Αναπαραγωγή Πώς να χωρίσω το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikolina

PB Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2020
Μηνύματα
424
Πόλη
Κεφαλονιά
Καλησπερα σας!
Τα καναρίνια μου εχουν 5 μικρά, 22_21_20 ημερών. Έχουν βγει από τη φωλιά, ο πιο μικρός είναι πιο αδυναμος και ακόμα κάθεται μέσα αλλά μια φορά που έβαλα το χέρι μου και ανέβηκε πηδηξε και αυτός εκτός φωλιάς.. Το ένα έχει μάθει να τσιμπολογαει ελάχιστα, το άλλο να πινει νερό.
Ποιο είναι το προβλημα τώρα. Η θηλυκια εδώ και 2 μέρες έχει φτιάξει τη φωλιά της από την άλλη μεριά. Εγώ την Πέμπτη θα λείψω για 10 μέρες και θα τα αφήσω στον πατερα μου, ο οποίος θα τα ταΐζει θα τα ποτιζει, αλλά δεν έχει γνώσεις παραπανω και ουτε όρεξη.
Πρέπει να βάλω το χωρίσματα με το ζευγάρι από τη μια και τα μικρά από την άλλη και να τα ταΐζουν από το χωρίσματα, σε περιπτωση που έχει βγει και ο Βενιαμίν από τη φωλιά μέχρι τότε για να μην ενοχλουν τη θηλυκια;
Πρέπει να αφήσω τον αρσενικό με τα μικρά και τη θηλυκια από την άλλη;

Το προβλημα είναι ότι μόλις παρατηρησα ότι ο αρσενικός έκανε επίθεση στο ένα μικρό. Και φοβάμαι μη τα χτυπήσει.. Τι να κάνω; τώρα τα ταιζει κανονικά...
[automerge]1620642282[/automerge]
IMG_20210510_132357.webp
 
Πρέπει να βάλω το χωρίσματα με το ζευγάρι από τη μια και τα μικρά από την άλλη και να τα ταΐζουν από το χωρίσματα,
Ακριβώς αυτό.
Επίσης να τοποθετήσεις στην σχάρα ένα ρηχό σκεύος με σπόρους και αυγοτροφή ή αυγό για να αρχίσουν να τσιμπολογάνε μόνα τους.
 
Έχω βάλει ήδη τη μπανιέρα με αυγότροφή, λίγους σπόρους και έχω τρίψει λίγο αυγό. Μόνο το ένα τσίμπησε.
Μου προτεινετε να τα χωρισω από τώρα ή οταν γεννήσει η θηλυκια; απλά με άγχωσε που είδα τον αρσενικό να κυνηγάει το ένα μικρό.
Ακριβώς αυτό.
Επίσης να τοποθετήσεις στην σχάρα ένα ρηχό σκεύος με σπόρους και αυγοτροφή ή αυγό για να αρχίσουν να τσιμπολογάνε μόνα τους.
 
Μου προτεινετε να τα χωρισω από τώρα ή οταν γεννήσει η θηλυκια;
Αφού δεν υπάρχουν νέα αυγά ακόμα μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι.
Πριν φύγεις να τα χωρίσεις οπωσδήποτε.
Έχω βάλει ήδη τη μπανιέρα με αυγότροφή,
Η μπανιέρα μπορεί να τα δυσκολεύει, δοκίμασε να βάλεις 2 πιατάκια του καφέ, θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμη η τροφή, να βάλεις και μια ποτίστρα στην μεριά των μικρών.
 
Μπορείτε να μου πειτε γιατί ο αρσενικός επιτίθεται σε ένα μικρό συνεχεια; δεν κατάφερα να δω αν είναι το ίδιο. Και δε μπορω να βάλω το κάγκελο γιατί ο πολυ μικρός με το ζόρι βγαίνει από τη φωλιά..
 
Και δε μπορω να βάλω το κάγκελο γιατί ο πολυ μικρός με το ζόρι βγαίνει από τη φωλιά..
Βάλε το κάγκελο.
Βγάλε το μικρό από την φωλιά.
Βγάλε και την φωλιά.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ θα το κάνω αυριο. Σήμερα και χτες δεν έβγαινε καθόλου,από τη φωλιά, έβαλα 2 φορές το χέρι μου και τον ανέβασα πάνω, τον μετακίνησα λίγο μέσα στο κλουβί πανω στο δάχτυλο μου και με το που τον ξαναφήσα στη φωλιά, πηδηξε έξω! Του άρεσε η ιδέα!
Αυριο θα βγάλω τη φωλιά και θα βάλω χωρίσμα λοιπον.
Τώρα διάβαζα ένα άρθρο στη σελίδα που δεν το χα δει για ποιο λόγο μπορεί να τους κάνει επίθεση,
Σας ευχαριστω πολυ! Σας βάζω και μια φωτογραφία να δείτε τον Βενιαμίν μου! Είμαστε αδυναμοι αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά έχουμε όρεξη πολυ για ζωή γι αυτό μας ονόμασαν "Ζήση"!
[automerge]1620676630[/automerge]
IMG_20210510_225630.webpIMG_20210510_225615.webp
[automerge]1620676763[/automerge]
Πάρτε και μια οικογενειακή, τώρα πριν να κοιμηθουμε! Όλα έξω!

IMG_20210510_225843.webp
 
Η θηλυκια εδώ και 2 μέρες έχει φτιάξει τη φωλιά της από την άλλη μεριά. Εγώ την Πέμπτη θα λείψω για 10 μέρες και θα τα αφήσω στον πατερα μου, ο οποίος θα τα ταΐζει θα τα ποτιζει, αλλά δεν έχει γνώσεις παραπανω και ουτε όρεξ
Ενημέρωσε τον πατέρα σου ότι δεν θα πρέπει να μετακινήσει το κλουβί (τη θέση του δλδ) καθόλου, από τη στιγμή που θα ετοιμαστεί η φωλιά, διότι σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα αυγά της νέας γέννας.
 
Καλημερα! Μόλις τα χωρισα και η θηλυκια είχε κάνει και το πρωτο της αυγό το πρωι!
Θέλω να μου πειτε μόνο αν έχω τοποθετήσει οτι πρεπει και σωστά! Μην κοιτάτε τις κουτσουλιες στο σημείο της φωλιάς, δεν προλαβα να το καθαρίσω, θα το κάνω το μεσημέρι!

IMG_20210511_095229.webp
 
Καλησπερα! Αυριο φευγω μαι τα αφήνω να μου τα προσεχουν, είναι 24_23_22 ημερών σήμερα, τα τρία τσιμπολογανε κανονικά και πετυχα και το Βενιαμίν να προσπαθει να φαει αυγότροφή, αλλά ακόμα ζητιανεύει από τους γονείς τους που τα εχω με το χωρίσμα. Τόσες μέρες βάζω τον αρσενικό για καμιά ώρα δίπλα πρωι απόγευμα να τα ταΐζει πιο ευκολα.
Η ερώτηση μου είναι, η θηλυκια σήμερα έκανε το 3ο αυγό, την παρατηρω από εχθές ότι κάνει σαν να προσπαθει να κάνει κοτσυλια και να μη βγαίνει, και τσιμπάει τα φτερά στον πωπο της, τα οποία είναι καθαρά όμως και οι κοτσυλιες της.
Η ερώτηση είναι, ξέρω ότι βάζεις αυγό μ έχει να κάνει και το τελευταίο αυγό, μετά το αφαιρείς και ξανά βάζεις όταν βγουνε τα πουλια. Αυτό πρεπει να κάνω και τώρα; η να συνεχίσω να τους βάζω για να ταΐζουν τα μικρά; δεν ξέρω μήπως με τόση αυγουλιλα στουμπωσε αυτή!
[automerge]1620918506[/automerge]
Δείτε μας κιόλας πωε μεγαλώσαμε!

IMG_20210513_180733.webp
 
Τόσες μέρες βάζω τον αρσενικό για καμιά ώρα δίπλα πρωι απόγευμα να τα ταΐζει πιο ευκολα.
Δεν υπάρχει λόγος, μέσα από το χώρισμα μπορεί να τα ταΐσει άνετα.
αλλά ακόμα ζητιανεύει από τους γονείς τους
Έτσι κάνουν και 40 ημερών να φτάσουν πάλι θα ζητιανεύουν, αλλά πρέπει να απογαλακτιστούν.
να συνεχίσω να τους βάζω για να ταΐζουν τα μικρά;
Να συνεχίσεις να βάζεις αυγό και αυγοτροφή.
Ενημέρωσε τον Πατέρα σου ότι το αυγό θα πρέπει να αφαιρείται μετά από 3-4 ώρες γιατί αλλοιώνεται.
Δείτε μας κιόλας πωε μεγαλώσαμε!
Όμορφες κιτρινομπαλίτσες, να τα χαίρεσαι !
 
Δεν υπάρχει λόγος, μέσα από το χώρισμα μπορεί να τα ταΐσει άνετα.
Απλά ο Βενιαμίν, ο Ζήσης, είναι λίγο χάπατο ακόμα και κάθεται 4 εκατοστά από το κάγκελο και ζητιανεύει και δεν παει κοντά να φτάνει, το μπουκωσα λίγο με τη συριγγα τώρα με κρέμα νεοσσών να μαι σίγουρη ότι θα ναι δυναμωμενο!
Μπορεί να κάνω και βλακείες τώρα, αλλά έχω άγχος που θα τα αφήσω , αν και παντα είχαμε γαρδελια και ξέρω ότι ο πατερας μου θα τα προσεχει, απλά εγώ τα παρακολουθουσα όλη μέρα!

Ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια σας! Σε 10 μέρες που θα είμαι πισω , θα σας τα δείξω στα νέα τους κλουβιά! 🥰
 
ξέρω ότι βάζεις αυγό μ έχει να κάνει και το τελευταίο αυγό, μετά το αφαιρείς και ξανά βάζεις όταν βγουνε τα πουλια. Αυτό πρεπει να κάνω και τώρα; η να συνεχίσω να τους βάζω για να ταΐζουν τα μικρά;
Όσο υπάρχουν νεαρά πουλάκια στο χώρο πρέπει να υπάρχει και αυγό.

Να τα χαίρεσαι.
 
Γεια σας! Ο παππους μας κράτησε μια χαρά και σήμερα που ηρθε η μαμά απογαλακτιστηκαμε!
Μας έβαλε 2-2-1 στο κλουβί και στα 5 μέτρα από τους γονείς μας και εμείς τσι τσιρίζουμε και τους φωνάζουμε!

IMG_20210525_153714.webp
 
@Scoros τους έχω και αυγό τροφή, μόνο αυγό δεν εβαλα σήμερα! Εντάξει, θα έχουν και το άγχος του αποχωρισμου λογικά! Θα βάλω αυριο πρωι και αυγουλάκι! Σας ευχαριστω!
 
Back
Top