Αναπαραγωγή Πότε θα καταλάβω ότι είναι έτοιμα για ζευγάρωμα;

εχω 3 μερες την θηλικια μαζι με τον αρσενικο. Αυτος που πιρα το θυλικο μου ειπε μετα απο 3 μερες βαζεις τιν φωλια και το νιμα. Και αρχιναν σιγα σιγα ναφτιαχνουν τιν φωλια.. Να τιν βαλο;ι να περιμενο κι αλλο;
 
stavros10 από αυτά που έχω διαβάσει εδώ όταν η θηλυκιά αρχίζει να στρώνει τη φωλιά τότε βγάζεις το χώρισμα και τα αφήνεις να κάνουν τα δικά τους...
 
το θεμα ειναι οτι δν εχω ζευγαροστρα με χωρισμα.. Ειναι ολοι μαζι.. Και καθε μερα το προσπαθαν το πραμμα αν και το ασπρο καναρινακι... Δν του καθεται το ατιμο βρομα ι κατασταση γι αυτο και ρωταο..
 
βασικά καρντάσι αν είναι και τα δύο έτοιμα μπορεί και να μη χρειαστεί να τα έχεις χωριστά αλλά κατά κανόνα τους βάζεις το χώρισμα για να συνηθίσουν το ένα το άλλο.
 
ειναι η 3η μερα που τα χω μαζι και τα πανε ολο και καλιτερα φιλε αυριο μεθαυριο λεω να βαλο τιν φωλια
 
σταυρο μην βιαζεσαι! Η υπομονη ειναι βασικο στα καναρινια. Δωσε βαση στη σωστη διατροφη του ζευγαριου σου και τα αλλα θα τα κανουν μονα τους. Μην αωγχωνεσαι μπορει να κανουν και 1 μηνα να φτιαξουν φωλια δεν γινεται αμεσως.
 
χμμ ναι σωστος τα δινο το νιζερ και αυγοτροφη απο ενα πετ σοπ εδω στιν καλαμαρια.. Με ειπε αυτη τιν εποχη χρειαζονται τα καναρινια πολλες βιταμινες σινιθως βαζο και λιγο μιλαρακι και μαρουλι.
 
μαρουλι εγω δεν τους βαζω τωρα γιατι μπορει να δημιουργησει διαρροια. Εκτος το νιζερ και την αυγοτροφη να βαζεις αυγο βρασμενο καλα και πολυβιταμινες στο νερο τους.
 
αυγο βρασμενο μαζι με τον κροκο να το δωσο; Σορυ που σε πριζω αλλα αν εισαι πρωταρις ετσι ειναι..
 
καθολου δε με πριζεις. Κι εγω οταν δεν ηξερα ρωταγα. Θα το κοβεις στη μεση και θα το δινεις μαζι με τον κροκο αφου πρωτα το εχεις βρασει καλα.
 
Τη Κυριακή του Πάσχα η κανάρα μου έκανε το 5 αυγό αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει κανένα. Πόσο να περιμένω ακόμα. Σήμερα το πρωϊ έκανα ωοσκόπηση και τα δύο από τα πέντε φαίνεται να έχουν μέσα κάτι.
 
Back
Top