Γενικά Πότε θα μπορούσα να πάρω παρέα στο καινούργιο καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης helen
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

helen

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2008
Μηνύματα
24
Πόλη
Τρίπολη
γειά σε όλους! Τελικά πηρα χθές το καναρίνι μου! 🙂 Αν και ήθελα 2 στο πετ σοπ μου είπαν ότι θα τσακώνονται αν είναι 2 μαζί και ετσι πήρα 1 αρσενικό καναρίνι! Μου είπαν ότι θ' αρχίσει να κελαιδά σε 3 μέρες! το έχω στο δωματιό μου! Πότε θα μπορούσα να του πάρω παρέα; Μήπως ξερει κάποιος πότε είναι η περίοδος ζευγαρώματος; Είναι 8 μηνών το καναρινάκι μου! Υπάρχει περίπτωση να ημερέψει με τον καιρό? γιατί είναι ανύσηχο και τρομάζει οταν πηγίνω κοντά. :) Ακόμα το έχω βάλει ψηλά πειράζει σε κάτι όταν το κατεβάζω το κλουβί για να το καθαρισω; Π.χ θα πάψει να κελαιδά;
 
Γειά σου Ελένη. Για να τσακώνονται θα πρεπει να είναι 2 αρσενικά στο ίδιο κλουβί. Το οτι θα αρχίσει να κελαϊδά σε 3 μέρες είναι σχετικό. Μπορεί να αρχίσει αμέσως ή σε περισσοτερες ημέρες. Εξαρτάται απο το πόσο γρήγορα θα εξοικειωθεί στο χώρο σου.
Η περίοδος ζευγαρώματος έχει ήδη αρχίσει, οπότε μπορείς να του πάρεις παρέα.
Είναι τρομαγμένο γιατί άλλαξε περιβαλλον. Φυσικά και δεν πειράζει να το κατεβάζεις για να το καθαρίσεις. Πως θα γίνει άλλωστε;/
 
Αν και τα παιδια που φροντιζουν καναρινια ειναι πιο αρμοδιοι θα σου πω κι εγω την αποψη μου γιατι ειχα καναρινια παλιοτερα. 8 μηνων ειναι λιγο μικρος νομιζω για να τον βαλεις για αναπαραγωγη... Ποιος ο λογος βιασυνης; Μολις τον πηρες και ακομη δεν ξερεις αν εχει σταθεροποιησει τη φωνη του... αν τον βαλεις με θηλυκο δεν θα κελαηδαει κανονικα. Μπορεις να αφοσιωθεις στην φροντιδα του φετος, να μαθεις τις ιδιαιτερες συνηθειες του και τις αναγκες του και να ασχοληθεις με αναπαραγωγη του χρονου. Επισης διαβασα οτι εχεις και ενα παπαγαλακι. Για να μην επηρεστει πολυ η φωνη του καναρινιου εγω θα σου συνιστουσα να τα εχεις σε διαφορετικα δωματια. :)
 
Σε ευχαριστω red που μου απάντησες! Να σε ρωτησω εάν τον παρω και τον πάω σε καποιο άλλο μερος του σπιτιού θα τον επιρρεάσει; Επίσης μεχρι ποιο΄μήνα ζευγαρώνουν; 🙂
 
Ελένη ο Ανέστης έχει δίκιο. Δεν πρόσεξα οτι το καναρινάκι σου είναι 8 μηνών. Είναι μικρό ακόμη. Μπορείς να του αλλάξεις χώρο, αλλά μην το κάνεις συνέχεια. Δεν θα συνηθίσει ποτέ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
Καταρχήν να χαίρεσε τον μικρούλη σου και να σου ζήσει. Καταρχήν το πουλί θέλει 1-2 εβδομάδες προσαρμογής αναλόγως του χώρου που είναι και τον θόρυβο που έχει (κίνηση ανθρώπων κτλ) Μακρυά από την κουζίνα και σταδιακά με την φροντίδα θα σε συνηθήσει. ΔΕΝ είναι παπαγαλάκι που αναζητά την ανθρώπινη επαφή. Επίσης μαζί με τα παπαγαλάκια στην αρχή δεν κάνει κ΄μέχρι να ενηλικιωθεί θα πρέπει να είναι μακρυά ώστε να μάθει να κελαϊδάει. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κάποιες φωνές καναρινιών ή αγορά CD για να ακούει και να μαθαίνει, όσο είναι μικρός. Υπομονή κ΄ζευγάρωμα του χρόνου.
Επίσης, χωρίς να γκαντεμιάσω, καλλό στην αρχή (2-3 εβδομάδες) να μην έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα πτηνά σου μην έχει τυχόν κάποια αρρώστεια.
Διάβασε και αυτό για την προσαρμογή.

Απόκτηση νέων πουλιών

Άντε καλορίζικο και καλούς απογόνους
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
Α! Ξέχασα να σου πω ότι παλιά πριν ζευγαρώσω το παπαγαλάκι μου και επειδή το καναρινάκι κελαϊδούσε συνέχεια όταν τα είχα διπλα-δίπλα ο παπαγάλος προσπαθούσε να κάνει φωνές του καναρινιού. Όλα άλλαξαν όταν μία θυλικιά παπαγαλίνα εμφανισθει στο κλουβί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
επισης θα ηθελα να σου πω να μην εχεις το καναρινι σου πολυ ψηλα αλλα να το εχεις σε μερος χαμηλο ωστε να σε βλεπει συχνα και να αρχισει να σε συνηθιζει. Το καναρινι σου αμα ειναι 8 μηνων νομιζω οτι θα εχει βρει δικο του κελαιδημα πλεον και οσο και να του βαζεις το cd αυτο θα κελαιδα με το δικο του κελαιδημα.Αλλα υπαρχουν και εξερεσεις που αλλαζουν κελαιδημα και σε μεγαλη ηλικια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
ελενη καλως μας ηρθες στην παρεα μας. Να χαιρεσε το καναρινακι σου. Οτι σου ειπανε και οι αλλοι θα συμφωνισω και εγω. Εξαλου γιατι τοση βιασυνη; καθετι στην ωρα του καλη μου:D
 
Ελένη καλημέρα οι περισσότεροι εδώ μεσα ξέρουν πολλά περισσότερα απο εμένα για τα πουλιά εγώ το μόνο που μπορώ να σου πώ σε αυτά που ρώτας είναι τα εξής: η αναπαραγώγικη περίοδος ξεκινάει πρός τα τέλει Μαρτίου αλλά πρέπει πρώτα και εσυ να τα έχεις λίγο προετοιμάσει τα πουλιά με αυγοτροφές, πολυβιταμίνες, ασβέστιο κλπ που θα μάθεις σιγα σιγα με τον καιρό. Τώρα εαν θές να του πάρεις θυληκια για να έχει παρέα παρε μια και να την έχεις σε ξεχωριστό κλουβί δίπλα στον αρσενικό για να βλεπονται δεν χρειάζετε να την βάλεις μαζί του στο ίδιο κλουβί και του χρόνου σιγά σιγά ξεκινάς και εσυ την προετοιμασία αναπαραγωγής η και φέτος εαν θές να πειραματιστείς μπορείς να το κάνεις. Τι ράτσα είναι το καναρίνι σου έχεις μάθει;

Οτι χρειαστείς όλοι εδώ το ίδιο μεράκι και αγάπη έχουμε για τα πουλιά και θα μάθεις ότι χρειαστείς αρκει να ρώτησεις

Ακης
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
Να χαιρεσαι το καναρινακι σου, να αποφυγεις την κουζινα αν σκεφτεσαι να το εχει ςμεσα, η τουλαχιστον οταν μαγειρευετε να μην ειναι μεσα το πουλι... Κι οταν θα το εχεις εξω, προσεχε τα αρπακτικα, προφυλαξε το κλουβι!:D
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
Ελένη καλώς όρισες στην παρέα μας, και να χαίρεσε τα μικρά σου.
Οκτώ μηνών το καναρίνι έχει στρώσει πλέον τις φωνές του. Ίσως κάπως τις βελτιώσει ακόμα!
Η αναπαραγωγική περίοδος εξαρτάτε και από το μέρος που έχεις τα πουλιά.
Αν είναι μέσα μπορούν να ζευγαρώσουν από το Φεβρουάριο. Αν είναι έξω από Απρίλιο. Το σίγουρο όμως είναι ότι το αρσενικό ζευγαρώνει από 1 έτους ηλικιακά, και το θυληκό από 8 μηνών. Το αρσενικό σου λοιπόν ίσως προλάβει μία περίοδο αναπαραγωγής για φέτος πριν αρχίσει η περίοδος της πτερόροιας.
Για το λόγο αυτό εγώ θα σου συνιστούσα να μην ενδιαφερθείς για φέτος με την αναπαραγωγή, αλλά ασχολήσου με την μάθηση των θεμάτων που πρέπει να γνωρίζεις για τα καναρίνια. (Διατροφή, θέματα υγιεινής, κλπ.)
 
  • Like
Αντιδράσεις: helen
Back
Top