Ασθένειες Πώς να βοηθήσω κανάρα με προβλήματα υγείας;

δεν είπα οτι είναι για πέταμα καμία είπα οτι πρέπει να φύγει μια απο τις υπάρχουσες και να προστεθεί μία άλλου τυπου ή και υλικού γιατί πολλες φορές αυτό που μας φαινεται καλό δεν αρέσει στους φτερωτους φίλους μας.
 
Χωρίς να είμαστε δογματικοί, οι κατάλληλες πατήθρες περιγράφονται εδώ. Στην άποψη αυτή (στρογγυλές δύο διαφορετικών διαμέτρων), έχουμε καταλήξει από ανταλλαγές εμπειριών μεταξύ μας αλλά και από διεθνείς αναφορές. Φυσικά κάθε άλλη γνώμη συζητιέται αφού το ζητούμενο είναι το ιδανικό. Όμως για να γίνει συζήτηση, πρέπει να δοθούν επιχειρήματα.
 
αυτό που μας φαινεται καλό δεν αρέσει στους φτερωτους φίλους μας.
Δεν έχεις άδικο... Πολύ σωστή η παρατήρησή σου
προτιμώ τις ζιγκ ζαγκ.
Έχουμε κακή εντύπωση για τις "προσφορές" αυτού του τύπου πατήθρες στα πόδια των πουλιών...
Θα ήθελα να μας ενημερώσεις αν γνωρίζεις κάτι για το αντίθετο;
 
Kαλημερα. Τις πατηθρες αυτές τις έχω εδώ κ χρόνια κ τις είχα πληρώσει ακριβά. Δε λέει κ τίποτα αυτό βέβαια απλά εννοώ ότι τις επελεξα γιατί επάνω είναι μαλακές (έχουν κάτι σαν λάστιχο) κ πολύ σταθερές. Αυτά. Να πω την αλήθεια πιστεύω πως το κάθε πουλακι είναι διαφορετικό κ πρέπει να το σεβόμαστε αυτό.
 
Απαραίτητα θα αλλάξεις μία πατήθρα με άλλο σχέδιο προτιμώ τις ζιγκ ζαγκ.
Αν εννοείς αυτές:
00002121_250x250-500x500.jpg


να μην τις προτιμάς και να μην τις προτείνεις. 😛 Ταλαιπωρούν τα ποδαράκια των καναρινιών μας.
Σχετικό θέμα εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Ποιες-είναι-οι-κατάλληλες-πατήθρες-για-καναρίνια.21737/

Εγώ σε όλα τα κλουβιά έχω αυτές τις ξύλινες πατήθρες
patithres.webp

Ράνια μου εγώ νομίζω πως το καναρινάκι σου έχει Bumble Foot
Δες αυτό: https://www.beautyofbirds.com/bumblefoot.html
και απ ότι διαβάζω ένα ακόμα σύμπτωμα είναι και το λίπος που είχε η μικρή σου.
Θα προσπαθήσω να μεταφράσω τα πιο καίρια σημεία του άρθρου για να βοηθήσω και εσένα και όσους διαβάσουν το θέμα και έχουν παρόμοιο πρόβλημα.

Τα αίτια λέει πως είναι:
  • Ακατάλληλα κλαδιά και επιφάνειες στις οποίες πατάει το πουλί.
  • Λάθος διατροφή, δίαιτες που προκαλούν λίπος και διατροφή με υπερβολική πρωτεΐνη (πχ αν της έδινες ή της δίνεις πολύ αυγό) και χοληστερίνη, ή διατροφή με πολύ λίγο ασβέστιο (κάνει πολλά αυγά και η διατροφή της ίσως δεν είναι τόσο πλούσια σε ασβέστιο).
  • Κάποιες μορφές Bumble Foot, προκαλούνται από έλλειψη βιταμίνης Α. Φαγητά με πολύ Βιταμίνη Α είναι τα βερίκοκα, πεπόνια, καρότα, κόκκινες πιπεριές, κολοκύθες και γλυκοπατάτες (γλυκοπατάτες είτε ψημένες ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν).
  • Eξασθενημένο ανοσοποιητικό και λειτουργική μεταβολική διαταραχή (διαταραχές μεταβολισμού ορισμένων θρεπτικών, όπως βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία ή πρωτεΐνες - ή υπερβολικών επιπέδων ουρικού οξέος που κυκλοφορεί στο σύστημα)
  • Ουρικό οξύ ( beautyofbirds.com/bumblefooturicacid.html (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον) -> και αυτό έχει πολύ πράγμα να δούμε)
  • Κάποιου είδους μόλυνση
Τι πρέπει να κάνεις:
  • Να βάλεις κατάλληλα κλαδιά να πατάει πάνω (φυσικά κλαδιά με διαφορετικές διαμέτρους).
  • Τα πουλιά πρέπει να τα αναγκάζουμε να αλλάζουν πατήθρες και να πατάνε σε διάφορες επιφάνειες. Αυτό μπορεί να γίνει αλλάζοντας θέση σε ποτίστρες και ταίστρες.
  • Στον πάτο να υπάρχει μαλακή επιφάνεια, καλύτερα χαρτί κουζίνας για μένα, για να πατάει μαλακά.
  • Ό,τι επιφάνεια πατάει το πουλί πρέπει να είναι καθαρή και αποστειρωμένη.
  • Να μειώσεις την πρωτείνη που τρώει το καναρίνια και να αυξήσεις στη δίαιτά του την Βιταμίνη Α.
Αν υπάρχει μόλυνση (που μάλλον η μικρή σου έχει) χρειάζεται αντιβίωση (πόσιμη). Και πάνω στο πόδι λέει να εφαρμόζεται αντιβιοτική κρέμα. Πριν βάλεις λέει κρέμα στο πόδι πρέπει πρώτα να έχεις βουτήξει το πόδι σε ένα ρηχό μπολάκι με ζεστό νερό και Epsom Salt (που απ ότι βρήκα εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77905 είναι επταϋδρικό Θειικό Μαγνήσιο MgSO4*7H2O που προέρχεται από τον φυσικό Κιζερίτη και είναι πλήρως διαλυτό στο νερό και το βάζουν στα ενυδρεία, στο λινκ γράφει που θα το βρεις!). Το Epsom Salt βοηθάει στο να αποβληθούν οι τοξίνες. Η αναλογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού Epsom Salt σε ένα γαλόνι καθαρό, πόσιμο, ζεστό νερό. Το ποδαράκι απ ότι διαβάζω πρέπει να το τρίψεις και λίγο να φύγουν τα βακτήρια. Μόλις το πόδι είναι καθαρό βάζεις την αντιβιοτική κρέμα (συνήθως λέει χρησιμοποιούνται κρέμες με Calendula, Echinacea και Hypericum) και μετά δένεις το πόδι (όπως είπε η @Sissy ) για να μην φάει το πουλί την κρέμα και για να μείνει εκεί και να γίνει η θεραπεία. Απ ότι διαβάζω αυτό πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα!
Αν λέει τα πόδια μείνουν αθεράπευτα η μόλυνση θα φάει το κόκκαλο και θα προχωρήσει και σε πιο εσωτερικά σημεία του σώματος του πουλιού και αυτό θα πονάει πολύ και μπορεί να απειλήσει ακόμα και την ζωή του.

Κάποιοι εκτροφείς έχουν δει λέει αποτέλεσμα στο πρήξιμο, χρησιμοποιώντας κρέμες για αιμορροΐδες. Εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και aloe vera. Αν έχεις τέτοιο φυτό σπίτι σου, παίρνεις ένα φύλλο και με ένα μαχαίρι το κόβεις στην μέση. Μέσα στο φύλλο έχει ένα μαλακό gel σαν ασπράδι αυγού είναι. Αυτό με το χέρι το απλώνεις στα ποδαράκια του καναρινιού.

- Άλλη εκδοχή-
Υπερβολικά επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα μπορούν κρυσταλλώσουν στις αρθρώσεις, στους συνδέσμους και στους ιστούς των τένοντων, ιδιαίτερα στις αρθρώσεις των ποδιών και των μαλακών ιστών γύρω από τις αρθρώσεις.
beautyofbirds.com/bumblefooturicacid.html (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον)

Τα αίτια:
  • Κληρονομικά αίτια.
  • Βλάβη της νεφρικής λειτουργίας (ασθένειες των νεφρών).
  • Μεταβολικές συνθήκες (Uric Acid Metabolism).
  • Χρόνιες ασθένειες/μολύνσεις.
  • Ακατάλληλη διατροφή (πλούσια σε λιπαρά, υψηλή σε πρωτεΐνες, υψηλή σε βιταμίνη D και η χαμηλή σε βιταμίνη Α), αφυδάτωση, υπερβολική σίτιση, η παχυσαρκία. Τροφές πλούσιες σε φρουκτόζη μπορούν να προκαλέσουν αύξηση των επιπέδων του ουρικού οξέος.
  • Αδράνεια.
  • Συνθήκες του περιβάλλοντος (λάθος και πατήθρες, να πατάει σε ακατάλληλες και βρώμικες επιφάνειες).
Διάγνωση:
Οπτικά: Πρησμένες, κόκκινες και επώδυνες αρθρώσεις (δάχτυλα και πόδια) και οι γύρω περιοχές. Τα πουλιά είναι κουτσά ή προτιμούν το ένα πόδι (αν σηκώνει πολύ το ένα πόδι και κάθεται με το άλλο) μετατοπίζοντας το βάρος από το ένα πόδι. στο άλλο
Τεστ: Οι εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες, βιοψίες ή / και ταυτοποίηση των κρυστάλλων ουρικού οξέος στο αρθρικό υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να επιβεβαιώσουν αυτή την κατάσταση.

Θεραπείες:
  • Να κόψεις ή τουλάχιστον να μειώσεις οποιοδήποτε φαγητό περιέχει υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, όπως κρέατα (μοσχάρι, χοιρινό, θαλασσινά, τα έντομα), γαλακτοκομικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων των αυγών) ή προιόντα που περιέχουν ψωμί ή άλλα προϊόντα αρτοποιίας.
  • Να προσφέρεις ή να αυξήσεις οποιοδήποτε φαγητό βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων ουρικού οξέος, όπως τα φυλλώδη πράσινα τρόφιμα (όπως μαϊντανός και Τριφύλλι / Αλφαλφα ( http://www.mydiatrofi.gr/trofi/trof...li-alfa-alfa-fyto-kai-therapeftikes-idiotites) ), σέλινο / σπόροι σέλινου, μαύρη/πικρή κεράσια, χυμός κερασιού ή απόσπασμα κεράσι και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το μπρόκολο, τα ρόδια, το μάνγκο, το λάιμ και η παπάγια (δε ξέρω αν όλα αυτά μπορείς να τα δώσεις σε ένα καναρίνι).
Οπότε Ράνια μου πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις διατροφή στην μικρή σου και να ψαχτείς ποια κρέμα πρέπει να της βάζεις στα πόδια και ποια αντιβίωση στο νεράκι.

Πήγαινε και σε κάποιον άλλο γιατρό. Και επειδή ζήτησες βόρεια προάστια:
ΠΟΣΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Διεύθυνση: ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 43Β
Πόλη: ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Κινητό: 6932900491

ή εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/animal-medical-center-patricia-gray.29890/ στην Πατρίτσια Γκρέυ.
Animal Medical Center
Λ. Μεσογείων 267
Νέο Ψυχικό, Τ. Κ. 154 51
Τηλ.: 210 67 17 031
email: [email protected]
 
Ελπίζω να βοήθησα!
Πλάκα κάνεις;
Αυτό ήταν μνημειώδες για όλους μας!
Να προσθέσω πως έχω διαβάσει σχετικά με την αλόη πως πρέπει να είναι άνω των τεσάρων ετών και οι πιο "καλές" ουσίες είναι στη βάση του φύλλου.
 
Πλάκα κάνεις;
Αυτό ήταν μνημειώδες για όλους μας!
Όταν βλέπω μέλη σαν την Ράνια να το ψάχνουν τόσο πολύ και να αγαπάνε και να φροντίζουν τόσο πολύ τα ζωάκια τους δεν αρκούμαι σε τίποτε λιγότερο! Χεχεχε 😛 Είμαι σίγουρη πως όλα αυτά που έγραψα θα πιάσουν τόπο!

Να προσθέσω πως έχω διαβάσει σχετικά με την αλόη πως πρέπει να είναι άνω των τεσάρων ετών και οι πιο "καλές" ουσίες είναι στη βάση του φύλλου.
Α δεν το γνώριζα! Σ ευχαριστώ για την ενημέρωση!
 
Πωπω σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είχα διαβάσει κ γω για την πολλή πρωτεινη αλλά ούτε καν όλα αυτά! Όντως περιγράφει πολλά συμπτώματα που έχει η δικιά μου. Παρηγγηλα κ πατηθρες. Τελειες φαινονται. Στα pet shop δεν τις έχουν. Θα την πάω κ στον γιατρό στην ερυθραια είναι κοντά. Ευχαριστώ πολύ. :D
 
να μην τις προτιμάς και να μην τις προτείνεις εγραψε πιο πάνω η alicedros
Λυπάμαι αλλά δεν γνωριζα οτι δεν επιτρέπεται να εκφράσουμε τις απόψεις μας στο forum και οτι αυτό αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα κάποιον.
Επειδή λοιπόν δεν μου αρεσουν οι φασιζουσες συμπεριφορές παρακαλω τους υπευθυνους της ιστιοσελίδας να διαγράψουν το λογαριασμό μου διοτι δεν επιθυμω να συμμετέχω . Ευχαριστώ
 
Επειδή λοιπόν δεν μου αρεσουν οι φασιζουσες συμπεριφορές παρακαλω τους υπευθυνους της ιστιοσελίδας να διαγράψουν το λογαριασμό μου διοτι δεν επιθυμω να συμμετέχω . Ευχαριστώ
Έλα Παναγιώτη τώρα... εντάξει άμα θέλεις να φύγεις είναι δικαίωμά σου αλλά δεν σου είπε κάποιος κάτι που να παραπέμπει σε φασίζουσα νοοτροπία. Κι εσύ στο #20# απόλυτα και απορριπτικά προς όλους τους προηγούμενους σχολίασες αλλά γραπτός λόγος είναι και κανείς δεν τράβηξε ζωνάρι για τσακωμό.
Υπάρχει μια παγιωμένη αντίληψη για τις πατήθρες, όπως σου είπα και πιο πριν στηρίζεται σε μακροχρόνια πολλών, σε μελέτες, σε απόψεις κτηνιάτρων.
Βέβαια οι απόψεις και οι αντιλήψεις καταρρίπτονται, αναθεωρούνται κτλ. Συζητάμε τα πάντα. Αλλά πρέπει να σταθείς να κουβεντιάσεις όταν εκφράζεις μια "παράδοξη" άποψη.
Τώρα ξαφνικά μας λες φασίστες. Προσωπικά θίγομαι γιατί αν υφίστατο κάτι τέτοιο δεν θα συμμετείχα εδώ.
Όμως άνθρωποι είμαστε, νεύρα έχουμε και σου λέω κάνεις λάθος και επιτίθεσαι σε λάθος άτομο-άτομα.
Αν κάτι σου φάνηκε κάπως, να είσαι σίγουρος πως σου φάνηκε και δεν είναι. Εγώ λέω να προχωρήσουμε ως μη γενόμενο. :)
 
αγαπητέ Παναγιώτη, επέτρεψέ μου να τοποθετηθώ λέγοντας τούτο:
πολλές φορές, η γνώση αλλά και η πολυετής εμπειρία κάποιων μελών της παρέας πάνω στην φροντίδα/εκπαίδευση/αναπαραγωγή των πτηνών συντροφιάς,τους οδηγεί (άθελά τους, παρακαλώ) να εκφράζονται αλλά και να γράφουν με ένα τρόπο που μπορεί να φαίνεται (αλλά δεν είναι, πίστεψέ με, γιατί την έχω πατήσει και γω) ως απόλυτος, αυταρχικός,''αφού το λέω εγώ.. Τέλος''.
Πιστεύω πως ως ζωντανή παρέα πολλά θα πούμε & θα αναπτύξουμε, πολλά θα αλλάξουμε & άλλα τόσα θα απορρίψουμε..
το σίγουρο εδώ είναι πως όλοι είμαστε χρήσιμοι.. Και εσύ! Μπορεί κάτι που γνωρίζεις εσύ.. Να μην το ξέρω εγώ ή ο οποιοδήποτε στην παρέα, αλλά καταθέτοντας την όποια άποψή σου να με κάνεις καλύτερο.. Να με κάνεις να αναρωτηθώ.. Να με κάνεις να διορθώσω τα λάθος κείμενα μου!
για μένα,ως Δημήτρης, μείνε στην παρέα και.. Κράτα μόνο τα καλύτερα! Για όλα τα υπόλοιπα..''τράβα μια κόκκινη γραμμή'' που λέει και το τραγούδι..
 
Αν εννοείς αυτές:
να μην τις προτιμάς και να μην τις προτείνεις. 😛
:Dαδικία να παρεξηγηθεί η άποψη της, από την στιγμή που. Για να μην παρεξηγηθεί έβαλε και... 😛
Για όλα τα...υπόλοιπα, συμφωνώ με όσα έγραψαν τα παιδιά πιο πάνω😉
 
:Dαδικία να παρεξηγηθεί η άποψη της, από την στιγμή που. Για να μην παρεξηγηθεί έβαλε και... 😛
Ακριβώς! Γιατί ο γραπτός λόγος παρεξηγείται... αλλά δεν κατάλαβε το ύφος που το είπα.. κρίμα... Σ ευχαριστώ Σισσάκι!
 
Καλημέρα. Μετά από πολύ καιρό επιτέλους είναι καλύτερα. Κάναμε αγωγή με epithol, αλλαξαμε τις πατηθρες, κ τη διατροφή. Το λίπος στην κοιλιά σχεδόν έφυγε, τα πόδια ξεπρηστηκαν( όχι τελείως ακόμα βέβαια) και πηγαινοέρχεται στο μεγαλο κλουβί χαρούμενη. Νομίζω πάντως πως από όλα βοηθησε πολύ ή διατροφή. Τώρα μπαίνει σε πτερροροια σιγά σιγα. Τροφή πήρα συσκευασμένη κ ενισχυμένη της vercelle κ βάζω λευκή περιλλα, chia μπρόκολο, καμελινα, ρουπσεν. Καθημερινά μπανακι. Πάμε καλά. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Ήθελα να παρατήρησω ότι οι γιατροί εύκολα δίνουν αντιβιωσεις κ δεν ενημερώνουν για σωστή διατροφή. Κατι που εγώ έμαθα μέσα από αυτό το site. Εμένα το μόνο που μου είχαν πει ήταν να κόψω τις βιταμινες που δεν προσφέρουν τίποτα. Κ όμως είμαι σίγουρη πως βελτιώθηκαμε λόγω διατροφής.🙂
 
Back
Top