Γενικά Πώς να δώσω στα καναρίνια μου θάρρος για κελαηδημα;

Αυτα Γιαννη δεν ειναι μικρα;
Για να ειναι ολα μαζι θα ειναι μικρα. Μου κανει εντύπωση πως σε εμπηστευτηκαν τοσο νωρίς; Τα ταιζες οταν ηταν στη φωλια; Το δικο μου το παλιο που έχω ειναι πολυ φαγανο οταν του βαζω κατι να φαει έρχεται κοντά στο χέρι αλλα δεν τρώει κανει σαν να με διώχνει για να φαει, ακομα και το χέρι μεσα στο κλουβί να αφησω μακριά απο το αυγό θα φάει, αλλα μωλις παω κοντα το χερι με διώχνει.
 
Αυτά είναι πουλάκια δικιά σου εκτροφής ή από πετ σοπ; Ήταν άγρια και σιγά σιγά τα κατάφερες να σε εμπιστευτούν τόσο πολύ; :D )

Αλίκη καλημέρα, αυτά είναι δυο video με διαφορά κάποια χρόνια. Είναι δικά μου πτηνά σε μικρές ηλικίες 3-4 μηνών αν φυσικά θυμάμαι καλά. Ποτέ δεν ήταν άγρια (αγριεμένα) ούτε όμως και οι γονείς τους. Οι συμπεριφορές των μικρών ξεκινούν με αυτά που βλέπουν από τους γονείς τους. Αν παρακολουθήσεις αυτό το video θα καταλάβεις πως και τα μικρά δεν θα έχουν λόγους να φοβούνται τον εκτροφέα... Αν δηλαδή οι γονείς αποδέχονται χωρίς πολλές αντιδράσεις το "χέρι" του εκτροφέα στο χώρο τους, χωρίς τρελά φτερουγίσματα και χτυπήματα στα σίδερα των κλουβιών, αυτό υιοθετείται και από τους νεοσσούς. Ειδικά αν εφαρμόζονται οι παραπάνω (#9) οδηγίες τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

Και όταν θες να δεις την κοιλιά τους τα πιάνεις κανονικά; Και μετά δεν αγριεύουν; (ρωτάω γιατί και εγώ έχω ένα από τα 12 που είναι πλήρως εξημερωμένο μαζί μου! :D )

Τώρα μιλάς για κοιλιά και πίασιμο πτηνών... Να ρωτήσω για ποιους λόγους να το κάνω και πόσο συχνά γίνεται αυτό?

Τα ταιζες οταν ηταν στη φωλια;


Μου είναι πολύ δύσκολο να ταΐζω συστηματικά μικρά με τη σύριγγα λόγο χρόνο και όγκου (πολλά και μαζεμένα μικρά). Μερικές φόρες όταν έχω χρόνο το κάνω περισσότερο για προσωπική ευχαρίστηση. Και ειλικρινά όποιος δεν το έχει κάνει ακόμη χάνει μια πολύ μεγάλη εμπειρία... αξεπέραστη θα έλεγα.

Αυτα Γιαννη δεν ειναι μικρα;
Για να ειναι ολα μαζι θα ειναι μικρα. Μου κανει εντύπωση πως σε εμπηστευτηκαν τοσο νωρίς;

Ναι Χρήστο είναι μικρά περίπου 3-4 μηνών αν θυμάμαι καλά, όμως η εμπιστοσύνη χτίζεται σε ακόμη μικρότερη ηλικία. Τα μικρά θα απομακρυνθούν από τους γονείς τους με ελάχιστο φωτισμό (φωτισμός ασφαλείας), χωρίς ποτέ να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τα έπιασε. Δυστυχώς αν συνδιαστεί το χέρι του εκτροφέα με το πιάσιμό τους θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα

Το δικο μου το παλιο που έχω ειναι πολυ φαγανο οταν του βαζω κατι να φαει έρχεται κοντά στο χέρι αλλα δεν τρώει κανει σαν να με διώχνει για να φαει, ακομα και το χέρι μεσα στο κλουβί να αφησω μακριά απο το αυγό θα φάει, αλλα μωλις παω κοντα το χερι με διώχνει.

Αν του δώσεις χρόνο και φυσικά δεν ξαναβάλεις χέρι μέσα στο κλουβί αλλά έξω από την πόρτα θα δεις που σιγά σιγά θα έρθει αυτό στο χέρι σου. Βάζοντας το χέρι μέσα στο κλουβί εκλαμβάνεται ως "επίθεση" στο χώρο κυριαρχίας του και αμύνεται αναλόγως... Στα video's θα πρόσεξες πως ήρθαν αυτά στο χέρι στην πόρτα και όχι το αντίθετο.
Φυσικά σχεδόν πάντα έχω στο κοπάδι μου και μερικά πτηνά που χωρίς να ξέρω γιατί με αποφεύγουν συστηματικά...
Μα αν προσέξεις τα δακτυλίδια στις φωτογραφίες θα δεις πως κάθε χρονιά έχω μερικούς κολλητούς φίλους..
2011
[P5230011.webp
2012
Breeding season 2012 18.webp
2013
breeding season 2013 049.webp breeding season 2013 048.webp
2014
breeding season 2014 176.webp breeding season 2014 179.webp
 
Χρειάζεται χρονο να αφηερωσεις για να εξηκιωθουν. Πιστεύω πως το 2ωρο που μπορώ να αφιερωσω σε αυτά δοκιμαζω να τα εξιμεροσω θα ειναι χειρότερα.
Παντος εχεις κανει καλη δουλειά με τα δικα σου τα βλέπω και τα χερομε
 
*Οff topic...
Επιτρέψτε μου μια παρατήρηση χωρίς ίχνος αλλαζονείας η διάθεσης να κάνω τον έξυπνο... Επειδή όλοι δεν τα πάνε/πήγαιναν καλά με την ορθογραφία η έχουν θέμα δυσλεξίας, αλλά μερικοί -όπως π.χ εγώ- ''ενοχλούνται'' με τα πολύ ανορθόγραφα μνμτ (κάποιες λέξεις ''βγάζουν'' μάτια), καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε κάποια διόρθωση κειμένου...
Πάντα καλοπροαίρετα και φιλικά !
 
Αν το λες για μένα είναι μονο το προηγούμενο μήνυμα που το εγραψα απο το tablet οσα γράφω απο το τηλέφωνο διορθώνεται αυτόματα. Αν δεν... Θα τα βαζω όλα ι και ο για να μην παρεξηγιομαστε
 
Τώρα μιλάς για κοιλιά και πίασιμο πτηνών... Να ρωτήσω για ποιους λόγους να το κάνω και πόσο συχνά γίνεται αυτό?

Αν κάποιο από τα φιλαράκια σου δείξουν κάποια δείγματα ότι ίσως είναι άρρωστα. Είτε από τις κουτσουλιές είτε από την όλη συμπεριφορά.. Δεν τα πιάνεις; Και αφού τα πιάσεις δεν αγριεύουν;
 
Μπράβο Γιάννη πολύ σε ζήλεψα. Εγώ το μόνο που έχω καταφέρει είναι να βάλω αγγουράκι από το άνοιγμα της τροφοθήκης και αφού το κρατούσα κανένα μισάωρο και πλέον μούδιασε το χέρι μου ήρθε και τσίμπισε κανα δυό φορές και εγώ τρελάθηκα! Που να ερχότανε και έτσι όπως σε σένα!
 
Back
Top