Γενικά Πώς να περιορίσω τις ασταμάτητες τσιρίδες του lovebird μου;

Τι εννοείς κράζει; Μπορούμε να ακούσουμε; Έχω την εντύπωση ότι περιγράφεις την "φυσιολογική" φωνή ενός lovebird.
Θα σας στείλω βίντεο αυριο το πρωί. Δεν είπα πως δεν είναι η φυσιολογική φωνή, απλώς προσπαθώ να καταλάβω αν είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Σημερα για παράδειγμα δεν σταμάτησε μεχρι τις 15:00 (από τις 9), και τον άφησα να πετάξει και εντός του σπιτιού και παρόλαυτα το ίδιο. Απλά ανησυχώ μήπως οφείλεται σε τραυματισμό/ασθένεια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απλά ανησυχώ μήπως οφείλεται σε τραυματισμό/ασθένεια.

Τα άρρωστα πουλιά όντας πιο ευάλωτα και θηράματα απο τη φύση τους, σταματούν να φωνάζουν για να μην τραβάνε την προσοχή. Έτσι φωνακλάδικα είναι αυτά, τα είχαν στην απέναντι πολυκατοικία στο πατρικό μου και τα άκουγα να τσιρίζουν όλη μέρα. Τα άγρια φωνάζουν περισσότερο απο τα ήμερα που έχω δει.
 
Έχω την εντύπωση ότι από μοναξιά ήταν τελικά. Τον έβγαλα βίντεο όπως μου είπατε και μετά το έβαλα να το ακούσω και μόλις άκουσε την φωνή του τρελάθηκε από χαρά! 😂 Απαντούσε και χοροπηδούσε πέρα δώθε! Ίσως είναι και οι ορμόνες γιατι είναι σε ηλικία σεξουαλικής ωριμότητας τώρα...

Αν ζητήσει κωδικό είναι agapornis
 
Νομίζω πως το πουλί σου βαριέται. Γιαυτό αντιδράει έτσι. Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις και ένα δεύτερο για να ασχολούνται μεταξύ τους. Εμένα φωνάζουν πολύ το πρωί προτού τα βγάλω έξω. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο κλουβί μέχρι να τα βγάλω στον ήλιο και στον καθαρό αέρα. Γενικά νομίζω ότι δεν του αρέσει εκεί που τον έχεις. Είναι σε χαμηλό ύψος;
 
Είναι σε χαμηλό ύψος;
Ο πάτος ξεκινάει στο 1 μέτρο ύψος.
Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις και ένα δεύτερο για να ασχολούνται μεταξύ τους. Εμένα φωνάζουν πολύ το πρωί προτού τα βγάλω έξω. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο κλουβί μέχρι να τα βγάλω στον ήλιο και στον καθαρό αέρα.
Γενικά τον αφήνω για κάποιες ώρες την ημέρα να πετάει μέσα στο σπίτι (είναι μικρή γκαρσονιέρα) αλλά ακόμη και τότε μπορεί να φωνάζει. Τώρα ξεκίνησα να τον ταίζω με το χέρι και να έρχεται και βλέπω βελτίωση στις τσιρίδες. Αν είναι καλύτερο για εκείνο προφανώς θα ήθελα να του πάρω δεύτερο, απλά φοβάμαι τα εξής:
Επειδή μένω σε πολύ μικρό σπίτι δεν χωράω δύο μεγάλα κλουβιά, και αν δεν συμπαθήσει το ένα το άλλο θα έχω πρόβλημα. Επίσης θα ήθελα να μην έχω τις διπλάσιες φωνές στο τέλος 😆 . Όσον αφορά το οικονομικό μπορώ να τα συντηρίσω.​
Όταν ζεσταθεί ο καιρός σίγουρα θα το έχω έξω
 
Δύσκολα δεν θα ταιριάξουν αυτά τα πουλιά μεταξύ τους. Μπορείς να πάρεις ένα μικρό κλουβί στην αρχή και μετά από ένα διάστημα γνωριμίας των πουλιών, έχοντας τα κλουβιά δίπλα δίπλα, να βάλεις το θηλυκό μαζί με το αρσενικό στο μεγάλο κλουβί. Γενικά θα δεις ότι θα σταματήσουν ως ένα σημείο οι φωνές μιας και θα αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο περιποιείται το ένα το άλλο.
 
Τι εννοείς θα τα στειρώνεις;
Γενικά αν δεν βάλεις φωλιά στο κλουβί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν μικρά. Αν ποτέ κάνουν αυγά απλά θα τα αφαιρείς και αυτό ήταν.
 
Τι εννοείς θα τα στειρώνεις;
Γενικά αν δεν βάλεις φωλιά στο κλουβί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν μικρά. Αν ποτέ κάνουν αυγά απλά θα τα αφαιρείς και αυτό ήταν.
Εννοουσα ότι θα τα βράζω σε περιπτωση που κάνουν...
 
Όταν ζεσταθεί ο καιρός σίγουρα θα το έχω έξω
Θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις προστατευτικό από τα αρπακτικά για το κλουβί όταν αποφασίσεις να το τοποθετήσεις εξωτερικά.
 
Θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις προστατευτικό από τα αρπακτικά για το κλουβί όταν αποφασίσεις να το τοποθετήσεις εξωτερικά.
Υπάρχει προστατευτικό για κλουβί 50Χ70εκ.; Το βράδυ θα το σκεπάζω σίγουρα. Αλλά για την ημέρα δεν έχω βρεί κάτι
 
Υπάρχει προστατευτικό για κλουβί 50Χ70εκ.;
Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει σε αυτή την διάσταση, αλλά σίγουρα μπορείς να φτιάξεις με χαμηλό κόστος.
Μπορείς να φτιάξεις ένα σκελετό με ξύλινα καδρονάκια σε διάσταση που θα καλύπτει τις διαστάσεις του κλουβιού προσθέτοντας 10cm σε κάθε διάσταση και μετά το ντύνεις με πλέγμα γαλβανιζέ.
Για οποιαδήποτε βοήθεια στην διάθεση σου.
[automerge]1580496231[/automerge]
@Γιώργος Π. δες μια αντίστοιχη κατασκευή
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top