Αναπαραγωγή Πώς να χωρίσω το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikolina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι τρωγανε και από την ταιστρα. Έλειπα αυτές τις μέρες, και είχα δώσει εντολή να έχει φαγητό και στον πατο και στις Ταΐστες, αλλά χτες που τα παρακολουθησα τρωγανε από την ταιστρα και δε ζητουσαν καθόλου από το κάγκελο στους γονείς.
Μπορεί να πω χαζομαρα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι άλλαξα κλουβί και είναι άλλο χρώμα η ταιστρα (;) , μέχρι να την εντοπίσουν;
 
Αν έχουν φάει (καθαρίσει τους σπόρους), τότε θα τους βρουν και στο νέο κλουβί. Να τους έχεις φρέσκο αυγό, λίγο μηλαράκι και να ελέγχες τον πάτο για φλούδες σπόρων.

Προσοχή στην αλλοίωση των νωπών τροφών.
 
@Stavros τους έβαλα το πρωι σε ένα μπωλακι στον πατο αυγό τροφή, σπόρους, αυγό και μήλο και πεσαν με τα μουτρα τα κακομοίρα, ενώ πριν που τα χα όλα μαζί (χωρίς τα μεγάλα) η ταιστρα με τους σπόρους αδειαζε, τώρα δεν έχει παει κανένα από τα 5 στην ταιστρα και τρώνε μόνο από κάτω,
 
Η πρόωρη απομάκρυνση των νεαρών πουλιών από τους γονείς είναι λάθος όταν γίνεται*. Τα πουλάκια μιμούνται τη συμπεριφορά των υπολοίπων μελών της οικογένειας για αρκετές μέρες, μέχρι να ενεργοποιηθούν πλήρως τα ένστικτα τους. Ακόμη κι αν δείτε κάποιο πουλάκι να τρώει μόνο ή να έχει αυτοματοποιήσει κάποιες ενέργειες των γονιών του, δεν σημαίνει ότι όλα τα μικρά της οικογένειας είναι έτοιμα να ανεξαρτητοποιηθούν.

Κατά την άποψή μου, η ανεξαρτητοποίηση των νεαρών πουλιών δεν έχει να κάνει με την ημερομηνία γέννησής τους αλλά με τη συμπεριφορά τους για όσο διάστημα βρίσκονται στη ζευγαρώστρα. Όταν δεν συντρέχουν λόγοι πρόωρης απομάκρυνσης* των νεαρών πουλιών, καλό είναι να μένουν με τους γονείς όσο περισσότερο γίνεται.
 
Λογικα το ενστικτο θα τα οδηγησει στην τροφη αλλα θα πρεπει να τα παρακολουθεις.
Ισως επρεπε οι νεοσσοι για καποιες μερες να επρεπε να παραμεινουν μαζι ωστε ο πιο ξεπεταγμενος να οδηγησει και τους υπολοίπους.
 
Τα απομακρυνα γιατί τα λυπομουν μέσα στη μισή ζευγαρωστρα 5 καναρίνια που χτυπιοντουσαν, να μην έχουν χώρο,
Τα έχω υπό έλεγχο όλη μέρα όποτε αν κάτι δω και δεν παει καλα, θα το διορθωσω!
 
@Nikolina χαχαχαχαχα 😂👍ειναι πανεμορφα! Να τα χαιρεσαι!
Και αφησε τους φαι νερο. Εγω στα μικρα τους εβαζα ψωμι βρεγμενο/μουλιασμενο στον πατο του κλουβιου και το ετρωγαν μαζι με το αλλο φαγητο κι ετσι δε φοβομουν αν μεινουν νηστικα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top