Ασθένειες Ράμφος καναρινιού μεγαλώνει πολύ και στραβώνει

Και γιατί κανένας δεν είπε ότι μπορεί να είχε πρόβλημα στο συκώτι;
Άποψη μου είναι ότι το ράμφος δεν ήταν η αιτία θανάτου του πτηνού.
 
Οντως συχνα οταν το ραμφος μεγαλωνει αποτομα υπαρχει προβλημα στο συκωτι.Αλλα απ οτι και να προκληθηκε η ζημια (στραβο ραμφος) το κυριο προβλημα ηταν οτι το πουλακι δεν μπορουσε να σιτιστει σωστα με αποτελεσμα αργα ή γρηγορα να πεθανει.
 
Θα μεταφέρω προσωπικές και μόνο απόψεις, ζητώντας πρωτίστως συγνώμη από όλους όσους αισθανθούν θιγμένοι από αυτά που γράφω.
Στην προσπάθειά μας να σώσουμε κάποια πουλιά από το κοπάδι μας (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) ξεχνάμε πολλές βασικές προϋποθέσεις και βασικούς κανόνες όπως η υγιεινή, η καθαριότητα, η καλή και προσεγμένη διατροφή κλπ και οδηγούμαστε σε λύσεις χορήγησης "προληπτικών" αντιβιοτικών και φαρμάκων. Έτσι όμως εξασθενίζουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε οργανισμού, καθιστώντας τα πλάσματα που υπεραγαπάμε ευάλωτα σε κάθε μορφής μικρόβιο.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο κατάλληλος - ιατρός - να βεβαιώσει κάτι ή από την ώρα που δεν μπορούμε να τον βρούμε, περιοριζόμαστε στα πρώτα και βασικά βοηθητικά "γιατρικά" αποφεύγοντας ισχυρά φάρμακα που πάντα έχουν παρενέργειες ή δοκιμές φαρμάκων του στυλ αν είναι έτσι κανε αυτό ή το άλλο.
Και μια τελευταία κουβέντα στο Γιώργο. Γιώργο μπορεί να κάνεις ότι θέλεις... Εγώ στη θέση σου θα έκανα αυτό που και ο κος Μάκης (mgerom) προτείνει. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Και θα σταματήσω εδώ κάθε "συμβουλή" γιατί φυσικά δεν έχω τίποτε σημαντικό να προσφέρω, απλά σε παρακαλώ αν υπάρχει εξέλιξη να μας ενημερώσεις... καθαρά από ενδιαφέρον.
 
Back
Top