Διατροφή Πότε μπορώ να δίνω κι άλλες τροφές στον African Grey μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eugenia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eugenia

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2016
Μηνύματα
22
Πόλη
Μήλος
Το νέο μέλος της οικογένειας μου το λένε loky και είναι african Grey γεννήθηκε 12 με 14 Αυγούστου τον έχω είδη 12 μέρες τρώει κρέμα 3 φορές την ημέρα από 2 εικοσάρες σύριγγες θα ήθελα λοιπόν να μάθω πότε μπορώ να ξεκινήσω να του δίνω κι άλλες τροφές;
 
Πολύ μικρό το πείρες Ευγενία. Πες δυο λόγια πως ευτασε σε εσένα. Καλό είναι να του βαλης ένα μπολάκι με σπορια καλής ποιότητας για να αρχίσει να τα επεξεργαζεται. Επίσης μηλο σε πόλη μικρα κυβακια και αυγό. συγουρα μέχρι τρειων μηνών πρέπει να τρώει κρέμα.
 
Καλώς ήρθες Ευγενία. Όπως σου είπε κι ο Έκτορας μπορείς να αρχίσεις απο τώρα να του προσφέρεις τροφές όπως ένα καλό μίγμα σπόρων, μια καλή μάρκα πέλετς (έστω για να τα πιάνει με το ράμφος του στην αρχή) αλλά και μαλακές τροφές όπως μήλο, μπανάνα, βρασμένο καρότο, μπροκολο. Μερικοί εκτροφείς αναμιγνύουν τα έτοιμα βρεφικά γεύματα απο βιολογικά λαχανικά μέσα στην κρέμα των μικρών και σταδιακά τους εισάγουν τις νέες γεύσεις. Αν βρεις μια καλή μάρκα από βιολογικά λαχανικά/φρούτα μπορείς να το δοκιμάσεις.

Επίσης θα σου πρότεινα να του δώσεις μπόλικα παιχνίδια σε διάφορα σχήματα και χρώματα ώστε να εξοικειωθεί απο νωρίς για να μην φοβάται στη θέμα ενός καινούριου αντικειμένου αργότερα.

Απο που τον απέκτησες;
 
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας και καλώς σας βρήκα! Το παιδί μου λοιπόν το πήρα από ιδιώτη στην Αθήνα με σκοπό να το κάνω δώρο στον άντρα μου για την επέτειο μας ο οποίοςηθελε ζακο εδώ και 17 χρόνια η αλήθεια είναι ότι κοίταξα πρώτα σε εκτροφεία τα οποία ομωςδεν είχαν αμεσα και όσο για την τιμή ήταν αρκετά πιο ακριβα
[automerge]1571505729[/automerge]
Αν ξεκινήσω να του δίνω τροφές θα πρέπει να μειώσω την κρέμα σωστά; Κάθε πότε και πόσα ml θα πρέπει να του δίνω; Και έχω και άλλη μια ερώτηση κρίσεως του έχω πάρει μεγάλη κλούβα και του έχω βάλει μέσα μια ξύλινη φωλιά για να είναι ζεστός αν και της περισσότερες ώρες είναι εξω να την αφήσω η να την βγάλω;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευγενία, να τον ζυγίζεις κάθε πρωί πριν το πρώτο τάισμα σε ζυγαριά ακριβείας και θα του δίνεις το 12% του βάρους σε κάθε γεύμα. Είναι περίπου 3 μηνών οπότε αν ακόμη δεν τρώει καθόλου στερεές τροφές τα 3 ταίσματα είναι απαραίτητα. Τα υπόλοιπα τρόφιμα θα τα έχεις έξτρα μέσα στο κλουβί του για να τα συνηθίζει και να αρχίσει να τα επεξεργάζεται και να δοκιμάζει.
 
Ευγένεια να το χαίρεσαι το μικρό σ. Κρεμα δινε του κανονικά όσο ζητάει.. Απο 3 γεύματα κανετα 2 (πρωι βράδυ) ίδια ποσότητα (2 εικοσάρες) και στο ενδιάμεσο προσέφερε λαχανικά φρούτα. Οχι ακόμα όμως μείωση των γευμάτων. Ζύγιζε τον όπως σ είπαν παραπάνω αλλά μόνος του θα ζητάει αν πεινάει.
Τώρα σταδιακά προσέφερε τροφές. Ολες τις τροφές όλα τα φρούτα, ξηρούς καρπούς, φύτρα (αν φτιάχνεις) και φαε μαζί του. Ένα από τα πολύ χρήσιμα εργαλεία π σου δίνονται με αυτό το ειδος είναι ότι καταγράφει τη κάθε σου κίνηση λέξη μορφασμό σε οποιαδήποτε ενέργεια κ αν κανεις. Μια τροφή θα την φάει κατευθειαν έαν δει κ εσένα μαζί του/της να τρώει κ να απολαμβάνεις. Κόψε κομματια την τροφή (φρούτο λαχανικό, οσπριο) κ φαε πρώτη. Κάνει ήχους απόλαυσης μουγκρητά, για να του τραβήξεις τη προσοχη το ενδιαφέρον αμεσως ξαναφάε και από την μπουκιά π προοριζεις για εσένα προσέφερε του/της, την. Τη δεύτερη η Τρίτη μπουκιά όμως η πρώτη δικη σου.

Αναφορικα με τα παιχνίδια, όσα και να βάλεις σε έναν Ζακο σε μικρή ηλικία πάλι όταν προσφέρεις έναν καινούριο θα είναι σαν να του έχεις βάλει έναν εξωγήινο μέσα στο κλουβί..

Εστίασε στη τροφή. Απαραίτητως αυτο είναι το κομμάτι π πρέπει να φτιαξεις πρώτα.

Τέλος, στα γεύματα σε όλα τα γεύματα, οτιδήποτε προσφέρεις, εφαρμόσε μια σειρά. Έναν αυστηρό πρόγραμμμα. Μια ακολουθία για το κάθε ένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα ξεκινα με μπρόκολο πρωι. Μόνο μπρόκολο. Φάτε μαζί...όσο επεξεργαστεί όσο φάει όσο πετάξει. Φέρε το επόμενο, ας πούμε γλυκοπατάτα. Φαε μαζί του. Πέρασε μετά στο αυγό.. Ένα ένα και εσυ πρώτη και πάντα ΜΑΖΙ του.
Εάν αλλαξεις την παραπάνω ακολουθία Θα δυσκολευτεί να φάει.
Εάν δε τρώει κάτι ψιλοκομμένο, δοκίμασε χονδρά κομμάτια. Και εάν δε τρώει κατι χονδροκομμενο, δώσε το ψιλοκομμένα.

Να θυμάσαι. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ είναι λέξεις κλειδιά για τους επόμενους μήνες
 
τα έπαιρνε από το στόμα μου

Να αποφεύγεις την επαφή με το στόμα και κυρίως το ανθρώπινο σάλιο. Περιέχει ακίνδυνα βακτήρια για εμάς αλλά όχι ακίνδυνα για τα πουλιά κι ειδικά τα πολύ νεαρά.
 
Πριν κάνα μισάωρο που άναψα το φως ορμησε στα πελετ κάτι έφαγε αλά όχι αρκετα τώρα που τον τάισα κρέμα έφαγε 20 ml με το ζόρι στην αρχή έβαζε τη γλώσσα του μπροστά λες και θα ξεφλούδιζε κανένα σπόρο μετά το σφράγισε το ιδιο έκανε και χτες το βράδυ να πάθω το εγκεφαλικό τώρα η να το αφήσω για αργότερα;
 
Ευγενία ηρέμησε. :) Το πουλάκι έφαγε πέλετς (λογικά θα ήπιε ή θα πιεί νερό πολύ κοντά με την κατανάλωση των πέλετς- το κάνουν όλα τα πουλιά) οπότε είναι λογικό να μην θέλει να φάει όλη την ποσότητα της κρέμας που του ετοίμασες. Θέλουμε να μάθει να τρώει μόνος του επειδή νιώθει ότι ήρθε η ώρα του, όχι για να πάθεις εσύ εγκεφαλικό. Μεγαλώνει σιγά σιγά. :)
 
Να το χαιρεσαι Ευγενία, η μονη ασφαλης μεθοδος για να μάθεις αν ειναι αρσενικο ή θηλυκό ειναι το τεστ DNA.

Οποιαδηποτε αλλη οπτικη μεθοδος που ενδεχομενως να διαβασες ειναι επισφαλης.
 
Να το χαιρεσαι Ευγενία, η μονη ασφαλης μεθοδος για να μάθεις αν ειναι αρσενικο ή θηλυκό ειναι το τεστ DNA.

Οποιαδηποτε αλλη οπτικη μεθοδος που ενδεχομενως να διαβασες ειναι επισφαλης.

Σωστό. Αλλα κ εμείς να μην το δούμε μια φωτό δυο Τρεις πέντε κ να κάνουμε μια εικασία μια πρόβλεψη; 🙂

Είναι ωραίο «κομμάτι» αυτο 🙂
 
Αυγο μαζί με κέλυφος ναι. Αβοκαντο τοξικότατο οπωσ Και οι σπόροι από το μήλο η τα κουκούτσια από τα κερασια τα ροδάκινα τα αχλάδια. Απέφευγε γενικά τα κουκούτσια.. Μανταρίνια πορτοκαλια τώρα π είναι να ερχονται δινεις άφοβα με κουκούτσια. Όπως κ κάστανα βρασμένα πολύ καλα. Οι δικοί μ εχτές ξεκινήσαμε καστανα τόσο καιρό π έχουν να τα φανε δεν άφησαν ούτε ψίχουλο :)
 
Back
Top