Ασθένειες Πώς θα απαλλαγώ από της ψείρες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panos1e41
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panos1e41

PB New Member
Εγγραφή
9 Οκτ 2017
Μηνύματα
49
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα, έχω ή βασικά είχα το εξής πρόβλημα πέρισυ με τις ψείρες. Εμφανίζονταν συνεχώς μέσα στις φωλιές από τα πουλιά. Τα πουλιά τα έχω σε εξωτερικό χώρο σε 60αρες ζευγαρωστρες σε μια ραφιερα που είναι από ξύλο. Αγόρασα 3-4 σπρέι κατά τις ψείρας και σκόνη άλλα και πάλι δεν έγινε τίποτα. Τι μπορώ να κάνω για να μην έχω και φέτος τα ίδια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα πουλιά τα έχω σε εξωτερικό χώρο σε 60αρες ζευγαρωστρες σε μια ραφιερα που είναι από ξύλο
Πάνο, ανέβασε μερικές φωτογραφίες του χώρου αλλά και της κατασκευής σου με τα κλουβιά για να έχουμε μια καλύτερη άποψη.

Επίσης, για τι πουλιά πρόκειται.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πανο (αν αυτο ειναι το ονομα σου) θα πρεπει να μας πεις αν βλεπεις τις ψειρες πανω στα σωματα των καναρινιων σου την ημερα, αν τις βλεπεις κρυμμενες σε διαφορα σημεια.

Αν ειναι κρυμμενες τοτε μιλαμε για την κοκκινη ψειρα. Η ραφιερα απο ξυλο που εχεις εχει γινει η φωλια τους... Η κοκκινη ψειρα την ημερα φωλιαζει στο ξυλο ή σε αλλες κρυψωνες (οπως τις σχισμες απο τις πατηθρες) και το βραδυ που ειναι σκωτεινα βγαινει απ τις κρυψωνες τις και πινει το αιμα των καημενων των καναρινιων. Θα πρεπει να κανεις ριζικες αλλαγες πριν προχωρησεις σε αναπαραγωγη...
Και εγώ πριν πολλά χρόνια είχα αντιμετωπίσει στην εκτροφή μου κόκκινη ψείρα εν μέσω αναπαραγωγής περιόδου.
Για να μπορεσω να τις ξεφορτωθω εντελως πήρα 2ο καθαρό εξοπλισμό (κλουβιά, πατήθρες, ποτίστρες, ταίστρες), πλυμμένο και ψεκασμένο με Chevitren και ARDAP (ο ψεκασμός του εξοπλισμού πρέπει να γίνει μια μέρα πριν μπουν τα πουλιά μέσα, και φυσικά ταίστρες-ποτίστρες απλά πλένονται με νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Δεν ψεκάζονται και αυτές με ARDAP). Επιασα ολα τα πουλια ενα-ενα, τα ψέκασα (τα έκανα μπάνιο) με Chevitren και τα έβαλα στα καθαρά κλουβιά, με τον καθαρό και καινούργιο εξοπλισμό σε άλλο μέρος! Και φυσικά με καθαρή και καινούργια τροφή γιατί μπορεί οι ψείρες να μεταφερθούν μέσω της τροφής στον νέο χώρο και να γίνει μια τρύπα στο νερό. Όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό και τον χώρο, κάθε γωνία και σχισμή, τα ψέκασα όλα με Ardap. Μετά από 1-2 μέρες τα πουλιά μπορούν να επιστραφούν στο καθαρό και χωρίς ψείρα περιβάλλον, αφού πρώτα γίνει φυσικά το τεστ της κόκκινης ψείρας. Εγώ προσωπικά έτσι τις ξεφορτώθηκα.

Τωρα αν μιλαμε για την μαυρη ψειρα πιστεύω πως το Pinex και το Chevitren, θα κάνουν τη δουλειά τους. Αρκεί να γίνεται συχνά ψέκασμα, και η μαύρη ψείρα θα πεθάνει.
 
Την καλησπέρα μου! Δυστυχώς, η ύπαρξη παρασίτων στα κατοικίδια ζώα μας είναι αν και ενοχλητική, αναπόφευκτη. Στην περίπτωση των πτηνών μας, ειδικά στην περίοδο της αναπαραγωγής, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και επιτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των ψειρών, και υπάρχουν και οι νεοσσοί, που συνιστούν ευκολότερα θύματα τους. Με τις κατάλληλες ενέργειες μας, όμως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Εγώ κάθε χρόνο, πριν την αναπαραγωγή, ψεκάζω προληπτικά μία ή δύο φορές όλα τα καλαθάκια και τις τσόχες(το κάτω μέρος τους) με Pinex spray. Για να είμαι πιο ήσυχος, όταν το θηλυκό χτίζει την φωλιά, πασπαλίζω στο εσωτερικό της λίγο Pinex powder. Έτσι, μόλις ανατρέξει στην φωλιά, με τις κινήσεις της, θα απλώσει εκεί όλην την πούδρα που έριξα.

Επιπλέον, ως συμβουλή, και αν σου είναι εφικτό, προτού εισαχθούν τα πτηνά στους κλωβούς αναπαραγωγής, καλό θα ήταν, προληπτικά να ψεκάσεις και τα κλουβιά με αντιπαρασιτικό σπρέι, κυρίως τις γωνίες τους, τις πατήθρες και γενικά τα σημεία που πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες ψειρών.
 
Όπως φαίνετε μιλάμε για κόκκινη ψείρα γιατί τις έβρισκα κάτω από τις φωλιές να περπατανε, στα κλαδάκια στην γωνία και γενικώς όπου υπήρχε γωνία στα κλουβιά. Μιλάμε για καναρίνια και καρδερίνες
 
Πάνο, ανέβασε μερικές φωτογραφίες του χώρου αλλά και της κατασκευής σου με τα κλουβιά για να έχουμε μια καλύτερη άποψη.
Φρόντισε αν θέλεις και αυτό για να δούμε μήπως μπορέσουμε να σου προτείνουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.
 
Back
Top