Γενικά Πότε ξεκινάμε τη χορήγηση χρωστικών στα κόκκινα καναρίνια;

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Όταν υπαρχουν πολλά καναρίνια σε ενα μεγάλο κλουβί είναι λογικό να μην έχουν ταυτόχρονη πτερορροια... Τι κάνουμε σε αυτή την περιπτωση; Τους προσφέρουμε όλο τον Αύγουστο ίσως και Σεπτέμβρη την διατροφή που χρειάζονται; χρωστικές στο νερό για τα κόκκινα καναρίνια ποτε βάζουμε και ποτε σταματουμε;

Ευχαριστώ.

Καλημερα σε ολους.. Εχω θεσει και σε αλλο θεμα την απορια μου αλλα δεν ειχα απαντηση.. Αποφασισα να βαλω χρωστικες στα καναρινια μου αλλα επειδη δεν θελω να κανω κατι λαθος.. Θα ηθελα να μαθω σε ενα μεγαλο κλουβι που υπαρχουν πολλα καναρινια αρα το πιο πιθανον να μην εχουν το ιδιο καιρο πτερορροια ποτε αρχιζουμε να βαζουμε χρωστικες στα καναρινια;

Ευχαριστω
 
Αριάδνη τα καναρίνια είναι ενήλικα ή τα φετινά που έβγαλες από τα αυγά;
 
Εχω 4 που ειναι 1ο χρονου και ανω.. Τωρα εβαλα ακομη δυο φετινα σχεδον ενος μηνου..
 
Μην το κάνετε ξεχωριστό θέμα γιατί έχω ενα θέμα που ρωτώ για χρωστικές και επειδή δεν απαντούσε κανεις είπα να ρωτησω αλλου..
Αυτό όμως προφανώς δεν οδηγεί πουθενά. Αυτός που είναι να απαντήσει θα το κάνει όπου κι αν βρίσκεται η ερώτηση.
 
Το ειχα βαλει εκει που ειναι οι πτερορροια γιατι πιστευα πως θα ερχοταν ειδοποιηση στους πιο πανω που σχολιαζαν.. Ως πιο εμπειροι.. Δεν γνωριζα οτι δεν μπορουμε να γραφουμε στα αρθρα. Οπως και την ερωτηση πιο πανω την εθεσα σημερα στο αρθρο "χρωστικες". Παλι για τον ιδιο λογο, επειδη υπηρχαν σχολια και πιστευα οτι μπορουμε να γραφουμε και εκει ερωτησεις...

Τεσπα, μου εξηγησε τωρα η Μαρια οτι δεν γραφουμε στα αρθρα..
 
Διάβασε εδώ Το νεο μου ζευγαρι ασπροκοκκινα μωσαικα την απάντηση του κ. Μάκη στο #11# για τα μικρά σου.
Διάβασε και αυτό Πότε να αρχίσω να "βάφω" τα μικρά καναρίνια mosaic .
Επίσης Χρειαζονται ειδικη τροφη τα μικρα καναρινια για να παρουν χρωμα; .
Διάφορα θέματα εδώ Καναρίνια Χρώματος - καναρίνια χρώματος
Και αυτό Χορήγηση χρωστικών ουσιών στα καναρίνια Κόκκινου Παράγοντα

Αυτά είναι τα έτοιμα θέματα που βρήκα. Ό,τι ακόμα θέλεις, πιστεύω κάποιος θα μπορέσει να βοηθήσει :)
 
Ευχαριστω παρα πολυ Μαρια.. Παντα εισαι εδω να βοηθησεις..
 
Αριάδνη μου, κι εμείς με αναζήτηση τα βρίσκουμε μην νομίζεις ότι τα θυμόμαστε.
Στην πρώτη σελίδα έχει δεξιά χαμηλά, κάποια θέματα μαρκαρησμένα. Εκεί γράφει μεταξύ άλλων και "καναρίνια χρώματος". Έχει συγκεντρωμένα κάποια θέματα και σου έβαλα αυτό.
Επίσης με την αναζήτηση πάνω έβαλα "χρωστικές", μου έβγαλε κάποια θέματα, έψαξα λιγάκι να αναφέρεται και σε μωρά που έχεις εσύ και σε ενήλικα και σου πρότεινα κάποια.
Δεν είναι δύσκολο, απλά να μάθει κάποιος συν τω χρόνω την λειτουργικότητα του φόρουμ.

Πρόσεξε, στο πρώτο θέμα που σου έβαλα ο κ. Μάκης λέει στα μωρά όχι χρωστικές πριν συμπληρώσουν τις 50 μέρες τους. Διάβασε εσύ πιο προσεκτικά γιατί δεν είμαι και σίγουρη.

Τώρα σε περιμένουμε με πιο "προχωρημένες" απορίες :)
 
Ναι ξερω τον τροπο.. Αν δεις στο προφιλ μου εγραψα στα ποστ "χρωστικες", μπερδευτικα και αντι να κανω αναζητηση το εβαλα στο προφιλ..

Ειχα ξανα ψαξει πριν λιγες μερες εδω και στο internet γενικα για το τι κανουμε οταν τα καναρινια ειναι πολλα μαζι και οχι μονα τους και δεν βρηκα καποια απαντηση.. Αλλα θα διαβασω αυτα που μου εβαλες και αν εχω κι αλλες αποριες θα επανελθω
 
Όταν υπαρχουν πολλά καναρίνια σε ενα μεγάλο κλουβί είναι λογικό να μην έχουν ταυτόχρονη πτερορροια... Τι κάνουμε σε αυτή την περιπτωση;
Σχετικά με αυτό, ξεκινάμε διατροφή σε όλα (κοινή) από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το πρώτο να έχει πτερόρροια. Το ίδιο κάνουμε και σε περίπτωση ασθένειας. Αν αρρωστήσει ένα από μεταδοτική ασθένεια, δέχονται θεραπεία όλα, θέλουν δεν θέλουν. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα να διατηρεί κανείς όλα τα πουλιά στον ίδιο χώρο.
 
Το πρόβλημά της είναι ότι έχει και δύο μωρά κόκκινα, ενός μηνός μέσα στην κλούβα. Εδώ Το νεο μου ζευγαρι ασπροκοκκινα μωσαικ αναφέρεται ότι δεν χορηγούμε χρωστική σε νεοσσούς προ των 50 ημερών.
Αναφέρθηκα στη διατροφή για την πτερόρροια. Χρωστική δεν μπορεί να βάλει μέσα στην κλούβα. Θα πρέπει όλα τα πουλιά να είναι της ίδιας ποικιλίας.
 
Ευχαριστω πολυ.. Ολα τα καναρινια μου στο ενα μεγαλο κλουβι ειναι κοκκινα.. Και τα μικρα ειναι κοκκινα..

Στα κοινα ειδα φτερα στο πατωμα αρα αρχισε καποιο να περνα πτερορροια.. Στα αλλα δεν ειδα κατι (αναφερομαι στο κλουβι με τα κοκκινα), Οποτε να ακολουθησω αυτο. Μολις αρχισει ενα να περνα θα βαλω χρωστικες στο νερο..

Φυσικα θα το ψαξω καλυτερα γιατι τις φοβαμαι τις χρωστικες..

Ο εκτροφεας που εδωσε την ροζελα τον ρωτησα τωρα ποτε αρχιζει να βαζει χρωστικες στα κοκκινα καναρινια και μου ειπε τωρα.. Αλλα δεν ξερω αν λεει και αληθεια..
 
Ο εκτροφεας που εδωσε την ροζελα τον ρωτησα τωρα ποτε αρχιζει να βαζει χρωστικες στα κοκκινα καναρινια και μου ειπε τωρα.. Αλλα δεν ξερω αν λεει και αληθεια..
Όταν αλλάζουν πτέρωμα. Τότε που βγαίνουν τα καινούργια φτερά και χρειάζονται την χρωστική για να βγουν βαμμένα. Τα φτερά που έχουν αναπτυχθεί πλήρως, δεν βάφονται.
 
Ναι γι'αυτο τον ρωτησα.. Τωρα που θα περασουν πτερορροια θα βαλω χρωστικες.. Αυτη η απορια μου, ποτε αρχιζουμε να βαζουμε.. Το πιο λογικο ειναι μολις αρχισει το πρωτο καναρινι να αλλαζει φτερα.. Απλα ηθελα να μαθω τι κανει ενας εμπειρος με καναρινια χρωματος..
 
Μια απορια.. Σημερα εβαλα πολυβιταμινες στο νερο. Για μια μερα αν δεν εχει το νερο χρωστικες υπαρχει προβλημα; :)
 
Καλό είναι η χορήγηση να μη διακόπτεται.
 
Η συνεχής χορήγηση έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, το βάθος του χρώματος, την ομοιογένεια κ. Α. Βέβαια, η συνεχής χορήγηση δεν είναι το μόνο που οδηγεί στην επιτυχία, όταν μιλάμε για εκθεσιακά πουλιά, επομένως δεν είναι και τόσο τραγικό το ότι σταματήσες μια μέρα. Αν και αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι χρωματάδες.
 
Back
Top