Διατροφή Πώς μπορώ να μάθω τα καναρίνια μου να τρώνε μήλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@christina07 Μα καθομουν σκεφτομουν τι αλλο μπορω να κανω πως να το φανε, πεισμα μεγαλο με ειχε πιασει, αλλα τιποτα αυτα τον χαβα τους!μα να τριβω καθε μερα το μηλο μια στο χοντρο ή στο ψιλο να τα εχω βαλει παντου και αυτα τιποτα! Δεν εχω δοκιμασει για αλλο φρουτο αλλα θα προσπαθησω μηπως ειμαι τυχερη.

@pns Φαντασου οταν το εβαλα στο καγκελο πρωτη φορα λες και δεχοντουσαν επιθεση δεν μπορεις να φανταστεις! Θα δοκιμασω αυριο και να δουμε τι θα γινει!

@ΜΑΡΙΑαα Θα δοκιμασω απο περιεργεια αυριο το αχλαδι και θα τους βαλω και πρασινο μηλο και αμα δω οτι το τρωνε "θα αρχισω να τα ξεπουπουλιαζω ενα-ενα!

Σας ευχαριστω πολυ παιδια! Θα σας ενημερωσω αυριο τι εγινε αν εφαγαν αχλαδι ή πρασινο μηλο και αν τελικα τα "ξεπουπουλιασα"!
 
Για όλες τις παραξενιές υπάρχει η αυγοτροφή. Αν τρώνε με ευχαρίστηση την αυγοτροφή σας, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με οτιδήποτε περασμένο στον τρίφτη και καλά ανακατεμένο. Πάντα σε μικρές ποσότητες αρχικά.
 
@ΜΑΡΙΑαα Μα και στην αρχη μικρο κομματι εβαλα! Πως ειναι τα καγκελα του κλουβιου τοσο ηταν και λιγο παραπανω για να σφηνωσει! Θα δω τι θα κανω αυριο! Ξανα στον αγωνα για να φανε λιγο μηλαρακι!

@mgerom Ευχαριστω πολυ! Δεν το ειχα σκεφτει αυτο! Θα το κανω αυριο κιολας πρωι πρωι για να τα πετυχω να μην εχουν φαει να τα ξαφνιασω! Ευχαριστω πολυ και παλι!
 
Καλημερα σε ολους και καλη εβδομαδα!λοιπον ετριψα το μηλο και το εβαλα στην αυγοτροφη αλλα ουτε να το πλησιασουν!καθησα στην καρεκλα μακρια και τα παρατηρουσα 1 ωρα και εκαναν οτι δεν υπηρχε (που για την αυγοτροφη τρελαινονται)!μετα εβαλα στα μανταλακια πρασινο μηλο και επεσαν με τα μουτρα ουτε φοβος ουτε τιποτα και μετα απο λιγο αρχισα το "ξεπουπουλιασμα"!ηθελαν φαινεται κατι πιο εκλεκτο!να μην τους αρεσει το κοκκινο μηλο;😲!τι να πω απο τα ανεξηγητα!θα δοκιμασω το απογευμα και αχλαδι!

Σας ευχαριστω πολυ ολους!
 
Χαχαχα! Και ο δικός μου τρελένεται για πράσινο! Το κόκκινο ε! έτσι κι έτσι! Φυσικά προσεχεις κουκούτσια γιατί είναι τοξικά και από το αχλάδι!Χαρηκα πολύ πάντως! 🧿 Νομίζω και το αχλάδι θα το τιμήσουν! (Εννοείται όχι πολύ ώριμο κανένα φρούτο)🙂
 
@christina07 Ποιος ξερει...Παντως η αγαπημενη τους ομαδα δεν ειναι ο Ολυμπιακος!το κοκκινο οπως φαινεται δεν τους αρεσει 🤣

@Stavros Θα το δοκιμασω και αυτο για να δω τι τα φοβιζει τοσο πολυ στα κοκκινα μηλα!και εχω παρει κοκκινα μηλα απο πολλους παραγωγους δεν εχω καποιον συγκεκριμενο!Να δουμε τι θα γινει και χωρις φλουδα!
 
Μέσα στην αγαπημένη τους αυγοτροφή τρώνε τα πάντα, αρκεί να είναι σε μικρή ποσότητα. Ο Βάρβαρος τρόπος είναι η αφαίρεση του νερού. Αλλα δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται τόση "φασαρία" για το θέμα.
 
@mgerom Απο πεισμα προσπαθω κυριε Μακη!λεω γιατι να μην τρωνε το κοκκινο μηλο!εβαλα στην καθε αυγοθηκη ενα κουταλακι του γλυκου αυγοτροφη και μισο κουταλακι του γλυκου το κοκκινο μηλο και τα ανακατεψα καλα!αλλα τιποτα δεν το πλησιασαν!θα προσπαθησω και αυριο χωρις φλουδα και αν δεν φανε σηκωνω τα χερια ψηλα!σας ευχαριστω πολυ!
 
εβαλα στην καθε αυγοθηκη ενα κουταλακι του γλυκου αυγοτροφη και μισο κουταλακι του γλυκου το κοκκινο μηλο και τα ανακατεψα καλα!
Δεν γίνεται τίποτε έτσι. Οταν λέμε λίγο, εννοούμε λιγότερο απο 1/10 .Ας πούμε 50-100 γρ. μήλο σε 1 κιλό αυγοτροφή. Τό μείγμα αυτό αναμιγνύουμε καλά ώστε να "χαθεί" το μήλο μέσα στην αυγοτροφή.
 
Καλησπερα σε ολους!Ενημερωνω το κουραστικο θεμα μου!λοιπον καθαρισα κοκκινο μηλο εβγαλα την φλουδα τιποτα ενας πολεμος γινοταν!εκανα σωστα αυτο που μου ειπε ο κυριος Μακης δοκιμασαν λιγο εως καθολου εμεινε η αυγοτροφη αθικτη - απο μια τσιμπια το πολυ το καθενα (τωρα αυτην την αυγοτροφη με το μηλο την βαζω στα μεγαλα και την κατασπαραζουν σαν πιρανχας) και μετα δοκιμασα αχλαδι...το ειδα μονο οταν το εβαλα στο κλουβι!μετα λεω μηπως ηταν ιδεα μου και δεν εβαλα τελικα αχλαδι;το ειχαν κατασπαραξει!τι να πω...το μηλο το κοκκινο τελικα το ξεχναμε, το βγαζουμε δεν μας αρεσει τελικα!

Σας ευχαριστω πολυ ολους!
 
@giannisvlg Κερδισε τελικα το πεισμα τους!Τι να κανω παραδινομαι 🤣!Δεν θα προσπαθησω αλλο τοσο καιρο προσπαθω!Ισως (λεμε τωρα) να προσπαθησω του χρονου παλι και θα δουμε τι θα γινει!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top