Αναπαραγωγή Πότε θα καταλάβω ότι θα αρχίσουν να κλωσσανε οι φασιανοί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kozakosta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kozakosta

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2014
Μηνύματα
4
Ερώτηση... έχω έναν αρσενικό φασιανό και δυο θηλυκές, οι θηλυκές άρχισαν εδώ και μια βδομάδα να γεννάνε αυγά και τις τα παίρνω από τις φωλιές (τα περισσότερα τα βρίσκω κάτω) μέχρι να μαζευτούν 15-20 να τα βάλω να τα κλωσήσουν. Πότε θα καταλάβω ότι θα αρχίσουν να κλωσσανε;
 
Γιατί οι φασιανοί, οι πέρδικες και τα ορτύκια δεν κλωσούν όταν είναι σε κλουβιά.
Τα αυγά που γεννάνε τα μαζεύουμε και τα βάζουμε σε εκκολαπτική μηχανή ή πχ τα αυγά από πέρδικες μπορούμε να τα βάλουμε να τα κλωσήσουν κότες νανάνια.
 
τα έβαλα σε εκκολαπτική μηχανή αλλά δεν βγάλαν τίποτα... Μάλλον ο αρσενικός δεν έχει σπόρο.
 
Φιλε Κοζακοστα εχω και εγω ζευγαρια φασιανων κ οπως λες μαζευω τα αυγα απο κατω κ τα βαζω σε πιθανα σημεια που θα κατση η μανα. Οταν γεννησουν κ τα τελευταια(συνηθως 17-20)παει κ καθεται το θυληκο. Την πρωτη χρονια δεν ειχα επιτυχια την δευτερη εκατσαν κανονικα οι μανες. Πηρα μια γεννα γυρω στα 12 πουλια, περσι (Απριλη 2013) φετος μου κανανε απο 2 ωοτοκιες με 20 αυγα η καθε φορα συνολο 80 αυγα την πρωτη φορα ηταν ασπορα την δευτερη σποριασμενα αλλα δεν μπορεσα να κρατησω νεοσσους για καποιο λογο σιγα σιγα πεθεναν αλλα οχι απο ασθενεια αλλα τα χαλασε ποντικος αλλα τα πατησε αρσενικος κτλ. Εβαλα και στην μηχανη 10 αυγα πηρα 9 πουλια αλλα δεν εζησε κανενα μαλλον απο απειρια δικια μου αφου πρωτη φορα χρησιμοποιησα μηχανη. Τωρα σκεφτομαι να φτιαξω θερμομανα. Εχτες μου ψοφησαν 2 αρσενικη μεγαλα πουλια δεν ξερω απο τι μαλλον φιδι η μελλισα. Του χρονου θα προσπαθησω παλι τα πουλια τα εχω σε κλουβες μεσα σε αγριο χωραφι κ ειναι σαν να ζουνε σε αγριο μερος και ειναι Κολχικοι φασιανοι. Θελη επιμονη το πραγμα δεν γινεται αλλιως.Φετος θαπαρω κ νανακια κοτες για παραμανες ισως βοηθηση κ αυτο.
 
Back
Top