Φροντίδα Πώς είναι καλύτερα να διαχωριστεί η κλούβα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisam

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2020
Μηνύματα
186
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια κλούβα diy με διαστάσεις 75*37*180. Στην αρχή σκεφτόμουν για μια μικρή ομάδα από καναρίνια ,αρσενικά - θηλυκα. Επειδή όμως τώρα που πλησιάζει η άνοιξη θα αρχίσουν οι αψιμαχίες για ζευγάρωμα και για να έχω τα αρσενικά για κελάηδισμα έβαλα μόνο θηλυκά. Τώρα σκέφτομαι να την χωρίσω στην μέση . Από την κάτω ή την άνω πλευρά από το μεσαίο ξύλο να είναι κλούβα πτήσεις για θηλυκα και για μικρά και αντίστοιχα το άλλο κομμάτι να γίνουν δύο κλουβιά- ζευγαρωστρες με αποσπώμενο χώρισμα στην μεση πάνω κάτω με διαστάσεις 75*37*37 . Την άνοιξη σαν ζευγαρωστρες και τον υπόλοιπο χρόνο τέσσερα κλουβιά για αρσενικά. Η ερώτηση μου είναι που είναι καλύτερα να γίνουν οι ζευγαρωστρες στο πάνω τμήμα από το μέσο της κλούβας ή στο κάτω γιατί είπα ότι εκτός από ζευγαρωστρες τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι ατομικά κλουβιά. Χαμηλά θα έχουν θέμα τα αρσενικά. Μιλάω για τιμπραντο original. Θα προσπαθήσω να ανεβασω φωτογραφία . Ευχαριστώ
 
Στο πάνω μέρος οι ζευγαρώστρες!
Επειδή έχω κι εγώ τιμπραντο εδώ και 5 χρόνια, έχω παρατηρήσει ότι είναι πολύ νευρικά πουλάκια. Θέλουν κλουβιά όσο δυνατόν μεγαλύτερα σε μήκος. Επίσης τα μικρά κλουβιά σε μήκος επηρεάζουν αρνητικά την διάθεση τους για τραγούδι. Όμως ο χώρος που έχεις φαίνεται πολύ όμορφος και πεντακάθαρος. Πιστεύω ότι θα τον διαμορφώσεις εύκολα. Απλά επικεντρώσου στο μήκος του κλουβιού για τα αρσενικά, αν θέλεις να χαρείς το μαγικό τραγούδι τους, σε όλο του το μεγαλείο. Συγχαρητήρια και να σου ζήσουν.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ. Και εγώ έτσι το έχω σκεφτεί. Τα έχω ερωτευτεί. Είναι απίστευτα πουλιά . Τι κελάηδισμα ( για το δικό μου αυτί).
 
Back
Top