Αναπαραγωγή Πότε πρέπει να χωρίσω τα πουλάκια από την κανάρα;

'Έχεις κάνει ωοσκόπηση;
Είδες αν έχουν ζωή μέσα τα αυγά;
δεν γνωριζω πως γινεται αυτο
[automerge]1561885254[/automerge]
αλλα πριν καθοταν μια χαρα μολις τους χωρισα σηκωθηκε
 
Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία... Ούτε χρειάζεται σούπερ εξοπλισμός.
Ακόμη και με το φακό του κινητού μπορείς να κάνεις όσα θα δεις και θα διαβάσεις στο σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Μέσα-και-τρόποι-ωοσκόπησης.29732/
ΚΙ εδώ θα διαβάσεις όλα τα βασικά για τις πρώτες κρίσιμες ώρες του πουλιού http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?tID=2480&aID=27
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δες τι τρώνε τα μικρά σε αυτή τη φάση. Αν εκτός από την αυγοτροφή τρώνε και σπόρους, τότε πιστεύω ότι μπορείς να τα μεταφέρεις σε μια κλούβα πτήσης ή τουλάχιστον σε μια μεγάλη ζευγαρώστρα, όπου δε θα έχουν επαφή με τους γονείς. Όσο για την κανάρα, πόσα αυγά έχει τώρα και πόσο έχει καθίσει πάνω στα αυγά; Αν έχει ένα αυγό ακόμα και δεν έχει προλάβει να το ζεστάνει για πολύ, πιστεύω ότι μπορείς να το πάρεις και να αρχίσεις να τα αντικαθιστάς με πλαστικά μέχρι να ολοκληρώσει τη γέννα. Μπανιέρα μπορείς να της βάλεις, απλά φρόντισε η φωλιά να έχει καλό υλικό που να καθαρίζει εύκολα, όταν θα βγουν οι νεοσσοί, γιατί με τόση θερμότητα στο περιβάλλον και τόση υγρασία σε συνδυασμό και με τα περιττώματα των νεοσσών, θα αναπτυχθούν μικρόβια και επίσης είναι πιθανόν να έχεις και παράσιτα. Αφαίρεσε την αυγοτροφή από την κανάρα και μην τις δώσεις βιταμίνες.
[automerge]1561887603[/automerge]
Για να είσαι δε εντελώς σίγουρη για το αν υπάρχει έμβρυο στα αυγά και αν έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η ωοσκόπηση, που σου προτάθηκε και σε προηγούμενα μηνύματα.
 
Όσο για την κανάρα, πόσα αυγά έχει τώρα και πόσο έχει καθίσει πάνω στα αυγά;
3 αυγουλακια εχει και καθοταν 5 μερες μεχρι που τα χωρισα :/
 
3 αυγουλακια εχει και καθοταν 5 μερες μεχρι που τα χωρισα :/


Πολλές φορές όταν κυκλοφορούν τα μικρά στο κλουβί η μάνα κάθεται στα αυγά χωρίς όμως να τα κλωσσαει απλά για να τα προστατεύσει από τα παιχνίδια των μικρών.
Όταν θα τελειώσει την σειρά των αυγών που θα κάνει ( τρία θα ναι τέσσερα, πέντε, έξι; ) θα αρχίσει να κλωσσά κανονικά.
[automerge]1561894161[/automerge]
Δες εδώ @Ζήνα Κρήτη αριστερά είναι τα μικρά μόνα τους, στην μέση κάγκελα και δεξιά ο μπαμπάς ( κίτρινος) ενώ η μαμά είναι πλέον στη φωλιά ( τέρμα δεξιά) και κλωσσά.
Τα δύο μικρά που βλέπεις αριστερά αύριο θα μπουν σε μια μεγάλη κλούβα μόνα τους..
11.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top