Γενικά Πώς να ξεχωρίσω το φύλο σε μωρά κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikos42
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikos42

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2019
Μηνύματα
41
Γειά σας. Σήμερα θα πάω το απόγευμα στο πετ σοπ έφερε 2 μωρά κοκατιλ αλλά δεν μπορεί να καταλάβει πιο είναι το αρσενικό και πιο το θηλυκό αλλά εγώ θέλω αρσενικό ξέρετε να μου πείτε πιο να διαλέξω α και μου είπε επειδή είναι μικρό θα το ταιζω με κρέμα δλδ για πόσο καιρό αυτό; Ευχαριστώ
 
Θα σου έλεγα να μην μπεις στη διαδικασία να ταισεις με κρέμα γιατί πρόκειται για δύσκολο και επικίνδυνο εγχείρημα. Η καλύτερη επιλογή είναι να πάρεις κοκατιλακι απογαλακτισμενο από εκτροφέα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Το φυλο δυστυχώς απ'οσο γνωρίζω δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτο σε τόσο μικρής ηλικίας πουλάκια. Για παράδειγμα αν μιλάμε για λουτινο θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να μεγαλώσει λίγο και από το αν κελαηδαει ή όχι θα καταλάβεις και το φύλο. Ασφαλώς μπορείς να κάνεις και μια εξέταση dna αν θέλεις να είσαι απόλυτα σίγουρος για το φύλο.
Νομίζω όμως ότι καταφεύγοντας σε έναν έμπειρο εκτροφέα θα αποφύγεις όλη αυτήν την ταλαιπωρία και θα είσαι σίγουρος ότι θα σε καθοδηγεί κάποιος σωστά στην αρχή αλλά και αργότερα.
 
Οταν ειναι μωρα δε μπορεις να καταλαβεις το φυλο παρα μονο σε καποιες περιπτωσεις αν γνωριζεις τους γονεις! Θα συμφωνησω με τη Ζωη και θα σου ελεγα να μη παρεις να ταισεις εφοσο δε γνωριζεις! Δεν υπαρχει λογος να μπεις σε αυτη τη διαδικασια κ να κινδυνεψει κ η ζωη του πουλιου!
 
Μονο αν είναι πουλιά που έχει βγάλει αυτός μπορεί να γνωρίζει (ΊΣΩΣ) από το συνδυασμό των γονέων... Κάτι που δε το συναντάς συχνά σε καταστηματάρχες.
Κοιτάζοντας απλά σίγουρα δε μπορείς να διακρίνεις πιο είναι αγόρι και πιο κορίτσι πάντως.
Κι εγω θα σου έλεγα να μπεις στη διαδικασία ταΐσματος εφόσον δε γνωρίζεις και πόσο μάλλον αφού μεσολαβήσει και η είσοδος τους σε πετ σοπ και πιθανό τάισμα και από το καταστηματάρχη.
Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα έτοιμο-απογαλακτισμένο πουλάκι που εσύ θα ασχοληθεις με τη φροντιδα του και την εκπαίδευση του, χωρίς να μπεις στη αγχωτική διαδικασία του ταΐσματος και συν τα έξτρα έξοδα που θα σε βαρύνουν με τις κρέμες, σύριγγες.. Θερμόμετρα.. Κλπ.
 
Back
Top