Φροντίδα Πώς να εκπαιδεύσω τo 3 μηνών parrrotlet μου να μην δαγκώνει;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης AKRATA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
διάβασα οτι τα parrotlet, είναι το ιδιο καλά και χωρις πολύ θορυβο. Ετσι το αποφάσισα.
Αν σκεφτείς να πάρεις κάτι άλλο στο μέλλον, άνοιξε πρώτα ένα θέμα εδώ για να συζητηθούν όλα τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα προβλήματα και έτσι να προχωρήσεις στην καλύτερη για την περίπτωση σου αγορά.

Οντως δεν παραγουν πολυ θορυβο και νομιζω οτι δεν θα ειχατε προβλημα αν ειχατε επιλεξει ενα που θα ηταν ταισμενο στο χερι.

Σε οτι αναφορα τα cockatiels, οντως αφηνουν μια πουδρα αλλα αν ο φροντιστης τους δεν εχει καποια παθηση του αναπνευστικου δεν δημιουργειται προβλημα!
Εχει η γυναίκα μου κάτι απο την ιωση, μάλλον θα κοιτάξω πάλι για BUDGIE, που τα γνωρίζω, πιστεύω ότι θα βρώ κάποιο καλό πουλάκι. Σ΄ευχαριστώ για τον χρόνο σου, να είσαι πάντα καλά.

Οντως δεν παραγουν πολυ θορυβο και νομιζω οτι δεν θα ειχατε προβλημα αν ειχατε επιλεξει ενα που θα ηταν ταισμενο στο χερι.

Αντώνη δαγκώνουν και τα ταισμένα στο χέρι. Και πολύ μάλιστα. Η Σίσσυ και η Βάσω έχουν εμπειρία. :)

@AKRATA , ίσως, αν δεν έχεις υπόψη σου κατάλληλο φροντιστή, θα μπορούσες να βάλεις το πουλάκι και εδώ στο φόρουμ σε αγγελία https://community.petbirds.gr/forums/birds-classifieds/?prefix_id=108, αρκεί στη συνέχεια, όταν σου εκδηλώσουν μέλη μας ενδιαφέρον, να τσεκάρεις τα μηνύματά τους σε άλλα πεδία, ώστε τουλάχιστον να έχεις ενδείξεις ότι το πάροτλετ θα πέσει σε καλά χέρια και θα το φροντίσουν όπως πρέπει.

Αντώνη δαγκώνουν και τα ταισμένα στο χέρι. Και πολύ μάλιστα. Η Σίσσυ και η Βάσω έχουν εμπειρία. :)

Mαλιστα... Οποτε το χανουμε το κομματακι no matter what 😛

Ο δικος μου, μου εχωνε παντα μια τσιμπια παραδοσιακα μεσα στα πρωτα 3 δευτερολεπτα της πρωτης φορας που θα με δει καθε μερα.
Κατι σαν καλημερα αλλα στα παρροτλετινιακα, απο τοτε που το εχω στο μυαλο μου και τον απασχολω σε αυτα τα πρωτα 3 δευτερολεπτα βρηκα την ησυχια μου 😛

.. Ο δικος μου, μου εχωνε παντα μια τσιμπια παραδοσιακα μεσα στα πρωτα 3 δευτερολεπτα της πρωτης φορας που θα με δει καθε μερα.
Κατι σαν καλημερα αλλα στα
παρροτλετινιακα...

Δεν σου έλεγε καλημέρα Αντώνη, σου έλεγε:.Φάε μια ξεγυρισμένη, για να μάθεις να μη φεύγεις μακριά μου, που ήσουν όλο το βράδυ και με άφησες μόνο μου;
Ο Πέπερ το κάνει (και) όταν η επιστροφή του στο κλουβί γίνεται νωρίτερα απ' όσο αυτός θέλει, ενώ βρίσκεται πάνω στον δείκτη του χεριού μου ελεύθερος. Διαμαρτύρεται κόβοντας μου δαγκωνιές και "ψέλνοντας" δυνατά, μέχρι να τον επιστρέψω στη πόρτα του κλουβιού...
Απ' όλα τα πάροτλτες που είχα, μόνο η ζάχαρη ο Κάρλο και η "άγρια" Λήδα δεν με δάγκωσαν ποτέ... Το μαριόνι, έκοβε κι αυτό ξεγυρισμένες όταν διαφωνούσε μαζί μου ή ήθελε να με τιμωρήσει για κάτι που δεν του άρεσε (πχ όταν άλλαζα ρούχα ήξερε πως θα βγω ή όταν θεωρούσε πως καθηστέρησα να επιστρέψω κτλ κτλ). 🤔

Νομίζω πως όπως τα μαθαίνουμε να μην ανεβαίνουν στο κεφάλι μας, έτσι μπορούμε να τα μάθουμε να μην πηγαίνουν στον ώμο μας.
Ο Ρίκο μικρός πετούσε και ερχόταν στο κεφάλι μας.
Τον έπιανα απαλά και τον έβαζα στον ώμο μου και δεν είχε κάποιο πρόβλημα.
Αν δαγκώνει τόσο άσχημα, με τον ίδιο τρόπο νομίζω μπορούμε να τον βάλουμε π.χ. στο χέρι μας.
Το πουλάκι απλά θέλει να έρθει πάνω μας, δεν νομίζω να θέλει συγκεκριμένο σημείο.
Και... υπάρχουν αλήθεια παπαγαλάκια που δεν δαγκώνουν ποτέ λόγω ράτσας;
Λίγο αφύσικο μου ακούγεται. :)

@Sissy

Τουλαχιστον απο ολη αυτη τη διαδικασια εμαθε να λεει το "Μηηη".
Τωρα οταν κανει πως δαγκωνει (παιχνιδιαρικα) μαλωνει μονος του τον εαυτο του λεγωντας "Μηηη" 😛
😀...όταν το παιδί μου ήταν 2 χρονών, έβλεπε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, όρμαγε τρέχοντας με το χέρι όρθιο (φανταστείτε ένα δίχρονο στρουμπουλό με την πάνα να κυαλάρει το τηλεκοντρολ και να τρέχει...), έφτανε από πάνω από το τηλεκοντρόλ, κατέβαζε το χέρι και ξαφνικά το χέρι σταματούσε λίγα εκατοστά πριν το τηλεκοντρόλ και έλεγε μόνος του. Μη, μή μωό μου, μη, δεν κάνει, κακό, κακό.

Back