Φροντίδα Πότε να ξεκινήσω την εκπαίδευση στο παπαγαλάκι μου;

basilis13

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2017
Μηνύματα
101
Πόλη
Θεσσαλονίκη
πηρα ενα αρσενικο παπαγαλακι στης 19 Σεπτεμβριου ποτε να ξεκινησω την εκπαιδευση;
 
Δεν θυμάμαι αν σου έχω ευχηθεί, να το χαίρεσαι!
Εκπαίδευση εννοούμε την δημιουργία μιας καλής σχέσης με το παπαγαλάκι μας, που αρχίζει από την πρώτη στιγμή και δεν τελειώνει ποτέ.
Αν καταφέρεις να σε εμπιστεύεται, θα σε εκπλήττει καθημερινά με νέα σκέρτσα.
Προς το παρόν, ήρεμες κινήσεις και ησυχία στο χώρο του, χαμηλότονη ομιλία και καθόλου πίεση ή ενόχληση με τα χέρια σου. Σιγά σιγά, θα συνηθίσει την καθημερινή σου φροντίδα και τότε θα πάρεις θάρρος κι εσύ να αρχίσεις τις πρώτες δειλές κινήσεις προσέγγισης.
Διάβασε αυτά και ό,τι θέλεις να μην διστάζεις να ρωτάς, καλή επιτυχία!
https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/#care
 
Η εκπαίδευση όπως είπε και η Μαρία ειναι μία δια βίου διαδικασία. Και φυσικά δεν εκπαιδεύεται το παπαγαλάκι, εκπαιδευόμαστε κι εμείς. Οπότε απ' τη στιγμή που το πήρες εκπαιδεύετε ο ένας τον άλλον.
Προσωπικά ποτέ δεν προσπάθησα (ούτε θα το κάνω ποτέ) να το μάθω να μιλάει ή να κάνει κόλπα ή οτιδήποτε άλλο. Το άφησα να μου δείξει τι θέλει, του έδειξα κι εγώ τι θέλω και σιγά σιγά αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Όσα ήρθαν, ήρθαν από μόνα τους φυσιολογικά, επειδή είτε ο ένας είτε ο άλλος το θελήσαμε.
Πιστεύω μετά απ' τον καιρό που πέρασε ότι ήταν προτιμότερο να έχω ένα ευτυχισμένο φιλαράκι, όπως και (θέλω να πιστεύω) ότι έχω, παρά ένα εκπαιδευμένο (με την έννοια που αρκετοί εννοούν την εκπαίδευση).
Να χαίρεσαι τον φίλο σου και να περνάτε όμορφα.
 
να χερεσε το φιλαρακι σου. Θα συμφωνησω με οσα προανεφερε ο διονυσης. ειναι νωρις ακομα για το οτιδηποτε, ακομα εξικοιωνετε με τον χωρο. Ολα θα ερθουν σιγα σιγα.
 
Back
Top