από 23+ μέρες, αν δεν είναι σκούρα, δεν γονιμοποιήθηκαν ποτέ. Αν είναι σκούρα, τότε η ανάπτυξη του εμβρύου διακόπηκε κάποια στιγμή στην πορεία.

Οι περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και τους λόγους που συμβαίνει αυτό, μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://community.petbirds.gr/threads/Νεκρά-πουλάκια-μέσα-στο-αυγό.2795/
https://community.petbirds.gr/threads/Εμβρυϊκή-νέκρωση-στα-πτηνά.17711/

Αυτά που δεν έχουν συμπληρώσει 23 ημέρες, αν δεν είναι σκούρα, δεν γονιμοποιήθηκαν ποτέ. Μπορούν να πεταχτούν. Αν είναι σκούρα, πρέπει απλά να τα περιμένεις 23 ολοκληρωμένες ημέρες και να τα πετάξεις μετά. Εκτός εάν βγει κάποιο πουλάκι, οπότε ανοίγεις καινούργιο θέμα και προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε να το μεγαλώσεις με όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα.
 
Συγνωμη που σας μπέρδεψα! Τι να πω ; Δεν θα κανω τιποτα. Περιμενω και θα σας πω οτι ειναι.

Περιμενε καλυτερα μερικες μερες μα δεν εγινε και κατι! Μην εχει γινει τιποτα λαθος στις ημερομηνιες και ειναι οκ τα αυγα!
 
Θα έλεγα να μη τα πετάξεις απλά, αλλά όταν αποφασίσεις να τα πάρεις, να τα ανοίξεις πάνω σε λευκό χαρτι και να βγάλεις φώτο ώστε να μπορέσουμε να σου πούμε τι έχει γίνει...
Ήταν γονιμοποιημένα και σταμάτησε η ανάπτυξη;
Ήταν άσπορα;
Έτσι θα μπορείς να καταλάβεις ίσως το σημείο που κάτι δε πήγε καλά και δεν είχε καλή εξέλιξη η γέννα σου.
 
Αποτελεσματα (λιγο ασχημα)
1 survivor που εσκασε κανονικα!
5 νεκρά μέσα στα αυγα, ολα σε διαφορετικα στάδια.
Το ενα ισα που σχηματίστηκε και τα αλλα σε μεγαλυτερο σταδιο.
Αυτα δυστυχως
 
Είναι η πρώτη τους γέννα;
Αν ναι, συνήθως τέτοιες αποτυχίες λίγο πολύ τις περιμένουμε σε πρωταρικα ζευγάρια.
Το θετικό είναι ότι όλα ήταν ένσπορα...άρα και καρπερό το αγόρι σου.
Το πιθανότερο να της ξέφευγαν τα αυγά και να μη τα σκέπαζε καλά...ή έμεινε κάποια στιγμή λίγο παραπάνω εκτός φωλιάς. Η φωλιά που τους έχεις βάλει, έχει βαθούλωμα σε κάποιο σημειο ώστε να βοηθάει τα αυγά να μένουν πιο εύκολα μαζεμένα.Αυτή η λεπτομέρεια πιθανόν να έλυνε τέτοιο είδους προβληματα με λιγότερα δυσάρεστα αποτελέσματα.
Επίσης καλό είναι να τσεκάρεις πάντα το ζευγάρι πριν πας για ύπνο ώστε να σιγουρευτείς οτι το ζευγάρι είναι στις θέσεις τους και αυγά έχουν κάποιον να τα ζεσταίνει(αυτό αν ζουν μέσα στο σπίτι και μπορείς να το κάνεις)
Αν και σε επόμενη γέννα έχεις τέτοια αποτελέσματα... Με πολλά νεκρά έμβρυα μέσα στο αυγό, ενώ η διαδικασία εκκόλαψης-κλωσίματος κυλάει νορμάλ... Θα αναζητήσεις μήπως οι γονείς φέρουν κάποιο πρόβλημα ή ο συνδυασμός τους έχει αυτά τα αποτελέσματα..
Να σου ζήσει ο "survivor" !
 
ενα ενα, δε πειραζει! Κατι εγινε πιθανοτατα απο αυτα σου ανεφερε ο Βαγγελης, εκτος αν ειναι κατι γονιδιακο(που δε νομιζω)! Δυστυχως συμβαινουν κι αυτα! Θα δωσουν τη προσοχη τους τωρα στο ενα μωρακι!
 
Να το χαίρεσαι το πιτσιρικάκι σου! Και αν θέλεις, και έχεις τον χρόνο, θα ήταν πολύ ωραία για όλους εμάς εδώ να "παρακολουθούμε" την ανάπτυξή του μέσα από φωτογραφίες...
 
Back
Top